Bucureștiul plimbărilor: centrul orașului va primi zone de promenadă în weekend-uri

Carantina s-a sfârșit, efectele urbane se întrevăd 🙂 . Ne referim la proaspăta decizie a Primăriei Generale a Municipiului București, care aduce o schimbare la care puteam doar să visăm acum câteva luni: începând de pe 22 mai, circulația mașinilor va fi interzisă în mai multe zone din centrul orașului pe parcursul weekend-ului. Urmarea: zonele cu pricina se vor transforma în trasee de promenadă la sfârșit de săptămână! ❤️ Apropo, sperăm că asta va duce și la spații publice gândite cu mai multă atenție pentru locuitori 🙂 .

Proiectul a fost inițiat de ONG-ul ARCEN, cunoscut pentru inițiativele legate de îmbunătățirea calității vieții, care a propus Primăriei Capitalei un proiect pentru lărgirea spațiilor de recreere prin pietonalizarea străzilor din apropierea parcurilor și a grădinilor publice pe durata weekend-urilor.

Iată pe unde te vei putea plimba fără griji de săptămâna viitoare:

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionisie Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii).

Foto: G4media.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed