3 săli de sport cu design inclus, care-ți fac poftă de mișcare

Pe lista noastră de resolutions pentru 2020 – sunt încă “în vigoare”, nu? 🙂 – se află, ca la mai toată lumea, o mare dorință “să mergem (mai des) la sală.”  ? Însă, vezi tu, pentru niște oameni pasionați de design, ca noi, locul trebuie să arate cuceritor, să ne atragă. Și ce altceva dacă nu o amenajare de vis poate să facă suferința pe banda de alergare mai ușoară și statul în fandare mai îndelungat – cu ochii după design, firește. Așa că, din confortul scaunului de birou, am început să căutăm – online – săli de sport care să ne placă. Prima care aproape ne-a făcut să sărim de pe scaun a fost fotografia unui vestiar all red. ❤️

Cu siguranță, arhitecții și designerii Studio Ramoprimo, care semnează proiectul, n-au ales întâmplător roșu pentru vestiar. Culoarea are oareșce efecte asupra sportivilor – pune sângele în mișcare, crește tonusul muscular și activează respirația. Un exercițiu bun ținând cont că, în sala de la subsol, te așteaptă un spațiu generos pentru orele de aerobic și tot felul de aparate fitness. Dar, ca să ajungi acolo, poți să cobori în alergare o scară-melc, să folosești un perete de escaladă sau, dacă te grăbești să ajungi la fix, poți să intri în toboganul ingenios, pentru și mai multă adrenalină.

Un tobogan care să te “teleporteze” direct în sala de sport? Da, vă rog!

Sala este imensă, are o suprafață de 600 mp și, dacă n-ai vedea aparatele cu greutăți, ai putea să crezi că te afli într-un club cu spot-uri, lumini colorate, pereți asimetrici și tunel.

Nici zona băilor și dușurilor nu e mai prejos. Aici fac legea alte combinații cromatice – clasicul alb-negru pe pereții pictați cu iepuri hiperactivi, inox la chiuveta perfect rotundă și cele patru baterii, plus podeaua gri.

Sala arată genial și pentru amatorii de selfie și fotografii pe Instagram! #WorkOutMotivation ?Ce nu ne-a plăcut? Adresa. “Locul de joacă” se află într-un hotel din Beijing, tocmai în China.

O altă sală faină de sport, cu design inclus, am descoperit într-un shopping mall, la Dubai. Locul arată atât de primitor încât ai toate șansele să bifezi ușor cele trei-patru ore de sport recomandate într-o săptămână.

Aici s-a investit mult în sistemul de lumini, care poate oferi zonelor de antrenament, printr-o simplă apăsare de buton, mood-uri diferite, în funcție de intensitatea luminii.

Tema design-ului a urmărit să reecreeze un tunel infinit de lumină. Astfel, pentru iluzia optică s-au folosit oglinzi mari, poziționate una în fața celeilalte și în formă de cercuri, la fel ca decupajele din plafon.

Vestiarul este în tonuri calde, care să te relaxeze după ora de forță.

Ca acasă te simți și la recepția unui studio de sport din Vancouver, Canada. Canapele, scaune confortabile, ba chiar, dacă privești cu atenție, vei descoperi și un șemineu.

Atmosfera rămâne călduroasă și în sala unde se țin orele de aerobic, yoga și pilates. Nuanțele blânde și lemnul invită la relaxare prin mișcare.

Până să ne facem bagajele pentru țări mai îndepărtate, ne-am adus aminte că și la București avem o sală cool. Ți-am povestit despre ReCreate, primăvara trecută, aici, într-un articol dedicat proiectelor selectate de Anuala de Arhitectură. Așadar, nu mai avem nicio scuză – 2020 va fi, pentru noi, categoric despre design, dar și sport! ?

Fotografii: Studio Ramoprimo, dezeen.com. 

One Comment

  1. Nicoleta

    Multumesc mult pentru recomandari!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed