Cuplurile de obiecte care ne-au fermecat seara la vernisajul Avon Inspiration Challenge

În primul rând vă vom povesti despre spațiu, căci experiența a început din stradă și a arătat așa: ploaie, aglomerația orașului ușor blocat la ora 19:00, ca în fiecare seară, și, dintr-o dată, o cărare de lumânări care-ți semnaliza intrarea într-o casă frumoasă, cum numai pe strada Paris (și străduțele înrudite) găsești. Ne obișnuiserăm cu set-up-urile inedite din spațiul alb imaculat al Galatecăi. Însă descoperirea galeriei AnnArt, alaltăieri seară, într-o scenografie inspirată de tot ce are mai fantezist, exotic și intens motto-ul Life is Now, a fost o mică revelație care schimbă aroma întregii săptămâni.

© Mihnea RatteImediat ce lăsai în urmă cărarea de lumânări și ușa se dechidea, natura și parfumurile AVON LIFE se revărsau… din tavan, într-o instalație fresh, luxuriantă, înconjurate de insulele obiectelor și bijuteriilor special create de artiștii provocați la a da formă aromelor în cadrul Avon Inspiration Challenge.

© Mihnea Ratte

În al doilea rând, înainte de a descrie piesele de design, al căror proces de creație l-am documentat încă de săptămâna trecută, recunoaștem că am zăbovit în fața ilustrațiilor ce erau finisate live, în timpul vernisajului, de artiștii Loreta Isac și Cătălin Lartist. Culorile exuberante și formele ireale conturau două metafore vizuale: apa și aerul. Am trecut apoi pe lângă lămpile ceramice frumos decorate de Ceramic Sparrow, am stat de vorbă cu prietenii noștri mai vechi Ioana și Alex (de la Contemporia), iar, în sensul invers acelor de ceasornic, ne-am apropiat de “colțurile” cu design de obiect.

© Mihnea Ratte

Ne-a plăcut că fiecare dintre proiectele expuse era însoțit de o agendă cool, care se deschidea cu povestea creatorilor, pe care erai invitat să o continui: îți puteai nota impresiile sau sugestiile despre cum vezi tu personalizat obiectul respectiv… Pentru că totul se întâmpla aici și acum, iar procesul de creație este un permanent “spectacol”, în care viziunile se întrepătrund. Nu am avut răgaz decât să scriem în agenda ce însoțea proiectul Mariei Decu și al lui Mihai Dumitrache. Citatul “minimalist și senzual” ne aparține. 🙂 Restul serii l-am petrecut admirând celelalte creații și povestind cu oamenii frumoși de la vernisaj.

© Mihnea Ratte

Dacă la începutul săptămânii vă spuneam că cei 10 artiști care au spus da Avon Inspiration Challenge formează 5 duo-uri creative, surpriza vernisajului a fost că și creațiile lor reprezintă un tot unitar, chiar dacă pot funcționa și separat. De exemplu, Alina Rizescu și Bogdan Ștefănescu, de la RIZI, au creat două fotolii ce, îmbinate, formează o băncuță. “Le-am creat pentru un cuplu, să poată sta față în față când își vorbesc, sau amândoi, în același timp, pe aceeași bancă”.

© Mihnea Ratte

© Mihnea RatteObiect RIZI_InspirationChallengeIar Maria Decu și Mihai Dumitrache au creat un set format din măsuță & taburet, pe care nu le-am putea vedea despărțite. De fapt, ca toate piesele super versatile ce le poartă semnătura, și taburetul poate lua rolul unei măsuțe mai mici, unei noptiere altfel etc. E liber la interpretare și interacțiune! Erau impecabil lucrate, iar blaturile din lemn te invitau să le simți textura.

© Mihnea Ratte

© Mihnea RatteAlina și Bogdan s-au lăsat inspirați de parfumul TODAY Tomorrow Always, iar Maria și Mihai, de Alpha. Cum parfumurile au jucat și ele rolul principal al serii, am fost foarte curioși să vedem cum am caracteriza noi semnătura lui Kenzo Takada în noua colecție AVON LIFE, reprezentată de aromele TODAY Tomorrow Always, LUCK, Alpha, Christian Lacroix, toate în variantele For Her și For Him.

Ne-am traduce senzația interacțiunii cu parfumurile astfel: accente exotice foarte pregnante, o descătușare fin controlată a simțurilor, libertate, forță naturală, impuls și fantezie.

© Mihnea Ratte

Toate piesele expuse la vernisajul Avon Inspiration Challenge, ediția a IV-a, vor fi scoase la licitație, iar banii astfel strânși vor fi donați anul acesta Asociației M.A.M.E.

Weekend inspirat să aveți!

© Mihnea Ratte

Fotografii: prin AVON Inspiration Challenge

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed