Cele mai apetisante bezele din lume. Părerea noastră.
Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, autorii secțiunii noastre de Food Design, ne-au pregătit o rețetă de bezele uriașe și delicioase. Îngemănarea dintre ciocolata fină și albușul crocant și dulce ne-au făcut să încercăm rețeta de mai multe ori la rând. Iar scenariul imaginat de Floriana și Vlad, ca într-o bucătărie vintage franțuzească, le-au făcut să primească din partea noastră nota maximă la capitolul apetisant. 🙂 Și acum rețeta 🙂 Pentru 6 bezele mari/ 12 normale aveţi nevoie de: – 6 albuşuri de ou la temperatura camerei Cum le prepari: Încingeţi cuptorul la 140 de grade Celsius şi puneţi hârtie de copt în 2 tavi în care veţi coace bezelele. Curățați bine bolul în care veţi bate spumă albuşurile cu zeama de la sfertul de lămâie pentru a va asigura că nu sunt urme de grăsime în el. Adăugaţi albuşurile şi mixați la viteză medie pentru 2-3 minute, după care creşteţi viteza şi adăugaţi treptat zahărul, continuând să mixati până când bezeua este foarte tare şi uşor lucioasă. Între timp amestecaţi întru-un bol: lingura de cacao, amidonul, cafeaua, ciocolata, cream of tartar şi migdalele măcinate. Odată ce bezeaua este foarte tare, se încorporează în ea, cu o ligură de metal, linguriţa de oţet şi ingredientele uscate, pregătite în bol. Este important să încorporaţi aceste ingrediente în cât mai puţine mişcări şi cât mai rapid (din maxim 6-7 mişcări), chiar dacă compoziţia nu va fi uniformă. Folosind o lingură de metal, puneţi în cele 2 tăvi bezelele şi coaceți-le în cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o oră. Stingeţi cuptorul, apoi lăsaţi bezeua în cuptor să se răcească. Enjoy! 🙂 Fotografii: Vlad Baltagi |
Unde mai exact putem gasi cream of tartar? Multumesc!