Designeri și branduri în premieră la Made in RO – Playground edition. 13 prezențe ludice & cool.

Fiecare ediție Made in RO – Târg de design românesc vine cu un pachet consistent de noutăți pe scena designului autohton. Iar în weekend, pe 23 și 24 mai, la Playground edition, printre zecile de cadouri funky de design românesc, vei descoperi 13 branduri & designeri nou-nouțe. Un 13 norocos, dacă ne gândim că aproape jumătate dintre expozanții acestei ediții sunt nume în premieră la Made in RO.

Cea mai fină selecție de cadouri ludice te așteaptă sâmbătă și duminică @ Impact Hub Bucharest, chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

designist_MiRo_PE_afis_A3_052015Facebook event aici.

Brandurile și designerii ce vin în premieră la ediția a 6-a Made in RO – Târg de design românesc sunt:

Insert Studio: biroul de arhitectură din Brașov, despre al cărui proiect premiat – CasaOM – v-am povestit deja pe Designist, ne-a surprins cu un produs foarte recent lansat, XXSDollhouse. O căsuță modulară pentru păpuși. Casa păpușilor a fost tratată arhitectural, construită din 5 module pentru un spațiu mereu în mișcare și transformare, cu care micuțul tău va interacționa și îi va simți mult mai bine proporțiile.

Modulele sunt ușoare, realizate la o scară de 1:10, iar joaca cu păpușile se transformă în joaca de-a arhitectura și spațiul construit. Fun fact: fetița arhitecților Mihai Roșca și Ondin Oprița (Insert Studio) nu numai că a testat căsuța, dar nu se mai dezlipește de ea. 🙂

22Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 23Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 24Designeri noi - Made in RO - Playground Edition


În Fața Blocului
 
este o carte-obiect și în același timp o colecție de 55 de jocuri și faze ale generației cu cheia la gât! Pe scurt, dacă ai uitat sau dacă habar nu ai care e treaba cu Elasticul, Frunza, Țările, Lapte gros etc., cartolinele din În Fața Blocului vin cu toate instrucțiunile jocului. Dragi părinți și copii, e timpul să răsune din nou, ca pe vremuri,  spațiile de beton dintre “bătătoarele” de covoare. Jocurile unei generații nu pot fi trecute așa ușor cu vederea.

21Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

19Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 20Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

Vlad si Mihai + frunzaÎn Fața Blocului este creația lui Vlad Tomei (copywriter la agenția de publicitate Propaganda) și Mihai Gheorghe (art director, prieten și fost coleg de agenție, care acum lucrează la McCann).

Ana Neacșa ne-a încântat cu RCub: taburetul inspirat de cubul Rubik. Proiectul ei a fost una dintre cele mai frumoase surprize ale aplicațiilor la Made in RO – Târg de design românesc, ediția a 6-a. “Am mai văzut”, veți spune unii dintre voi. De acord, nu reinventăm acum cubul Rubik, știm cu toții că au mai fost create piese decorative inspirate de celebrul cub. Însă un taburet atât de ludic, cu aceste proporții perfect miniaturale, noi nu am mai găsit.

Îl admiri în weekend, pe 23 & 24 mai, în premieră la Made in RO – Playground edition.

1Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 2Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 3Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

RCub este alcătuit din 27 de cuburi din lemn care se reunesc în 3 blaturi a câte 9 piese fiecare, lipite între ele. Blaturile se învârt pe o tijă metalică, iar dispunerea culorilor reprezintă o combinație reală regăsită la celebrul cub al copilăriei. Latura cubului este de 30 de cm, iar înălțimea de 37 cm.

4Designeri noi - Made in RO - Playground Edition
UȚA Furniture te învață să te dai huța și în living, și în parc. Leagănul din imagini este modelul cu numărul 0.4, la care creatorii săi – Doru Dumitrescu (artist vizual și designer de bijuterie) și Diana Giurea – au ajuns tot adăugând noi posibilități celor trei variante de leagăne din portofoliu. Este atât de slim, încât poate fi confundat cu o “scară” atârnată, nicidecum cu un leagăn pe care îl poți împărți cu copilul sau jumătatea ta.

6Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 7Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

8Uta-Huta-leagan-DesignistMontarea acasă se face prin prinderea de o grindă sau de două cârlige în plafon. Împachetat are dimensiunile: 20 x 20 x 60 cm. Așa că îl scoți foarte ușor în parc. Pe lângă designul versatil, minimalist, smart, e realizat din materiale 100% naturale: lemn și frânghie de iută. 8Designeri noi - Made in RO - Playground Edition


Printoteca
… scoate Monștrii Casei din dulap. 🙂  S-o recunoaștem, acești monstruleți simpatici își fac de cap prin fiecare casă: uită becurile aprinse, vasele nespălate, praful la vedere, rătăcesc telecomanda și… mănâncă șosete. Cu toții avem cel puțin câte un astfel de spiriduș-monstruleț pe-acasă. Cum îl îmblânzim? Cu noua colecție de stickere haioase, ce vin în premieră la Made in RO – Playground edition, pe 23 și 24 mai.

13Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 32Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

10Designeri noi - Made in RO - Playground EditionNespălatul vaselor. Care îți blochează vasele în chiuvetă câte două săptămâni. 🙂

Zumm (designer Oana Boboc) ține copilul din tine mereu tânăr. Credem sincer că vârsta nu e decât “o prejudecată”, așa că de ce să nu o aproximăm creativ? 🙂 Seturile de tort Zumm sunt fix cireașa de pe tortul petrecerii!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASetul conține cifrele, bucățica de text, plus o lumânare. Și este foarte accesibil! Așadar, vino în weekend la Made in RO și cadorisește-ți prietenii: ca să fii siguri că se simt tot timpul tineri, cum sunt de fapt. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Irina Alexandra Stoican și Dragoș Toader au creat coastere 3D… numai bune de asortat seturilor de tort Zumm la masa festivă. Structurile lor organice creează un joc de volume și pattern-uri, sculpturale, grafice. Dar și arhitecturale, pentru că și Irina, și Dragoș sunt arhitecți.

2Coastere 3D - Made in RO - Designist Suportul printat 3D costă 42 lei. Îl găsești în weekend, pe 23 & 24 mai, la Made in RO – Târg de design românesc, Playground edition, @ Impact Hub Bucharest.3Coastere 3D - Made in RO - Designist 7Coastere 3D - Made in RO - Designist

NOAH este un nou brand Made in Cluj, creat de Ruben Florin Perju și Iosif Harasemiuc. Pentru noi, NOAH e singurul brand de design românesc care ne poate convinge să purtăm ceas la mână: pentru că este din lemn, arată smart și e rezistent la apă!

“Într-o lume în care metalul este folosit abuziv în toate domeniile, noi vrem să demonstrăm că lemnului i se pot atribui calităţi ca precizia şi rezistenţa, elemente dobândite printr-o prelucrare foarte atentă.”, spun Ruben și Iosif.

29Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 30Designeri noi - Made in RO - Playground Edition Ceasurile cool din lemn te așteaptă în weekend la Made in RO – Târg de design românesc: 23 & 24 mai @ Impact Hub Bucharest.31Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

Foldo îți provoacă creativitatea și spiritul eco prin lămpi și mobilier din carton reciclabil. De ce ne plac lămpile lor? Pentru că sunt practice și te invită la interactivitate. Lampa vine într-un kit slim și o asamblezi element cu element fără a folosi lipici sau alte ustensile, ca-ntr-un joc. Cu un bec Edison va arăta și mai fain în decor. Iar plusul este că produsele Foldo pot fi personalizate: poți interveni pe suprafața din carton cu mesajul/culoarea pe care tu vrei să le transmiți.

15Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 17Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 18Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

Prototip Studio impune trendurile vara asta. Îți arată și cum să te uiți la soare, prin cei mai neconvenționali ochelari de soare – OO eyewear; și cum poartă creionul un creativ respectabil – după ureche.

27Designeri noi - Made in RO - Playground Edition Creion după ureche, realizat împreună cu studioul de design Local, din Cluj. Vine într-o cutie superbă din lemn.28Designeri noi - Made in RO - Playground Edition 34Designeri noi - Made in RO - Playground Edition OO eyewear: ochelari de soare cu forme super haioase, care se prind cu șnur colorat… peste cap. La umbră devin un papion cool.35Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

Ploosh este brandul creat la începutul acestui an de artiștii vizuali Raluca și Matei Arnăutu. Amândoi experimentează ludic, ingenios în special în zona de instalație și sculptură textilă. Iar acum au creat un brand pentru cei mari și cei mici, ale cărui personaje nu sunt simple “animăluțe” din pluș, ci vin cu o poveste care îi poate inspira pe viitorii parteneri de joacă. Despre creațiile textile ale Ralucăi și instalațiile lui Matei v-am mai povestit pe Designist aici și aici.

25Designeri noi - Made in RO - Playground EditionKeely (sus) și Leontin (jos)

26Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

Laguuna (designer Elena Barbu) transpune ludicul în coliere pe care abia așteptăm să le probăm și… purtăm. 🙂

5Designeri noi - Made in RO - Playground Edition

Acesta este doar un preview pentru zecile de cadouri ludice, Made in RO, pe care le vei descoperi în weekend. Îi vei cunoaște pe designeri și vei interacționa cu ei direct.

În weekend, vă așteptăm cu mic, cu mare, cu cele mai funky cadouri și o cafenea pop-up la Made in RO – Târg de design românesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

designist_MiRo_PE_FBcover_052015_ana

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. icon smile Cadouri pentru casa ta. Și o recapitulare la ce vă așteaptă în weekend la Made in RO!
Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub

2 Comments

  1. Oana

    De unde putem sa aflam mai multe detalii despre “In fata blocului”?

  2. De la Made in RO, in weekend. 🙂 Va asteptam la Playground edition @ Impact Hub Bucharest. Si de aici: http://designist.ro/pentrucopii/in-fata-blocului-o-colectie-de-55-de-jocuri-si-faze-ale-generatiei-cu-cheia-la-gat/.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed