29 de cadouri care te fac să-ți placă (mai mult) Valentine’s Day

Cum n-am fost niciodată o mare fană a acestei sărbători importate, pentru că nu doar februarie e luna îndrăgostiților și pentru că dragostea vine exact când te aștepți mai puțin, fără limite temporale, programări și conveniențe sociale, am crezut că toate cadourile pentru această zi sunt niște flecuștețe siropoase, în combinații de culori de bomboane fondante. Total fals! Uite ce listă de cadouri absolut superbe am pregătit și s-ar mai fi lungit mult dacă nu trebuia totuși să postăm acest articol. 🙂

Decoletters este un design boutique de la noi, care sculptează litere și cuvinte în lemn. Orice literă, orice cuvânt îți dorești, orice citat care te inspiră poate fi creat de ei, la dimensiunea dorită. We LOVE the idea! 🙂

I-am descoperit de curând pe Stickpartout, un studio de design urban din București, care creează, printre altele, și stickere pentru perete. Colecția de Valentine’s Day este foarte proaspătă. Cum ar fi să te trezești în dimineața de 14 februarie cu un nou locatar, deasupra blatului din bucătărie, de pildă? Sus îl/o avem pe Honey, iar mai jos un roboțel haios cu Emotion Loading. Fiecare costă 39,90 lei.

Poate cunoști deja creaturile prietenoase ale celor de la Domestic. Sunt atât de multe și de frumoase că mi-ar fi greu să fac o alegere. Ne-am oprit acum la cele care își împărtășesc vădit sentimentele de iubire. Sus avem stickerul Two, iar mai jos I give you my heart, by Geneviève Gauckler. Ambele costă 41 euro pe site, dar le poți comanda la noi prin Intro. Găsești și pernuțe asortate. 🙂

Încă o descoperire pe breslo.ro, comunitatea artizanilor handmade din România. Deco Chic creează tot felul de pernuțe (35 x 35 cm), cu aplicații adorabile. Pisicile sunt (ca de obicei) la loc de cinste, dar avem și niște hipopotami îndrăgostiți lulea. 🙂 Fiecare costă 40 lei.

Inimi însorite în fiecare dimineață ne propune Care?Cutare. Draperiile sunt din bumbac și dantelă, 2,80 x 2,30 m, preț 175 euro. Până la urmă Heaven is in the Heart…

“Kiss meeeee beneath the milky twilight” pare că fredonează lampa Lovers (320 x 285 x 80 mm). Un sărut delicat și privirile care-și spun mii de șoapte. Creația îi aparține designerului Anca Fetcu, despre care am mai scris aici.  Costă 365 lei și o poți comanda online pe ancafetcu.com.

Dar ce zici de un superportofel, cu mesaj afectuos, dar și ecologic? Eco Mighty Wallet este rezistent, impermeabil și reciclabil. Îl poți comanda pe tanaaa.ro, la prețul de 69 de lei, sau îl poți câștiga dacă participi la concursul nostru de Sfântul Valentin, care pune la bătaie două portofele + doi săculeți eco!! Succes! 🙂

Simți fluturi în stomac? Ce senzație!! Iată 3 obiecte frumoase, prin care îi poți transmite mesajul de iubire jumătății tale. Timpul zboară, deci trăiește la maximum fiecare clipă! 🙂 Butterfly Clock (diametru 40 cm), de la Diamantini&Domeniconi, este o piesă de design formată din 4 elemente metalice, pe care le poți fixa pe perete cum dorești. L-am găsit la prețul de 130,24 lire, dar îl poți comanda la noi prin magazinul Intro.

Aceste vaze din porțelan (h 13,5 x d 9 cm) pot fi folosite și ca lampioane, pentru o atmosferă romantică. Liz Emtage Vase/Nightlight costă 39 de lire, prin Yoyoceramics.

Te așteaptă fluturași diafani, care se montează foarte simplu în perete. Decorațiunea Flitterbye, de la Umbra, vine la set, compus din 24 buc., și poate fi comandată prin homedeco.ro. Preț: 122,02 lei.

Cu ilustrațiile de poveste ale ilustratoarei Mădălina Andronic te-ai delectat deja. E momentul perfect să-ți surprinzi alesul sau aleasa inimii cu un print înrămat, de la Atelierul de print. Ești mai degrabă o delicată pasăre Flamingo care și-a găsit iubirea sau o vulpiță de basm românesc care nu-i mai dă drumul? Prețurile încep de la 65 de lei. Dar Surprize!!! Avem concurs pe pagina de facebook Designist.ro: poți câștiga printul cu vulpița, 30 x 40 cm, gata înrămat!!! Succes! 

Un cuplu îndrăgostit de… iepuri. Par serioși și un pic îngrijorați, dar suntem siguri că, dacă îi cunoști mai bine, au un simț dezvoltat al umorului. Ilustrația, semnată de Veronica Neacșu, o poți comanda înrămată la Atelierul de print, începând cu prețul de 65 de lei.

O pernă (50 x 50 cm) ecologică, cusută și imprimată manual, made in UK. Costă 90 de lire, de la chocolatecreative.

Katafolt a pregătit pentru Sfântul Valentin o pernuță patchwork adorabilă. O poți comada pe breslo.ro.

O umbră delicată a toartei este imprimată pe porțelan pentru a rezulta forma unei inimi sensibile și pline de afecțiune. Prețul începe de la 10 lire, prin reikokaneko.

Ne-a plăcut la nebunie colecția de căni și vase Utopia, by Jonathan Adler, realizate manual de artizani peruani, din porțelan sau ceramică glazurată. Căpitan și marinar puteți fi fiecare pe rând, vă costă 26 de dolari/buc. 🙂

Sagaform a reușțit să ne cucerească inimile doar cu un bol pentru salată. Brand-ul este un reper pentru designul scandinav și vei mai citi despre designerii Sagaform pe designist. Varianta mini (preț 8,95 lire) o poți comanda aici, iar pe cea mai mare (32 de lire) aici.

Calici Caratteriali este o colecție de 7 pahare pentru 7 personalități umane diferite, by Gum Design. Despre ele și alte pahare de vin ingenioase am mai vorbit aici. Dacă ești iubăreț, atunci Pasionalul să fie paharul tău.

Cine e sarea și cine e piperul? Cine e îngerul, cine e demonul? Numai voi știți ce cantități duc la poțiunea cu gust de iubire. Setul de sare și piper Spices, de la Koziol, costă 69,78 lei și îl poți comanda prin homedeco.ro.

Două suporturi de ouă, simple, din ceramică, prin thisispretty. Setul costă 9,80 lire.

Și încă două, de la Donna Wilson. Sunt din porțelan, pictate manual, disponibile la noi prin Intro.

Inimi dulci și aromate de la Madame Lucie. Ediția limitată heart macarons te așteaptă să guști cele două arome: trandafir + lychee și ciocolată. Le vei găsi în magazinul plin de dulciuri de designist până pe 25 februarie.

Nu trebuie ca nimeni să fie marioneta nimănui decât în glumă și în cel mai drăgăstos mod cu putință. 🙂 Stickerul Marionete, de la cai verzi pe pereți, va înveseli camera și va stârni măcar un zâmbet. Costă 130 lei – 145 cm x h 90 cm.

Iar un cadou oferit în semn de dragoste nu poate fi înmânat decât într-o cutie specială, preț 12 dolari + 3 dolari taxe de transport. Da, iubirea se exprimă în infinite feluri, uneori îți ia timp s-o descifrezi, alteori o înțelegi pe loc, oricum ar fi, din când în când, e bine să ne întoarcem la definiția din dicționar.

Să iubiți și să fiți iubiți! 🙂

4 Comments

  1. […] 29 de cadouri care te fac să-ți placă (mai mult) Valentine’s Day […]

  2. ana

    Cate idei frumoase!

  3. […] un ceas minunat, via designist] Share this:EmailLike this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted on Monday, […]

  4. Irina

    Decoletters sunt extrem, extrem de neseriosi. Incerc de pe 8 octombrie sa cumpar de la ei 3 litere amarate si nu am reusit nici acum. Numai scuze si miciuni. Asa neseriozitate si nesimtire rar am intalnit, din pacate. Pacat de minunata idee de afacere…

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed