3 camere, 3 băi, 3folles: un apartament bucureștean se reinventează în timp record

Recunoaștem, și noi ne-am mirat: neajunsul “clasic” atunci când vine vorba de achiziționarea unui nou apartament ține de prea puține băi, nu de prea multe. Se pare însă că blocurile din București vin uneori cu provocări-surpriză. Arhitectele de la 3folles (arh. Silvia Nistor și arh. Alina Dumitrescu) au rezolvat această problemă într-un apartament din București, care ducea lipsă de funcționalitate în ciuda suprafeței utile foarte mari, de 110 mp. Iată în continuare prin ce încercări au trecut și ce soluții au găsit.

Măsuța de cafea a fost recondiționată. 

O bucătărie care “curge” spre dining și înapoi ⇑⇓

Tot mobilierul de bucătărie, insula și masa de dining din lemn masiv de stejar, cu margini neregulate, au fost făcute la comandă. 

Una dintre cerințele principale ale proprietarei a fost fluidizarea spațiului, dar și adăugarea cât mai multor spații de depozitare. Ca urmare, bucătăria s-a deschis și a căpătat un vibe industrial prin backsplash-ul din cărămidă tratată hidrofug, iar îndepărtarea peretelui separator a făcut rost de suficient spațiu pentru o insulă din ciment* și un “colț” de dining custom made. Firește, peretele vitrat a ajutat mult: totul capătă un plus estetic când are atâta lumină naturală.

*tot din ciment sunt și corpurile de iluminat de deasupra.

Un alt punct al brief-ului proprietarei au fost spațiile în care să-și poată expune suvenirurile și fotografiile din călătorii. Tot zona living-dining-bucătărie a fost cea care i-a îndeplinit dorința: unele dintre ele sunt așezate pe rafturile din insula de bucătărie

Citește și: Tu cum ți-ai amenaja noul apartament de 135 mp + o terasă acoperită?

…sau pe pereții din spațiul livingului. Dăm o notă mare nuanței de gri de pe acest perete.

Un colț pentru citit

Veioza decorativă este realizată de arh. Silvia Nistor. 

Proprietara l-a numit în brief “obligatoriu” și noi o înțelegem, este spațiul nostru preferat din apartament: un divan confortabil și liniștit, înconjurat de cărți, așezat într-o nișă a holului de trecere din zona de zi spre cea de noapte*. Sertarele de depozitare răspund și ele brief-ului, peretele alb e dinamizat de rafturi, iar oglinda în ramă de ochi de ferestră ne-a amintit de această amenajare semnată de una dintre absolventele cursului nostru de design interior 🙂 .

* așa-i, trebuie să ai noroc de un hol mai lat decât media.

Citește și: Câte pagini ți se par confortabile pentru scaunul tău?

Corpul de iluminat vine de la brandul polonez Nowodvorski, iar patul a fost realizat pe comandă și ne amintește de un pat de la IKEA, pe care l-am folosit în această amenajare, dar care a ieșit însă din producție.

Și un dressing încăpător se afla printre prioritățile listei “de rezolvat” a arhitectelor, așa că cea mai simplă soluție a fost transformarea uneia dintre cele trei băi ale apartamentului în spațiu dedicat pasiunii proprietarei pentru fashion. Baia de lângă dormitorul principal a fost aleasa – vezi ușile lamelare din lemn de pin ale noului dressing mai jos. Nu avem o imagine cu interiorul, dar știm că fosta baie a fost suficient de spațioasă ca să integreze și o parte de spălătorie.

Oglinda și corpul pentru lavoar din baia matrimonială și oglinda au fost realizate pe comandă.

Încheiem mica poveste a soluțiilor cu cifrele proiectului: amenajarea a durat aproximativ 2 luni pentru că arhitectele au avut mână liberă în alegerea furnizorilor și materialelor, așa că au reușit să optimizeze la maximum timpul de implementare necesari proiectului. Proprietara a cumpărat pe cont propriu o parte dintre produse și decorațiuni, așa că suma totală a amenajării s-a ridicat la aproximativ 25.000 euro.

Foto: Horia Stan

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed