Masa DelMare sau cum să aduci marea la tine în living

De câte ori, stând pe plajă sau la terasa de pe faleză, nu ți-ai dorit să poți lua albastrul mării cu inserții de turcoaz acasă, să-l privești încontinuu și parcă să te pierzi într-o reverie cu zgomot de valuri pe fundal? Datorită designerului Eduard Locota, din Timișoara, acum poți să aduci o mică parte din abisul fascinant al mării chiar la tine în living, sub forma unei măsuțe de cafea, denumită simbolic DelMare.

delMare_Eduard-Locota_Designist delMare_Eduard-Locota_Designist7

De cum am văzut-o, ne-am întrebat din ce a fost creată minunăția cu formă atipică. Așa că Eduard a elucidat treptat acest mister, explicând că a folosit ca materiale de bază marmura albă și sticla acrilică, cunoscută în lumea amenajărilor interioare drept rășină expoxidică, cu carateristici vizuale și proprietăți materiale unice, cum ar fi rezistența la îndoire și spargere.

delMare_Eduard-Locota_Designist3

“În comparație cu sticla normală, cea acrilică este de șapte ori mai rezistentă, de două ori mai ușoară, are o claritate superioară, de 93% (depășind diamantul) și un indice de refracție mult mai mic,” aflăm de la designer. 

delMare_Eduard-Locota_Designist2

Privită din profil, masa DelMare, cu dimensiunile de 90x60x33 de centimetri și o greutate de 85 de kilograme, te duce cu gândul și la abisul mării, care se dezvăluie fascinant în lumină, și la ghețarii care încep să se topească, inundați de apă. 

delMare_Eduard-Locota_Designist4Cu un design minimalist, inovator&neconvențional, măsuța DelMare stă doar pe trei picioare, are centrul de greutate foarte jos, deci nu o poți răsturna din greșeală prin casă (mai ales că greutatea ei este una considerabilă, datorită marmurei), și cu cât o privești mai mult, cu atât te adâncești mai profund în jocul de lumini și perspective.

delMare_Eduard-Locota_Designist9

Turcoaz intens ce bucură ochiul și sufletul! 🙂delMare_Eduard-Locota_Designist10

Mixul inedit de sculptură, artă și design îți garantează o piesă statement, lucrată manual, care va umple zona în care este amplasată. Cu siguranță, un colecționar de obiecte fine va fi foarte interesat. 🙂
delMare_Eduard-Locota_Designist5 delMare_Eduard-Locota_Designist6

Proiectul este limitat la 35 de exemplare, al căror design și dimensiuni pot fi adaptate, așa că îți sugerăm să te grăbești pentru a-ți potoli dorul de mare sau de piese originale, cu semnătură. Poate așa, reîntoarcerea din vacanță va fi mai plăcută. 😉

Fotografii: prin Eduard Locota

4 Comments

  1. Andrada

    Un pret?

  2. 1

    Christopher Duffy – suntem un neam de plagiatori

  3. In afara de tematica, nu seamana deloc cu Christopher Duffy. Pe ce planeta traiesti? 🙂

  4. corina

    Si daca seamana care-i problema? Fa si tu cine te opreste? (Mai degraba santem un neam de cartitori!) Bravo Eduard Locota!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed