Lunet Eyewear: brand românesc democratic de ochelari cu design inclus

Dacă good design este busola ta când alegi un produs nou, te înțelegem – ți-am povestit de nenumărate ori despre idei inteligente care primesc forme estetice. Dacă și prețul accesibil stă undeva sus pe lista ta de criterii, opțiunile se reduc considerabil. Iar dacă produsul de care ai nevoie este o ramă pentru ochelari, te gândești că va trebui să cauți pe la tot felul de branduri faimoase și să aloci un buget consistent. Sau cel puțin asta se întâmpla până în 2019, când brandul Made in RO Lunet Eyewear a început să creeze modele de rame de ochelari cu design inclus, la o calitate înaltă și un preț revoluționar 😎.

Îți povestim mai jos cum au reușit ei să lanseze un brand democratic de ochelari.

Ochelarii Renzo Sunset (stânga) și Gio Olive (dreapta), proaspăt lansați de Lunet Eyewear. Ramele sunt create din acetat. 

Lunet Eyewear face parte din selecția Designist a târgului Made in RO online🎁, care se desfășoară până pe 20 decembrie. Îți dăm mai jos toate detaliile despre cum îi poți comanda online noii tăi ochelari de designer. #buylocal #staysafe

Meet the creators

Ștefan și Alexandru Gugurel, fondatorii Lunet Eyewear

Ideea Lunet Eyewear a apărut în vara anului 2018, iar pârghia a fost o întrebare cât se poate de practică: „de ce lumea plătește, uneori, pentru o pereche de ochelari la fel de mult cât pentru un smartphone?”. Fondatorii Alexandru și Ștefan Gugurel și-au propus să regleze datele problemei și, purtători de ochelari fiind, să găsească o soluție smart.

După mult research, ne-am dat seama că, pe modelul vechi de business, există mult prea mulți intermediari. Asta face ca o pereche de rame cu lentile de vedere să ajungă chiar la peste 400 euro. Așa că am decis să facem noi designul de ochelari, să lucrăm direct cu o fabrică din Italia pentru producție și să ne ocupăm singuri de distribuție”, ne-au povestit ei.  

Ca urmare, Lunet Eyewear s-a lansat în vara anului trecut, cu un scop clar: să aducă pe piața din România modele de ochelari cu design cool, o experiență de cumpărare mai plăcută decât cea standard și prețuri accesibile. Echipa responsabilă de întregul proces este formată din 5 persoane – o echipă mică, deci responsabilitățile sunt destul de împrăștiate, cum ne-au spus ei 🧐: fondatorii Alexandru și Ștefan se ocupă în principal de designul de produs și de felia operațională a activității, Stas a devenit și el co-fondator recent, responsabil de partea tehnică, iar mai târziu li s-au alăturat Mădălina și Delia, care se ocupă de livrări și client service.

„Ca antreprenori, am întâlnit multe provocări. Dar, după un an de activitate, uitându-ne la reacțiile din piață, se pare că ne descurcăm. Poate fi complicat, dar ne și distrăm 😊 . Așa că îi dăm înainte. Pandemia ne-a luat un pic pe nepregătite, ca pe toată lumea, și ne-a forțat să amânăm unele decizii. Anul acesta plănuiam să deschidem un showroom în București, dar am amânat asta pentru 2021. Cu toate acestea, nu am stat degeaba. Să zicem că lockdown-ul ne-a dat un pic de spațiu de gândire și ne-am folosit de asta pentru a lucra la o nouă colecție.” 

Ochelarii Gio Havana Dark, din noua colecție Lunet Eyewear. 

Confortabilul home try-on 

Distribuția este întotdeauna un subiect delicat (cu atât mai mult, în vremuri pandemice), iar ochelarii sunt un produs care poate influența aspectul fizic al celor care îi poartă, deci depind direct de teste și probe. Ca urmare, echipa Lunet Eyewear a venit cu o superidee: serviciul de home try-on, prin care poți proba 4 modele de rame gratuit, acasă, înainte de a le cumpăra. Apoi, ai 4 zile la dispoziție ca să te decizi și să îți alegi modelul preferat. Confortabil, nu?

„Renunțând la intermediari, am reușit să aducem costul unei perechi de ochelari de vedere (rame + lentile) la doar 98 euro și suntem foarte mândri de asta. Te poți sfătui cu prietenii și îți poți face oricâte selfies ai nevoie. Știm și noi că nu e ușor să decizi. După zilele de probă, poți comanda modelul ales direct de pe site, după ce încarci rețeta oftalmologică în câmpul dedicat”, explică echipa.  

Modelul Bruno Blush

Despre ochelarii Lunet Eyewear

Am putea spune că Lunet este un manifest pentru curaj și încredere: creatorii lor au gândit pentru fiecare model un design care depășește standardele cuminți cu care suntem obișnuiți în materie de ochelari de vedere și au avut încredere că vor găsi și în țară o nișă a oamenilor care erau deja în cautarea unei alternative.

„În prezent, lucrăm la o colecție nouă de rame pe care sperăm să o lansăm în următoarele luni. Ramele vor fi realizate dintr-un material nou, bio-acetat, care este 100% ecologic. Am identificat multe probleme legate de sustenabilitate în industria de optică în general. Asta ne-a făcut să ne dorim nu doar să facem ochelarii accesibili, dar și să facem asta cu mai multă grijă, cu impact cât mai mic asupra mediului. Ramele de bio-acetat sunt doar un pas în direcția asta. Suntem foarte atenți la risipă și atunci când vine vorba de ambalare sau de reciclarea materialelor utilizate în procesul de distribuție”, ne-au povestit ei. 

Ramele Ettore Brushed Gold, din oțel inoxidabil (stânga) și Frank Sage (dreapta), din acetat.  

Cum comanzi ochelarii Lunet Eyewear? 

Găsești toate ramele de ochelari direct în magazinul online luneteyewear.com și pe pagina lor de Instagram. Dacă vrei să faci un cadou de Crăciun cuiva despre care știi că are nevoie de ochelari noi, dar nu ești sigur ce i s-ar potrivi, există și varianta unui e-card. Iar dacă vrei să îi cunoști pe cei de la Lunet înainte de lansarea showroom-ului lor de la București, anul viitor, îi poți vizita în sediul lor de pe Dragoș Vodă nr. 17, cu o programare în prealabil. 

Modelul Ettore Brushed Gold

Imagine de la lansarea Lunet Eyewear, în 2019. Pop-up store la The Kube Gallery. Concept expozițional: arh. Bogdan Ciocodeică

În final, 4 întrebări altfel pentru Lunet Eyewear…

1. Cine sunt eroii voștri din lumea designului și arhitecturii?

Greu. Mulți. Toate numele ramelor noastre sunt inspirate de numele unor designeri sau arhitecți care ne-au influențat. Vă lăsăm să îi ghiciți.

2. Care este ultima descoperire pe care ați făcut-o design-wise?

Hm, ar fi o listă… dar o să menționez doar proiectul făcut de frații Bouroullec, descrie perfect acest 2020: Belvédère, City of Rennes, Bretagne.

3. Ce schimbări de design ați face în casa unui insomniac?

Un raft mare cu benzi desenate ar rezolva problema. Dacă nu dormi, măcar să te distrezi.

4. Ce ochelari Lunet Eyewear credeți că i s-ar potrivi lui Moș Craciun?

Hai să-i punem Ettore Brushed Gold (⬆), că tot seamănă cu bătrânul Sottsass.

1. Citește și alte povești Made in RO AICI și inspiră-te pentru lista de cadouri fine, de designist 🎁 
2. Fă un tur virtual AICI, pe Facebook event Made in RO online – descoperă și mai multe idei de cadouri Made in RO, fotografii și informații, toate la un loc 🎁🎁

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed