AVON Inspiration Challenge, faza pe echipe. 10 artiști vor dezvălui, pe 9 noiembrie, creațiile inspirate de “LIFE is NOW”

E toamnă, e o nouă ediție AVON Inspiration Challenge, provocare cu care v-am obișnuit deja și care, de-a lungul anilor, a scos la iveală creații și instalații de artă și design ce ne-au reamintit de fiecare dată că lumea poate fi schimbată prin frumusețe.

Ediția de anul acesta face însă un pas mai departe: ne amintește că LIFE is NOW  și că viața trebuie să fie despre frumusețe, optimism și intensitatea cu care trăiești fiecare clipă.

photowall_kenzo_2

LIFE is NOW

AVON LIFE, cea mai așteptată colecție de parfumuri a anului,  a fost creată special de către Kenzo Takada, iar miresmele ei vorbesc despre intensitatea unui Acum fabulos, exotic, în care fantezia seduce realitatea. Visează cu ochii deschiși!

Cine sunt artiștii care au spus “da” Inspiration Challenge?

Noutatea Inspiration Challenge 2016 este că cele 5 echipe de artiști sunt reprezentate de câte un duo-creativ, Ea – El, care-și unesc forțele inspirați de cinci colecții de parfumuri: AVON LIFE, TODAY Tomorrow Always, LUCK, Alpha, Christian Lacroix, atât în variantele For Her, cât și în cele For Him. Iar conceptul LIFE is NOW se va concentra pe spectacolul drumului creativ parcurs de către artist de la idee la obiectul finiat. Nu vă mai putem spune decât că, în cadrul vernisajului de pe 9 noiembrie, de la galeria de artă AnnArt din București, creațiile lor fi dezvăluite în cadrul unor performance-uri live. Atât deocamdată, nu stricăm intensitatea surprizei. 😉

Iar cele 5 duo-uri creative suntLoreta Isac și Cătălin Lartist (ilustrație), Alina Rizescu și Bogdan Ștefănescu – RIZI (design de obiect), Ioana Streza și Alex Burlacu – Contemporia (bijuterie), Maria Decu și Mihai Dumitrache (design de obiect), Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă – Ceramic Sparrow (design ceramic).

 

Alina-Rizescu-Bogdan-Stefanescu_RIZI

Alina Rizescu și Bogdan Ștefănescu – RIZI

V-am povestit de-a lungul timpulul despre fiecare dintre ei, le-ai văzut live creațiile în cadrul Made in RO – Târg de design românesc, pe care noi îl organizăm an de an. Bineînțeles că e o provocare și pentru noi să ne imaginăm ce obiecte vor crea de data aceasta, cum îi vor inspira miresmele, cum se vor completa. I-am provocat la câteva dezvăluiri pe Alina și Bogdan de la RIZI, dar și pe Maria Decu și Mihai Dumitrache, designerii al căror drum de la idee la produs finit îl vom documenta îndeaproape.

Alina și Bogdan s-au lăsat inspirați de parfumul TODAY Tomorrow Always. Iar Maria și Mihai, de Alpha.

Apa de parfum TODAY Tomorrow Always pentru EaTODAY Tomorrow Always, pentru Ea

Începem seria dezvăluirilor la cald cu Alina și Bogdan – RIZI:

Designist: Câteva indicii despre obiectul pe care-l pregătiți?

RIZI: Va fi un obiect dedicat culpurilor, care va putea fi folosit de doi oameni atât împreună, cât și separat. Faptul că piesele lui pot exista foarte bine independent face obiectul mai puternic în unitate.

Știindu-vă stilul, îndrăznim să vă întrebăm dacă va fi cu metal și lemn? Sau va fi modular?

Folosim în principal lemnul, un material cald care credem se potrivește cel mai bine ideii de armonie naturală. N-am zice neapărat că e modular, dar, cum spuneam mai devreme, e un ansamblu a cărui personalitate rezultă din suma caracteristicilor a două obiecte simbiotice care pot fi experimentate și individual.

Va fi un obiect de design urban, stil care știm că vă prinde foarte bine? Sau mai degrabă mai delicat, home&deco?

De data asta am mers pe un un obiect pentru spațiul interior, potrivit pentru zonele de odihnă si relaxare. Ne-am gândit la starea de bine și de libertate pe care o ai în spațiul personal.

Care au fost primele gânduri inspirate de parfumul TODAY Tomorrow Always? În ce direcție v-a ghidat simțul estetic?

Ne-a plăcut echilibrul dintre parfumul pentru El și cel pentru Ea. Iar numele gamei, TODAY Tomorrow Always, ni s-a părut că se potivește bine, pentru că parfumurile îți inspiră o senzație timeless, nu sunt legate de o modă anume. Am încercat să păstrăm asta și în designul nostru.

Apa de toaleta TODAY Tomorrow Always pentru ElTODAY Tomorrow Always, pentru El

Și acum, iată ce am aflat de la Maria Decu și Mihai Dumitrache, designerii care, anul trecut, au câștigat ELLE Deco Design Awards, secțiunea Design de obiect, cu taburetul lor super smart & versatil – FLIP, pe care îl vei recunoaște în fotografia de mai jos. 🙂

Maria-Decu-Mihai-DumitracheMaria Decu și Mihai Dumitrache

Designist: Ne puteți da câteva indicii despre obiectul pe care-l pregătiți?

Maria şi Mihai: Sunt de fapt două obiecte – o pereche. Fiecare dintre ele poate să funcţioneze separat şi sunt frumoase individual, dar împreună arată perfect.

Ne aşteptăm la un design smart, versatil. Suntem pe aproape? 

Ha! Fără presiune, nu? Suntem conştienţi că am ridicat ştacheta destul de sus după ce am câştigat sau am fost nominalizaţi în ultimii doi ani la concursurile autohtone de design de obiect. Tot ce putem să vă spunem este că sperăm să va placă, fiindcă nouă ne-a fost drag să lucrăm pentru acest proiect. 🙂

Ce texturi aţi ales: lemn, textil, metal?

Am lucrat cu lemn şi metal pentru că se creează acest contrast dintre materiale atât de diferite, dar care, în acelaşi timp, îţi dau senzaţia că nu pot exista decât în această formulă.

Care au fost direcțiile inspirate de parfumul Alpha?

Notă principală a parfumului pentru El are esenţe din lemn de cedru, ceea ce ne-a dat prima direcţie. Am ştiut amândoi din prima clipă că o să folosim lemn. Apoi, nota floral-orientală a parfumului pentru Ea ne-a dus în zona stilizată a unei corole. Am încercat să îmbinăm aceste două elemente şi să creăm un design contemporan, funcţional şi “asortat” unui spaţiu în care locuieşte un cuplu.

14963168_986966431412398_8922751045057504133_nProaspăt ieșit din atelierul Mariei și al lui Mihai, cu parfumurile muze: Alpha pentru Ea și pentru El.

Emoțiile cresc, la fel și nerăbdarea. Dar săptămâna viitoare, pe 9 noiembrie, vom descoperi & dezvălui creațiile. Până atunci, nu uitați că LIFE is NOW, bucurați-vă și lăsați-vă inspirați de fiecare moment.

Fotografii: prin AVON și designerii menționați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed