Call for projects: Made in RO #10 – Târg ales de design. Are loc pe 16-17 decembrie. Am dat startul înscrierilor!

A venit timpul să-ți povestim despre o nouă ediție Made in RO – Târg ales de design, a 10-a!! Știm că timpul trece cu viteza luminii, dar încă nu sărbătorim un deceniu de Made in RO, ci doar jumătate, pentru că au fost câte două ediții pe an. 🙂 Ne bucurăm că rămânem consecvenți și că am trecut, cu succes, proba timpului. I-am adus laolaltă pe cei mai talentați designeri români de produs, am creat oportunități pentru întâlniri fructuoase și un eveniment-rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc, care revin la fiecare ediție, cu noi colecții.

Ceea se se va întâmpla și pe 16 și 17 decembrie, într-un loc nounoua casă Impact Hub, deschisă recent în cea mai fresh nouă zonă creativă a Bucureștiului – Timpuri Noi, la doar o stație de metrou de Km 0 al capitalei. Da, NOU este cuvântul de ordine pentru această ediție Made in RO. Pentru că ne ținem de promisiune și te surprindem și cu un spațiu nou-nouț, primitor și neconvențional care va fi deschis publicului în zilele evenimentului.

Ne place schimbarea și ne place să vedem că, de ceva timp încoace, forfota creativă a orașului nostru depășește granițele centrului, așa cum este, de fapt, normal să fie. Așa cum se întâmplă la Berlin, la Londra, la Łódź (Polonia), ca să dăm un exemplu mai aproape de noi și geografic, și cultural.

Halele de la Industria Bumbacului s-au transformat în “pepiniere” creative: Nod Makerspace, Deschis Gastrobar, birouri ale unor agenții de branding, iar, mai nou, MATER se alătură mișcării de… descentralizare. Și noi o facem: iubim centrul, dar vrem să trezim la viață cartierele-dormitor. 🙂 De aceea am ales, după îndelungi deliberări, ca Made in RO să fie găzduit, pe 16 & 17 decembrie, de noul Impact Hub, din Timpuri Noi Square – Splaiul Unirii 165, clădirea 2, etaj 1. Rămâi pe recepție, vom prezenta noul Impact Hub în curând. 🙂

Compoziția grafică Made in RO #10 poartă semnătura Anei Bănică, de la Cai Verzi pe Pereți  – un sticker de perete creat special pentru această ediție a evenimentului nostru. Este o tradiție să promovăm pe afiș creația unui designer român. 🙂

Designerul Ana Bănică, la ediția de anul trecut Made in RO 

Vrei să-ți expui creațiile la Made in RO #10?
E momentul să aplici cu proiectul tău. 

Așteptăm aplicația ta pe adresa designist@designist.roDeadline: 25 noiembrie. Numărul locurilor este limitat, așadar și promptitudinea cu care vei aplica poate fi hotărâtoare : cu cât mai devreme trimiți aplicația, cu atât mai devreme ai șansa să faci parte din selecția finală.

Ce trebuie să conțină aplicația:

1. Descrierea (în format word sau pdf) proiectului tău de design.
Aceasta trebuie să conțină:
– datele tale de contact (e-mail si număr de telefon)
– descrierea pieselor cu care vrei să participi (concept, materiale, dimensiuni)
– link-uri către website/blog/pagina de facebook unde e publicat portofoliul tău/al brandului tău
– prețurile estimative ale creațiilor propuse
– propunerea ta de display de stand, pentru a ne asigura că poate fi integrată în spațiu. Încurajăm display-urile creative în cadrul evenimentului Made in RO, dar simplu de pus în practică; ne place conceptul less is more.

2. Minimum 5 fotografii, maximum 10  (format jpeg, la o rezoluție de 300 DPI, maximum 1500 pixeli) Atenție! Vom lua în considerare doar fotografiile finale (fotografiile de produs) ale creațiilor tale: nu schițe, nu randări. 

E mai bine să nu trimiți aplicația prin WeTransfer, pentru că link-ul va expira în doar câteva zile, riscând astfel ca proiectul tău să nu ajungă la noi. 

Ce vom aprecia în procesul de selecție:

 • Autenticitatea, originalitatea, creativitatea obiectelor tale
 • Noutatea creațiilor: au prioritate proiectele ce vor fi expuse în premieră la Made in RO – Târg de design românesc.
 • Tipul creațiilor – au prioritate proiectele de design home & deco, pentru că acesta este specificul evenimentului nostru.
 • Plierea pe temă. Pentru că vorbim despre cadouri de Crăciun, out of the box, cu nota de inedit inclusă, vom aprecia proiectele care se înscriu acestei categorii: noi, originale, ingenioase, inovatoare, prietenoase și… cu fir roșu.
 • Piesele, creațiile care se integrează familiar, cosy și smart interioarelor contemporane. Produse vandabile, care pot ajunge în vitrina oricărui magazin de design – de la noi sau de oriunde.

Costuri și pachete

Pentru a participa la Made in RO #10, vei achita o taxă, în funcție de pachetul pe care îl alegi. Standul tău va avea o dimensiune standard de 1.50 m x 1.50 m (2.25 mp), excepție fac creatorii de bijuterie, pentru care standul standard este de 1 m x 1 m. În funcție de tipologia produsului tău, alocarea în planul spațiului expozițional rămâne la latitudinea noastră. Dacă proiectul tău are nevoie de mai mult de 2.25 mp (respectiv 1 mp), pentru a fi expus, te rugăm să precizezi acest lucru în aplicația ta, iar costul poate fi recalculat, în funcție de disponibilitate.

Pachet STANDARD = 900 lei (TVA inclus)
– stand în cadrul Made in RO, cu dimensiune standard

Pachet PLUS = 2.200 lei (TVA inclus)
pachetul STANDARD, la care se adaugă:
– editorial-interviu în exclusivitate, pe designist.ro, care va prezenta proiectul tău, cu link-uri către website-ul/canalele de comunicare ale brandului tău
– promovarea editorialului-interviu pe paginile de Facebook și Instagram designist.ro
poziționare preferențială în schema expozițională

Vrei să expui la Made in RO #10? Am dat startul înscrierilor.
Așteptăm aplicația ta pe adresa designist@designist.ro. Deadline: 25 nov.

Pentru că timpul este foarte prețios pentru fiecare dintre noi, îți spunem de pe acum că echipa noastră nu va putea răspunde decât aplicațiilor selectate pentru a participa la eveniment. De asemenea, te rugăm să ne acorzi câteva zile pentru răspuns, după termenul limită de înscriere a proiectelor.

Made in RO, un eveniment marca DESIGNIST,  este târgul care promovează designerii români de produs și inovațiile lor pe zona home & deco și funcționează ca o platformă de interacțiune între designerii de produs, producătorii din zona home and deco și public. Face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și industriilor creative românești, și este activat și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale. Iată aici un review Made in RO #8, căreia i-au trecut pragul în jur de 3.000 de vizitatori – oameni frumoși care ne-au vizitat pentru a(-și) oferi de Crăciun cadouri de design Made in RO.

Fotografiile au fost realizate de Luminița Popescu la ediția din decembrie 2016 a Made in RO.

2 Comments

 1. Buna ziua,

  Ma numesc Silvia Junjan si sunt producatoare de mobilier si decoratiuni din dantela.As dori sa stiu daca nu se poate participa la acest targ si online deoarece locuiesc la Satu Mare si distanta este foarte mare ca sa pot veni acolo.

 2. Designist

  Bună ziua! Made in RO va avea loc pe 16 și 17 dec., iar participarea nu se poate realiza online.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed