Cum pui dulcele în valoare: tips-uri pentru un party nezaharisit
Mici bucurii (zilnice?), obiecte ale adorației, surse de oftaturi îndelungi, de înghițit în sec și de promisiuni de „nu mai fac!”: ah, dulciurile!… Cine nu le iubește? Noi nu am găsit încă persoana care să răspundă „Eu” la această întrebare. Iar iubitorii cu adevărat pasionați ai dulciurilor știu că a le savura la adevărata valoare este o artă. Pentru ei, dar și pentru cei mai profani în arta dedulcirii, am stat de vorbă cu prietenii noștri de la House of Cookies pentru a afla cum să ne bucurăm din plin de micile plăceri dulci, mai ales în cadru festiv. Avem mare încredere în specialiștii de la House of Cookies, cei care ne-au îndulcit cu ocazia cursurilor Creative Learning, după cum îți povesteam aici. Îți spuneam atunci că ne-au cucerit cu dulciurile lor gustoase, din ingrediente naturale și cu cât mai puțin zahăr posibil, care veneau mereu într-o prezentare ce îți lăsa gura apă. Ca urmare, am vrut să aflăm de la ei cum să nu dăm greș atunci când ne pregătim de o petrecere. Dulciurile sunt preferate, fiind de cele mai multe ori jumătate din meniu. Când arată precum bunătățurile House of Cookies nici nu e de mirare. Premisa de la care trebuie să pornești în organizarea oricărei petreceri este aceea că dulciurile sunt la fel de importante ca meniul sărat. De ceva vreme, spun cei de la House of Cookies, dulcele nu mai este doar desert, punctând sfârșitul mesei. De cele mai multe ori este primul contact al invitaților cu meniul evenimentului, așa că vrei să îi acorzi importanța cuvenită. Și un pont de la organizatorii House of Cookies: de cele mai multe ori, preferințele înclină spre dulce în detrimentul alimentelor sărate – socotește porțiile astfel încât jumătate din meniu să fie dulce. Candy bar-ul, dulcea tortură: ce să aleg, când să mă opresc? Ca să faci lucrurile mai simple, alege un candy bar, pentru că oferă porții mici de bunătăți dulci, care să satisfacă orice pofticios. Dacă preferi o abordare cu mai puține calorii, poți să împarți spațiul pentru desert între un candy bar și un fruit bar – o masă de fructe de pe la noi sau exotice, tăiate astfel încât să atragă priviri și… mâini dornice de ceva prospețime. Ciocolata și bezeaua fac casă bună cu ananasul, afinele și strugurii la orice petrecere organizată de House of Cookies. Specialiștii House of Cookies ne-au oferit și câteva tips-uri legate de gramaj, care să te ghideze atunci când pornești la alcătuirea meniului. În cazul torturilor, greutatea unei porții diferă în funcție de compoziție. Un tort care are în compoziție fructe și ciocolată cântărește, în mod firesc, mai mult decât unul fără fructe – doar cu cremă, sau unul din bezea. De principiu, socotește undeva între 110 și 130 de grame pentru porția unui invitat, dar mai adaugă câteva grame dacă tortul este mai dens. Dacă alegi un candy bar, asigură-te că fiecare invitat primește 2-3 mini-prăjituri diferite: yum-my-li-cious! În caz că te gândești să organziezi petrecerea tematic, House of Cookies îți sugerează câteva idei care te vor ajuta să păstrezi lucrurile departe de coloranți artificiali, pastă de zahăr și decorațiuni în exces: natural, vintage, tradițional, culori pastel, flori de câmp. Sună deja apetisant, nu? Și, cireașa de pe tort: dacă vrei să ai un tort în tendințe, make it naked, asemănător cu cel de deasupra acestor rânduri. Va face furori tocmai pentru că se prezintă… seminud :). |