Arad: un apartament dintr-o clădire de 120 de ani întinerește și estetic, și funcțional
Vorbim despre o renovare totală, în care funcționalitatea este baza, iar estetica o urmează imediat, așa cum impune o clădire de la 1901 adusă în contemporan: de la decopertarea tuturor finisajelor la înlocuirea instalațiilor termice, electrice, într-un proiect amplu, nuanțat și de recondiționări punctuale. Amenajarea poartă semnătura designerului de interior Davina Sînjorz, iar apartamentul are o suprafață utilă de 70 mp și se află în centrul orașului Arad. Bine ai venit! 😊 Uși, parchet masiv, calorifere, teracota, câteva dintre obiectele de mobilier: unul dintre scopurile principale ale designerului a fost să accentueze potențialul spațiului, în ciuda stării avansate de degradare, și să îi onoreze istoria, așa că a păstrat tot ce se putea recondiționa. 🛒 corp de iluminat din centrul livingului: IXIA (Norda) / corp de iluminat din zona dining: moemax
Citește și: Lampa-pălărie, tot mai folosită în amenajările de la noi 🛒 plinte: Bovelacci / brâuri decorative și cornișe: Marbet Design / rozete: Decor Land Before & after: 🛒 scaunele retro verzi au fost retapițate de un tapițer local din Arad / masa rotundă stil art deco a fost recondiționată de designer. Dincolo de fructificarea elementelor retro deja existente, estetica actuală a amenajării își trage inspirația și din interioarele olandeze, foarte luminoase, cu multe materiale naturale într-un echilibru cald-rece al culorilor, texturilor și materialelor: griul pereților, canapeaua bej, lustra metalică neagră, parchetul din lemn masiv, scaunele din lemn de bambus și șezut din sfoară de hârtie.
Înainte de orice, însă, lucrările de renovare și recondiționare au acaparat mare parte din eforturile echipei și bugetul alocat proiectului. Geamurile și tâmplăria ferestrelor, de pildă, au contrazis așteptările inițiale:
Din păcate, nu avem imagini cu noile geamuri, dar am putea să considerăm asta un motiv bun să programăm o vizită la Arad 😊. Citește și: După 90 de ani, o casă interbelică este readusă în contemporan Alături, bucătăria și-a părăsit încăperea separată și și-a găsit un nou loc în zona de living – dining. Rezultatul: o zonă deschisă, fluidă, care a eliminat senzația de înghesuială și a câștigat suficient spațiu pentru camera tehnică și pentru spălătorie. Citește și: Deasupra Cișmigiului, într-un apartament interbelic foarte fotogenic Facem o mică escală în bucătărie, ca să-ți povestim că ergonomia este cheia în ceea ce privește mobilierul custom made: corpurile sunt gândite cu mare atenție la dimensiuni, așa încât să ajute la crearea unei bucătării complet echipate. Ne-a plăcut că duc mai departe atmosfera vintage a amenajării, dar îi reduc exuberanța cu o notă minimalistă, un blat de lucru care imită terrazzo-ul, fronturi gri-verzi și doar mici accente aurii.
🛒 mobilier de bucătărie: IKEA / faianță albă tip metro: Artens / parchet: Proges Parchetul a fost cea de-a doua bătaie de cap a întregului proiect: după ce originalul, din lemn masiv, fusese recondiționat în zona de zi, echipa a avansat spre hol și dormitor, în spatele glasvandurilor, unde se așteptau să găsescă același tip de parchet ascuns sub stratul laminat. Aici a venit dezamăgirea, însă: stratul original fusese îndepărtat, așa că designerul a optat pentru o altă variantă herringbone, laminată de această dată, sub presiunea costurilor și timpului. Citește și: Cât senin scandinav încape într-un studio interbelic bucureștean? Privește cu atenție background-ul fotografiei, ca să descoperi ușa filomuro cu mâner rotund auriu între profilele decorative de pe peretele din stânga: a fost soluția găsită de designer pentru a elibera vizual holul deja destul de îngust, cu intrări în patru zone ale apartamentului. 🛒 ușă Filomuro: Porta Doors / consolă: JYSK / feronerie: feroneria.ro / corp de iluminat: moemax-Sinopia 🛒 oglindă hol: schițată de designerul amenajării, realizată de Brisan 🛒 corp de iluminat: Dia Buga Design / veioze din ceramică: Zara Home / pat: The Home / noptiere: IKEA / canvas rotund: realizat de Davina Sinjorz Baia este tărâmul jocului cromatic și ceramic, în care pata de culoare delimitează zona de duș. 🛒 mozaic alb-negru: Hornbach / faianța verde și albă tip metro: Artens Proiectul s-a întins pe parcursul a patru luni: o perioadă scurtă, am zice, pentru multitudinea de modificări de care a fost nevoie. Cât despre bugetul alocat, avem o separare detaliată, pe care o poți folosi ca bază argumentată a planului dacă urmează și pentru tine un proiect de renovare-recondiționare-reamenajare în noul an:
Fotografii: prin Davina Sînjorz |
Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca cei 25.000 de euro au inclus si electrocasnicele?
Si felicitari pentru amenajarea armonioasa!