Despre fetișuri… deco

Fie din dorința de a experimenta, fie din prea multă dedicare și pasiune a artiștilor apar și în design, ca și în alte domenii, proiecte de nișă: designeri care transmit un mesaj, piese noi create intenționat ca statement-uri personale ori pentru anumite cauze, nu neapărat pentru a-ți servi ție și locuinței tale. Astfel, într-o abordare contemporană, mobilierul casei poate fi inspirat și din… spitale. Original 100%.

Scaunul din metal, cu rotile și un șezut confortabil, realizat din bandaje elastice… Pe numele lui adevărat: Abile. Aici am zâmbit. Înțelegeți umorul.

Totuși, la colecția Remeditate, semnată de CtrlZak Art & Design Studio, nu am putut să nu admir arta și ironia cu care au fost realizate aceste obiecte atipice, disociate de scopul lor din viața de zi cu zi, pentru a atrage atenția, a strârni emoție și a induce o stare de reflecție.

Masa Juda, din metal și MDF, care și-a găsit echilibrul perfect cu ajutorul unei cârje. Nu pot să nu mă întreb, văzând-o, care va fi piciorul care va trăda sursa de inspirație?

Și nelipsita lampă din metal vopsit din sufrage… pardon, sălile de operație, cu numele sugestiv Opera, sub care cred că nimeni nu s-ar vedea prea bine. 🙂

Iar dacă peste imaginarele accidente fizice care tocmai ți-au trecut prin minte ai trecut, apare scaunul, mai sarcastic spus nu se poate: Houdini! Neputință, îndoială sau posibilitate? Interpretările rămân deschise și țin de psihologia fiecărui spectator în parte… Cert este că găsim intrigantă această abordare a designului de interior și nu putem să nu le apreciem creativitatea. Vorbim totuși despre un amsamblu de dining. 🙂

Și celelate colecții semnate de designerii din spatele acestor produse, Thanos Zakopoulos și Katia Menghini, dezvăluie fiecare detalii neașteptate, însă preferatele mele au fost CeramiX și New Memory, despre care vom scrie pe designist. Meditație plăcută!

Fotografii prin www.ctrlzak.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed