A șaptea ediție a ziarului Cartierul Creativ scoate ce-i mai bun din vacanța în oraș!

Pe 1 august, la ora 19:00, la J’ai Bistrot (Calea Griviței 55) se lansează ediția cu numărul șapte a ziarului Cartierul Creativ. Odată cu acest număr, ziarul este structurat sub forma unui Jurnal de cartier care povestește despre inițiativele comunitare din zonă, prezintă programul artistic, propune meniuri, cafenele și terase, dar și trasee, mijloace de transport și locuri unde să îți poți repara bicicleta, spre exemplu. Sau pur și simplu te îndrumă să descoperi locuri plăcute de pierdut vremea sau de unde să îți faci cumpărăturile de zi cu zi, de răsfăț, pentru aniversări sau de sezon.

La final de iulie, vacanța și-a făcut simțită prezența pe străzile din cartier. Timp de hobby și timp de petrecut la terase, circuitul prezentat în numărul de vară al ziarului te poartă din Cișmigiu, pe Edgar Quinet, pe la cafeneaua Sheida și magazinul de biciclete Brema Bikes, la masă la Voilà Le Bistrot și la terasă la J′ai, bineînțeles.

J’ai Bistrot | foto: Roald Aron

Edgar Quinet | foto: Matei Marcu

 

Cartierul Creativ, spaţiu delimitat de străzile Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative. Este un nod al efervescențelor comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja istoria și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Inițiativa contribuie la coagularea comunității locale a industriilor creative și potențează astfel identitatea culturală a Bucureștiului.

Parcul Cișmigiu | foto: Claudia Câmpeanu

Cafeneaua Sheida | foto: Roald Aron

Ziarul Cartierul Creativ, un proiect al Asociației Cartierul Creativ, apare la fiecare două luni și concentrează poveștile oamenilor, locurilor și afacerilor din cartier. Ziarul se distribuie gratuit în tot perimetrul Cartierului Creativ.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed