Cât de bine te înțelege camera ta de hotel?

Probabil că și tu îți faci planuri pentru vacanța de iarnă zilele acestea, așa că vei avea de comparat mai multe alternative de camere de hotel. Totuși, e greu de presupus că noua ta destinație temporară, oricât de atent și armonios amenajată, va fi exact așa cum ți-o dorești. Exact așa de caldă (sau răcoroasă?), exact atât de luminoasă (sau întunecată?), exact acum să se închidă draperiile. Ar trebui să fie o cameră de-a dreptul inteligentă, care să îți înțeleagă dorințele și să reacționeze la ele – greu de crezut. Noi spunem să stai liniștit: prietenii de la Legrand, liderul global în infrastructuri electrice și digitale, au creat o soluție inteligentă care o să-ți facă viitoarea vacanță mai frumoasă dacă și tu ești un călător pasionat și de design, și de confort, și de tehnologie și personalizare (da, și noi la fel 🙂 ). Îți povestim mai jos la ce să te aștepți.

Și mai bine, hai să îți conturăm o imagine – tocmai ai aterizat, după un zbor lung către destinația ta exotică. Nu ești foarte în formă: n-ai dormit bine azi-noapte, călătoria te-a obosit și mai tare, așa că abia aștepți să faci un duș și să mergi la un masaj. Mai ai fix 5 minute până la hotel și începi să te simți mai bine când te gândești că totul e pregătit pentru tine, la fel ca data trecută. Și nu greșești –  după ce faci check in-ul la recepție, urci în camera pregătită pentru tine și deja te simți relaxat, ca acasă. Temperatura: 23 grade – cum ai stabilit ultima dată când ai vizitat același hotel. Draperiile sunt trase, lampa sclipește pe noptieră și tocmai primești o notificare: în 30 de minute ești așteptat în salonul de la parter pentru ora ta de masaj.

Este scenariul posibil dacă revii la un hotel care folosește deja soluția customizabilă UX Legrand, destinată controlului inteligent al camerelor de hotel și lansată recent în România – ca urmare, sunt șanse mari să o descoperi și în următorul tău city break prin țară. Dacă ți-ai setat deja preferințele în profilul tău, soluția UX le va replica de fiecare dată când revii la hotelul respectiv. Dacă nu, le poți regla rapid în sistem, iar el le va reține, asociate profilului tău. Confort cu economie de efort 🙂 .

Înainte de toate, trebuie să-ți dăm și un pic de context: de fapt, revoluția digitală a modificat rapid stilul de viaţă al lumii, iar preferințele generaţiilor Y şi Z influențează hotărâtor industria hotelieră de azi. Astfel, soluţiile inteligente ale funcţionalităţilor camerelor de hotel pun mai mult accent pe conectivitate. Iar UX Legrand este rezultatul direct: industria hotelieră este gata să devină tot mai personalizabilă și să concureze astfel preferința călătorilor digitali pentru Airbnb-uri.

Așa cum poți să vezi și în slideshow-ul dedicat aici, soluția UX înseamnă o serie de dispozitive care pot fi personalizate în funcție de nevoile hotelului:

  • echipamente de comandă tactile, prin care tu, oaspetele, controlezi iluminatul, temperatura, mişcarea draperiilor și prestabilești anumite scenarii: la ora X, draperiile se trag automat, lumina se stinge şi temperatura ajunge la un anumit nivel, de exemplu, 

și

  • cititoare inteligente: înainte să intri în cameră, o să întâlnești un dispozitiv care nu doar îți permite accesul pe baza cardului, dar și afișează statusul camerei (a trecut deja prin curățenia zilnică?) și numărul ei.

Pentru iubitorii de tehnologie, imaginea de mai sus exprimă cea mai fericită alegere. Este, de fapt, soluția dezvoltată de Legrand și Samsung tot pentru controlul inteligent al camerelor de hotel, atât din perspectiva oaspeților, cât și a administrației hotelurilor. Se numește LYNK HMS (Hotel Management System) și îți transformă televizorul Samsung din camera de hotel într-un adevărat hub de control și management de care te folosești prin telecomandă (da, nici măcar nu trebuie să te ridici din pat pentru asta).

Ecranul își păstrează și funcția principală, așa că poți conecta la el computerul, camera foto, smartphone-ul și alte device-uri pe care le aduci cu tine în vacanță, ca să vezi și asculți documentele pe care le-ai salvat pe ele.  

Ai o interfață simplă, intuitivă, prin care poți seta temperatura, iluminarea, deplasarea draperiilor. Ruta cameristelor poate fi îmbunătăţită: sistemul creează pentru ele o ghidare online și le îndrumă către următoarea cameră care trebuie curățată.

Crème de la crème: te poți folosi tot de telecomandă ca să-ți programezi următoarea sesiune de yoga, masaj, saună și alte bucurii indoor – apropo, când ieși din cameră, sistemul intră în sleep mode, pentru un consum redus de energie electrică.

Găsești deja soluțiile Legrand în hoteluri din toată lumea: din Dubai (Jumeirah Gate) până în Italia (Vista Hotel Como), din Belgia (Pairi Daiza) până în Israel (Kempinski Hotel), de la construcții noi la edificii somptuoase. Și asta pentru că soluțiile inteligente nu invadează arhitectura, n-au nevoie de cablaje speciale, deci nu intervin în finisajul pereților, iar un ecran intuitiv subtil integrat în amenajare, gata oricând să își amintească ce înseamnă confortul pentru tine, e ușor de scuzat chiar și într-o cameră cu eleganță clasică. Inovația digitală for the win! 🙂   

Imagini: prin Legrand

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed