Cafeaua Origo + design ceramic = LOVE

5Origo - Cristina Ciobanu - DesignistCu alte cuvinte, când cafeaua se întâlnește cu designul, doar lucruri bune pot să iasă. Și iată că mai venim cu încă o veste din cadrul Romanian Design Week: Origo (cafeaua noastră preferată, pe care ai avut ocazia să o savurezi la două ediții Made in RO – Târg de design românesc) lansează noul site, www.origocoffee.ro, printr-un proiect special care îmbină design-ul de produs cu design-ul grafic, celebrând totodată și un nou ambalaj pentru cafeaua Origo.

Astfel, Origo semnează categoria JOIN din cadrul RDW 2016, sub numele unei colaborări cu artiști – Cristina Ciobanu (artă ceramică), Petru Maran (design grafic) și Loot (webdesign).

7Origo - Cristina Ciobanu - Designist

Dar să ne concentrăm pe vazele de porțelan în formă de ambalaj de cafea. Ideea a căpătat contur cu ajutorul porțelanului, care a luat forma unor vaze decorative ce ilustrează noul ambalaj de cafea. Colecția de obiecte a fost creată de Cristina Ciobanu, artist ceramic, care își exprimă pasiunea pentru modelarea materialului ceramic prin intermediul obiectelor de artă decorativă și al accesoriilor din porțelan create cu migală și delicatețe.

6Origo - Cristina Ciobanu - Designist

Vazele au fost create în două variante: albă (din porțelan limoges) și neagră (din porțelan colorat în masă cu pigment negru). Fiecare vază a fost realizată manual,  având nevoie de un timp de creație propriu. Procesul a presupus turnarea în matriță-știclu, o primă ardere la 900 de grade (ardere de biscuit, care durează o noapte și o zi, cu tot cu răcire), finisare, glazurare, apoi o a doua ardere pentru fixarea glazurii, timp de 10 ore, la 1.200 de grade. Procesul ne amintește de cursul nostru de Ceramică – design de obiect, care te trece prin toate aceste etape.

2Origo - Cristina Ciobanu - Designist

De oamenii din jurul Origo mă leagă o prietenie care se întinde pe multe povești și idei creative aruncate pe masă în joacă, uneori întrerupte, dar de fapt alimentate de discuții serioase despre planurile de viitor ale unor oameni visători. Pentru mine, imaginația iese la iveală atunci când există un vis, urmat de o dorință. De data aceasta am fost foarte entuziasmată, când, povestind din nou cu prietenii de la Origo, m-am putut oferi să modelez și să „coc” ceramică, la invitația lor la o cafea, de a ne juca împreună cu un nou proiect creativ în cadrul Romanian Design Week. ”, declară Cristina Ciobanu.

Cristina Ciobanu_designist

Vei putea descoperi lucrările din porțelan ale Cristinei Ciobanu la Origo, toată luna iunie. Ulterior vazele vor fi disponibile în magazinul online al noului site.

8Origo - Cristina Ciobanu - DesignistȘi, la final, câteva informații despre noul website Origo. Inspirat de visul de a dezvolta domeniul cafelei de specialitate în România, Origo dedică noul site misiunii de a explora potențialul de gust al boabelor alături de comunitatea pasionaților din jurul acestora. Site-ul reprezintă puntea de legătură între aceștia și prăjitoria de la care a luat naștere conceptul, încurajându-i pe iubitorii cafelei să urmărească întregul proces al boabelor: de la fermă, la prăjitorie și în ceașcă.

Gata, am pornit-o spre Origo. Ce ziceți de un Confort Blend? 😉

1Origo - Cristina Ciobanu - DesignistFotografii: prin Origo

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed