Ana Baking Co., cafeneaua care aduce spiritul New York-ului în București
V-am povestit la începutul anului despre locuri noi, de designist, din București. Împrospătăm lista cu o destinație de marcat pe traseele voastre urbane: Ana Baking Co., noua cafenea-concept marca Ana Pan, care s-a deschis la sfârșitul anului trecut pe Calea Dorobanți nr. 134. Ne-am dori să avem biroul pe aproape, pentru că e exact genul de cafenea, unde, pe lângă mixul de produse fresh de patiserie, cofetărie și super cafea – toate „on-the-go”, găsești și feluri de mâncare de savurat în decorul cu accente new-yorgheze sau de luat la birou. O cafenea unde îți poți stabili o întâlnire, poți veni să lucrezi sau, pur și simplu, trece pentru o pauză de masă sănătoasă. Am aflat că în weekend, de exemplu, vin și multe familii cu copii, pentru că, surpriză, înăuntru nu se fumează.
Atmosfera new-yorkeză prinde viață cu sandwich-uri și supe calde, omlete pufoase, salate lejere și croissante crocante, pregatite în laboratorul propriu. Delicioasele deserturi marca Ana Pan, produsele de brutărie artizanală, cafeaua preparată în stil italian, vafele și „înghețata caldă de iarnă” completează meniul dezvoltat de către Ashlie Dias, Executive Chef Crowne Plaza Bucharest. Cei 15 ani de experiență ai săi în restaurante din întreaga lume, din New York, până în insulele Hawaii sau Lyon, se reflectă în rețetele cu care ne provoacă acum în București. Care fi cel mai bun moment să vii aici? La mic-dejunuri dinamice, ședințe de prânz eficiente, întâlniri creative cu gustări sănătoase, după-amieze de relaxare după zilele ocupate la birou sau seri leneșe de weekend cu prietenii tăi. 🙂 Înghețată caldă de iarnă, se topește în gură și nu dă dureri de gât. 🙂 Decorul cu accente newyorkeze, ușor industriale e conceput de arhitectul italian Stefano Ricci. Obiectivul principal a fost de a crea o atmosferă relaxată și caldă, de a genera un spațiu care să conducă instinctiv clienții spre a se servi singuri de la coffee & food bar. Rezultatul este un design rustic – industrial, cu accente de lemn, metal și ceramică ce imită cărămida, o cafenea-concept în care oamenii se simt liberi să fie creativi și inspirați. Expert în domeniul proiectării cafenelelor și gelateriilor, Stefano Ricci a dezvoltat proiecte în întreaga lume – din Europa până în Orientul Mijlociu sau Brazilia – înainte de a-și lăsa amprenta creativă asupra locației de pe Calea Dorobanților. Am fost la lansare și, pe lângă degustările care ne-au convins să mai trecem de la Ana Baking Co. ori de câte ori vom fi în zonă, am și participat la crearea câtorva rețete alături de reprezentanții cafenelei și ceilalți invitați. 🙂 Iar după ce am gătit împreună, ne-am așezat la masă și la povești. Ceea ce vă dorim și vouă. Suntem siguri că veți simți aerul relaxat și creativ al cafenelei, care te invită firesc la socializare și interactivitate. În weekend, bunătățile Ana Baking Co. te așteaptă în cafeneaua pop-up a Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest, etaj 2 (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. Fotografii: prin Ana Baking Co. |
O cafenea de nota 10!! Recomand