Atenție, tineri artiști: noua generație Qollection e pe urmele voastre!

Și suntem siguri că voi abia așteptați să vă găsească…ba nu, rectificăm: să vă aleagă! Iar asta ar însemna să vă integreze ideile, proiectele sau colecțiile în platforma Call for Artists x Qollection by Qreator, hub-ul creativ de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 8A din București – v-am mai povestit despre competiție aici. Ca teaser, vă spunem deocamdată:

 

Și acum dăm un mic rewind, pentru context: la început a fost Qreator X Qollection. A pornit totul în vara lui 2018, când hub-ul a lansat proiectul Qollection ca să prezinte și promoveze colecții semnate de designeri, ilustratori și artiști locali consacrați, create în colecții limitate, în colaborare cu Qreator. A rezultat o pleiadă de obiecte de designer, de colecții fashion și accesorii inspirate de arcadele, glasvandurile, sălile și creativitatea Qreator. Iar dacă ați ajuns la Qreator în ultimul an și un pic sigur le-ați văzut: colecțiile 2018-1019 Qreator X Qollection au fost semnate de Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală și Maria Pălăria.

 

Call for Artists X Qollection

Ce urmează după ce ți-ai atins obiectivul? O idee bună e să faci un pas în spate și să privești imaginea de ansamblu. Cât să îți alegi un alt obiectiv! Asta a făcut și proiectul Qollection, care, pentru 2020, și-a stabilit un nou personaj principal: artiști aflați la începutul carierei care pot inspira o comunitate. Așa au apărut platforma Call for Artists X Qollection și toate coordonatele ei:

“În mare, Qreator își propune să „democratizeze” creativitatea, continuând să susțină și mai mult comunitățile creative locale, în special tinerii artiști la început de drum”, așa cum ne-a spus echipa Qreator.  

Designerul ceramist Victoria Cojocariu și brandul Victoria Finală @Qreator X Qollection

Designerul de bijuterie Tammy și brandul Lelograms @Qreator X Qollection

Circuitul Call for Artists e simplu – ghidați-vă după descrierile Qreator și alegeți mai întâi categoria în care se înscriu proiectele voastre:

  1. Design vestimentar – pentru creatorii care schimbă moda în fiecare zi.
  2. Design de accesorii – bijuterii, genți, ceasuri cu un layer de creativitate.
  3. Design de obiect – pentru piese cu care interacționezi și care îți fac viața mai simplă.
  4. Design & tech – noi tehnologii, noi materiale, AR, code-based design.

Designerul fashion Irina Voinea @Qreator X Qollection

Răzvan Mercan, Managing Partner Monocult @Qreator X Qollection

Apoi, alegeți tema care se potrivește proiectului:

  1. Resisting Fast Fashion (pentru categoriile design vestimentar sau design de accesorii) – creați piese multipurpose, dincolo de trenduri și de anotimpuri, care se reinventează și lasă loc de interpretare.
  2. Back to the Future (pentru oricare categorie) – colecțiile voastre includ piese care au libertatea să îmbrățișeze vintage-ul, dar și să profite de noi descoperiri, funcții, materiale.
  3. Multi-Sense Design (pentru oricare categorie) – piese care jonglează cu simțurile și redefinesc percepțiile, cu interpretări elastice și sinestezii uluitoare.
  4. Solve a Problem (pentru orice categorie) – credeți în design cu un scop și în soluții descoperite creativ, din aproape în aproape. În design pentru mai bine.

Designerul Laura Olaru @Qreator X Qollection

Mai lipsește doar să vă înscrieți proiectul în formularul dedicat de aici și să apăsați pe TRIMITE. Din acel punct decizia stă în mâinile juriului format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms), care vor alege 12 câștigători: designerii seriilor Qollection ale anului 2020.

Print Ghica Popa @Qreator X Qollection

Prima etapă a competiției s-a încheiat pe 15 noiembrie, când au fost aleși cei doi câștigători care vor semna edițiile Qollection pentru lunile ianuarie și februarie 2020. Înscrie-te cu ideea ta creativă până pe 17 ianuarie și poți să fii unul dintre artiștii care vor semna o ediție Qollection din martie, aprilie, mai sau iunie 2020. Competiția rămâne deschisă până pe 15 martie, timp în care te poți înscrie pentru a fi unul dintre ultimii șase artiști emergenți care își vor vedea colecția transpusă în realitate într-una dintre lunile iulie- decembrie 2020, exclusiv în spațiul Qreator by IQOS.

Fotografii: prin Qreator

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed