Aurum Noble Honey – Romanian treasure: atunci când mierea este o comoară națională

Unde-s albine, e și miere. Iar atunci când pe lângă ele se adună, ca într-un stup, o echipă de oameni faini, profesioniști și inimoși, rezultă un proiect pe cinste – Aurum Noble Honey – Romanian Treasure, pentru care mierea reprezintă o comoară națională. O afacere clădită din dragostea pentru miere, preocuparea pentru o alimentație sănătoasă și, nu în ultimul rând, “din mândria de a fi născuți în România, o țară în care natura încă se manifestă liber și frumos”, după cum ne spune Dragoș Dumitru, coordonatorul echipei Aurum.

Sloganul Aurum Noble Honey: „Sănătos. Hrănitor. Delicios.”

Aurum Noble Honey este parte din selecția noastră gourmet, în cadrul Made in RO online (care are loc până pe 20 decembrie), așa că iată ce cadouri cu miere premium și package design inclus poți găsi la ei în shop. Dar mai întâi, hai să-ți spunem cum a pornit totul, cu exact doi ani în urmă, în 2018. #staysafe și #buylocal

Echipa Aurum Noble Honey, un stup de oameni faini 

Fondatorul Aurum Noble Honey este doctorul Vicențiu Găvănescu, expert în apicultură și medicină naturistă, un om veșnic îndrăgostit de România, care și-a petrecut toată viața în mijlocul naturii și al albinelor, studiind cum beneficiile mierii și ale plantelor pot fi puse în sprijinul științei medicale.

Am stat de vorbă cu Dragoș Dumitru, economist și unul dintre oamenii care fac ca lucrurile să se întâmple la Aurum Noble Honey.

„Povestea noastră este una scrisă dintr-o suflare – produsele, branding-ul, personajele și acțiunea Aurum Noble Honey au debutat chiar de Crăciun, în 2018. Mierea vine de la două asociații din Teleorman și Ialomița, cu peste 400 de apicultori, dar și de la apicultori din Dolj și Buzău. Arealul e însă unul mai larg, apicultura pastorală presupune deplasarea stupinelor în zonele de floră spontană, în sezonul de polenizare a fiecărui tip de plante, ca să rezulte diverse tipuri de miere – salcâm, rapiță, tei, mană, polifloră”, ne detaliază Dragoș.

Tehnologia superioară din fabrică permite asigurarea securității alimentare și un proces de producție independent și ușor de gestionat.

Odată cules din mai multe colțuri de țară, nectarul albinelor ajunge în fabrica Aurum Noble Honey, unde se combină cu alte bunătăți – migdale, scorțișoară, susan, alune, roșcove, sare de mare, spirulină – totul se pune în borcane cu mare grijă, se ambalează și apoi e gata să plece mai departe. La tine.

Bohemian Rapsody = miere crudă polifloră + alune de pădure rumenite + pudră de roșcove + sare de mare. O soluție sănătoasă pentru acel “guilty pleasure” dulce din timpul zilei. 🙂

Fabrica Aurum Noble Honey a fost construită de doctorul Găvănescu din fonduri europene și respectă normativele ABA (American Beekeepers Association). În echipa Aurum Noble Honey, munca se desfășoară ca într-un stup. Echipa numără vreo 13 albinuțe, fiecare cu atribuțiile sale. Iar totul e gândit cu atenție la cele mai mici detalii.

„Certificarea Austria Bio Garantie, pe care o deținem, reprezintă o dovadă a faptului că reușim să asigurăm un nivel extrem de înalt al securității alimentare, potrivit normelor legale, dar și conform exigențelor celor care au reputația de cel mai dur certificator din România și unul dintre cei mai apreciați în zona europeană și internațională. În baza certificării, putem produce și comercializa produse BIO”, ne lămurește Dragoș.

Nenumărate studii relevă că mierea are un efect extraordinar asupra sănătății prin aportul de vitamine, minerale, enzime, acizi și zaharuri simple, dar si prin efectul major asupra proceselor metabolice.

Mierea, cel mai de preț cadou 

Înainte să gustăm mierea în fel și fel de combinații apetisante și neașteptate, ne-au atras, firește, branding-ul și denumirile produselor. I-am cerut detalii lui Dragoș și am aflat că mierea Aurum Noble Honey se savurează cel mai bine ascultând playlist-ul preferat. Muzică și miere. 🙂 Designul și toată partea de branding comunică prin grafică și culori valorile brandului.

Dacă I feel good are legătură cu efectul spirulinei și mierii asupra eficienței neuronale și tonusului general al corpului, Baby, it’s cold outside combină atmosfera de sărbători, eleganța anilor ’50, gustul migdalelor rumenite și aroma scorțișoarei.

Pachetele-cadou sunt însă vedetele Aurum Noble Honey. Ele conțin mai multe tipuri de miere, de diferite gramaje, și vin în cutii care arată wow, gata de pus sub brad.

„În aceasta perioadă de reconfigurare a priorităților și preocupărilor, credem că un cadou sănătos, hrănitor și delicios este ideal. Eleganța reprezintă un deziderat absolut al echipei Aurum și credem că designul pachetelor formează un tot unitar cu produsele și, împreună, vor aduce zâmbete și plăcere celor care le vor primi, de Crăciun sau în orice alt moment al anului”, adaugă Dragoș.

Cutia Mixuri Nobile este disponibilă în două variante de design – „Ediție de Sărbători” și „Love your honey”, ambele conțin toată gamă de produse Aurum Noble Honey.

Designul grafic al cutiei de Sărbători jonglează cu elementele vizuale de Crăciun și simbolurile Aurum – migdale, globuri, alune, fulgi de nea. 

Cum comanzi și unde îi găsești?

Shop-ul online Aurum Noble Honey e plin de comori sănătoase. Iar cadourile de Crăciun au o secțiune dedicată, unde poți alege între trei tipuri de pachete speciale. Poți comanda mierea și la bucată – un borcan de miere polifloră Beautiful Day, plus încă unul cu spirulină I feel good, adaugi o cutie de ceai și o cană din ceramică de la Made in RO și ai un cadou gourmet tematic și sănătos.

Miere crudă de tei Desert Rose, cu susan rumenit. Mierea de tei are efect calmant asupra sistemului nervos, iar susanul este bogat în calciu. 

În București, găsești mierea și combinațiile irezistibile de la Aurum în mai multe locații, printre care Foodicious, Brutăria din Sat, Ciorbărie, Învie Tradiția, băcănia The Grill, Zoomserie – Unirii, Librăriile Humanitas. Mai sunt și altele, iată aici lista completă a partenerilor.

„În primele luni ale pandemiei, am avut parte de un șoc destul de zdravăn – peste 75% din vânzările noastre erau în HoReCa. Însă am muncit mult și cu încredere, am crescut vânzările individuale online și prin platformele și magazinele partenerilor, cărora profităm de ocazie să le mulțumim pentru încredere și profesionalism. Credem că, mai ales în perioada asta, a crescut preocuparea pentru sănătate, iar mierea, o vedetă a gastronomiei românești, este unul dintre cele mai puternice ingrediente în rețeta unui organism sănătos și rezistent. Este un semn că tot mai mulți români înțeleg avantajele cumpărării mierii românești de bună calitate, căreia i se specifică orginea”, ne-a spus Dragoș Dumitru.

Patru întrebări altfel pentru Aurum Noble Honey…

1. Cine credeți că ar merita titlul „Albina anului 2020”?

Apicultorii români, cei care, în baza tradițiilor și respectului pentru natură, au reușit să supraviețuiască vremurilor în care societatea și producătorii din multe alte domenii au fost radical orientați către principiile financiare și au sacrificat multe dintre criteriile ce stau la baza adevăratei calități gastronomice – delicios, dar în primul rând sănătos și bine dozat, hrănitor fără cantități execesive.

2. E decembrie o lună de miere?

Cu siguranță. Iarna crește și plăcerea pentru ceaiul parfumat și miere cu gust catifelat, dar și necesitatea de a avea o alimentație mai bogată în nutrienți. Cât despre sărbătorile de iarnă, cunoașteți pe cineva care nu se bucură când găsește sub brad ceva delicios, frumos și sănătos, pe deasupra?!

3. Trântor sau regină?

O să fim diplomați: stupul. Ca în orice lucrare serioasă, în care nu individul, ci echipa și congruența sunt cele care dau valoare rezultatului.

4. Cea mai frumoasă poveste despre miere este…

A noastră?! 🙂 Și “Istoria albinelor”, de Maja Lunde. E un roman care tratează, cu pricepere scriitoricească și subtilitate, o problemă serioasă, reală și actuală a omenirii, de a cărei rezolvare depinde în mod radical viitorul nostru.

Fotografii: prin Aurum Noble Honey 

1. Citește și alte povești Made in RO AICI și inspiră-te pentru lista de cadouri fine, de designist 🎁
2. Fă un tur virtual AICI, pe Facebook event Made in RO online – descoperă și mai multe idei de cadouri Made in RO, fotografii și informații, toate la un loc 🎁🎁

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed