Acasă la Qreatori: 7 ilustratori români ne deschid ușile caselor lor printr-o serie de ilustrații care ne colorează viața digitală

De câteva săptămâni, sufrageria a evoluat de la o simplă încăpere la un spațiu de amploarea unui întreg univers, ce ne reprezintă viața sub toate aspectele ei, de la muncă la relaxare. Și tot de-atunci, ecranele ne-au devenit birou, sală de întâlniri, loc de luat cina cu prietenii, club pentru concerte sau spectacole live, cinematograf. Deși ne trăim viața la distanță, suntem mai conectați ca niciodată.

Ca un loc ce susține și găzduiește creativitatea, deopotrivă în muncă și distracție, Qreator a documentat felul în care noua stare de fapt și distanța a transformat șapte ilustratori, dar și felul în care aceștia și-au pus amprenta asupra spațiului personal.

Proiectul, intitulat Acasă la Qreatori, propune o serie de incursiuni în spațiul personal, creativ al acestor ilustratori, incursiuni concretizate în interviuri, dar și în cadouri care să ne coloreze viețile digitale.

Pentru că timpul petrecut acasă în această perioadă ne leagă atât de mult de ecrane, fiecare dintre cei șapte artiști – gazde și invitați, deopotrivă – dăruiește o imagine, o frântură din spațiul personal. Astfel, vom avea cel puțin șapte perspective diferite care reprezintă câte o vizită „Acasă la Qreatori”.

Ilustrație realizată de Illustrescu, alter ego-ul artistului Vlad Dumitrescu

“Un sfat ar fi să nu fugiți de perioada asta, ci mai degrabă acceptați-o așa cum este, cu ups and downs. Investiți-vă timpul cum trebuie și fiți cât mai organizați posibil. În caz de proiecte puține sau deloc, citiți, dezvoltați-vă, exersați, faceți content, colaborați cu alți artiști, uitați-vă la portofolii, consumați content de calitate. Astea ar fi doar câteva din posibilități”, spune Vlad Dumitrescu aka Illustrescu.

Află mai multe despre ce a învățat Vlad în perioada aceasta, de unde își ia inspirația și ce planuri are după ieșirea din izolare, în interviul acordat pe blogul Qreator.

Din acest proiect fac parte: Yanna Zosmer, Illustrescu – alter ego-ul artistului Vlad Dumitrescu, Sasha Lazăr, Raluca Băraru, Livia Fălcaru, Alina Bohoru și Evelin Bundur.

Fie că vrei să îți (re)decorezi casa, telefonul, tableta sau laptopul cu ele, desenele celor 7 ilustratori pot fi descărcate de aici, atât în format desktop, cât și în format mobile.

Recomandări de muzică, filme sau cărți, revelații sau secrete pentru a menține vie creativitatea în această perioadă, ritualuri și evadări virtuale, dar și explicația pentru elementele din ilustrația-cadou, toate acestea se vor regăsi pe site-ul Qreator în perioada următoare. Mai mult, în fiecare joi, pagina de Facebook a Qreator găzduiește evenimente live, de la spectacole de teatru la concerte și discuții cu invitați speciali.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed