Artă în role de hârtie sau minicapodopere reciclate

Anastassia Elias face artă în rolele de hârtie pe care noi fie le aruncăm, fie ne distrăm văzând cum sunt date de-a dura pe pisică. Aşa cum spun şi prietenii de la Experimentalist.ro, cel mult ne-am fi gândit să le folosim ca binoclu. Dar iată ce perspective dezvăluie aceste minicapodopere… la tub.

Balansoar

Pe trecerea de pietoni

La coafor

Diptic Grand Nord

Anastassia este un artist din Franţa, care a ajuns la aceste creaţii la intersecţia celorlalte activităţi artistice care-i ocupă mai tot timpul: pictura şi ilustraţia. Cadrele decupate în aceste role au însă multe în comun cu picturile ei: în primul rând faptul că spun o poveste, iar în al doilea rând aceeaşi căldură spontană a ipostazelor, un voyeurism magic, cotidian.

Box

La lucru

Tango

Fotbal

Aşadar, când nu desenează cărţi sau poveşti în acuarelă, Anastassia creează lumi milimetrice în tuburi de carton. Cât de gol şi searbăd poate fi acest tub şi cum se umple de contururi şi lumină acum! De fapt, lumina face atmosferă, le încălzeşte, ca un mic soare care dă viaţă acestor fărâme de lumi.

Linge

La şcoală

În piaţă

Bunicul

Rolele sale tocmai s-au întors dintr-o expoziţie la Hong Kong (încheiată pe 13 februarie). Iar vestea bună e că dacă aceste perspective nu vor să mai plece de pe retină, imagini cu ele pot fi cumpărate de pe Society6 şi apoi lipite pe laptop, agendă, iphone etc. Şi da, există şi tricouri deja imprimate. Pentru picturi, ilustraţii şi alte creaţii desenate de Anastassia recomandăm propriul boutique.

Am descoperit-o pe Anastassia Elias şi povestea ei pe Experimentalist.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed