Idei de amenajări ca-n povești, pentru cei mici

“Our greatest natural resource is the minds of our children,” spunea ingeniosul Walt Disney, cel care a clădit un imperiu magic pentru copiii din întreaga lume și părinții lor, deopotrivă. Îi dăm dreptate, așa că, astăzi, ne-am oprit la 10 idei de amenajări ca-n povești, ce stimulează creativitatea piticilor, le oferă un loc numai al lor și confirmarea că, încă de mic, visurile pot deveni realitate. Ce senzație feerică trebuie să fie să trăiești într-un spațiu de basm! 🙂 Nouă din cele zece amenajări sunt din România!

Căsuța din copac s-a mutat… în dormitor

11Casa-SYAA-Bucuresti-DesignistÎn casa cu dormitoare ca-n povești, din București, una dintre cele 3 prințese ale familiei se poate ascunde într-o căsuță aflată chiar deasupra patului și, de acolo, poate observa nestingherită restul casei, în momentele când e timidă, obosită sau poate doar retrasă. Este locul perfect de joacă, dacă nu ai o curte mare și planuri de căsuțe în copaci. 🙂
13Casa-SYAA-Bucuresti-Designist

Povești scrise pe tablă, în camera de joacă

Simona Ungurean Homestyling design interior camera joaca_designist

Dacă ai doi copii ce încă pot împărți aceeași cameră, al treilea dormitor poate fi transformat ușor în loc de joacă, cu ajutorul vopselei cu efect de tablă de la Benjamin Moore, a unor pernuțe practice&moi și a decorațiunilor rupte din povești cu turtă dulce. Așa a fost gândită camera unei case ardelenești din Târgu Mureș.

Simona Ungurean Homestyling design interior camera copii_designistTrenulețul suspendat pe perete este încă o idee de pus pe listă. Schimbă cu totul dormitorul cuminte!

Ce pot face două pasiuni dibace? 🙂

ballerina_and_the_magic_flute_002 ballerina_and_the_magic_flute_007

Ne-a atras ca un magnet camera Ilincăi, unde pasiunea pentru balet și cea pentru pisici este exprimată sub forma unei povești cu zâne. Paravanul textil de sub pătuț, în care șoricelul cântă la flautul său fermecat, ascunde locul secret de joacă al fetiței de cinci ani, iar buzunarele ingenioase în formă de frunze (parte a întregului decor) au rol de depozitare.

Căsuța-machetă care ascunde o lume magică în interiorul său

Eliza-Yokina-Designist-11 Aflată la limita dintre abstract și real, Casa Minei este locul în jurul căruia se învârte întreaga familie. Copiii se pot juca în camera cu păpuși, pot coborî scările, pot dormi la etaj sau chiar chema prieteni în vizită. Căsuța-machetă este realizată din placaj cu furnir de mesteacăn și poate fi personalizată în funcție de personalitatea și nevoile fiecărui copil, ne-a asigurat Eliza Yokina, arhitecta ce semnează designul.Eliza-Yokina-Designist-13

Să crești ordonat, de mic

amenajare-casa-GT_Rucsandra-Popescu_Designist23

amenajare-casa-GT_Rucsandra-Popescu_Designist21

Dormitorul unui băiețel de un an dintr-o casă monument istoric, din București, a fost amenajat în stil nordic IKEA, cu accesorii de la Zara Home și Nordic Design. Cel mai mult ne-au plăcut tapiseria și ideea unui dressing deschis pentru micuțul tău, unde să te poți minuna în voie de hăinuțele în miniatură. 

Alb și bleu pastel pentru băieței

DSC3053_DxO O mansardă ludic-boemă decorată în nuanțe de alb și bleu este perfectă pentru o cameră de băieței. Are o baie asortată în stil nautic, ce nu se va demoda prea curând și o cadă ce pare să plutească în decorul marin. Le găsești pe toate aici.

DSC3067_DxO

Decor nordic jucăuș la început “de drum”

5Casa-din-Suedia-Designist

O căsuță din nordul Suediei ne învață elementele stilului nordic. Dușumeaua vopsită bleu, plafonul lambrisat alb, stickerul pădurea nordică, mixul fain alb-bleu-muștar și pătuțul cu aer retro dau camerei copilului un sentiment nostalgic, de călătorie în timp.

O cameră pentru Liliputani sau… mici călători

Anda-Roman-apartament_designist-full-copyright-rights_19 Pentru o cameră fancy, de poveste, poți apela la aventurile lui Gulliver, ca sursă de inspirație, sau… la Anda Roman. Simplu, dar nu simplist, decorul mizează pe mult lemn și cufere vintage ingenios integrate.Anda-Roman-apartament_designist-full-copyright-rights_20

Liniște și pace în mansarda copiilor

Casa-AB-Designist-2Într-o casă bucureșteană, din 1928, camerele celor doi pitici se prezintă în nuanțe pastelate, elegante și combină elemente noi de mobilier cu altele ce poartă amprenta timpului. Rezultatul este o atmosferă caldă și familiară, de acasă. Și mai interesant este că, dacă înlături jucăriile, decorul rămâne cosy & suav – baza de pornire ideală pentru scenarii retro-contemporane. Mai sus este dormitorul băiețelului.
Casa-AB-Designist-3Camera fetiței

Accente marine pentru micul tău explorator

Camera-decor-marin-Designist-2 Camera-decor-marin-Designist-5

Pentru că Rareș este un explorator în devenire, la fel este și camera lui: marină, îndrăzneață, colorată, diferită, cu tot ce-i trebuie la bord și mare potențial pentru viitor. Ne-a fermecat cârma de sub fereastră: seara, Rareș învârte cârma și își imaginează că navighează printre stele. 🙂

Fotografii: prin Designist.ro

4 Comments

 1. marian

  Recunosc: frumos, cuminte, ASEPTIC si cu tonuri reci. Asta e show-room pentru adulti? Nici macar un adolescent nu poate locui acolo la asemenea amenajare

 2. cristina

  O intrebare, intr-una din camere, sunt acele sine de lemn, inteleg ca au fost prinse probabil cu un adeziv pe perete, dar cum stau masinutele/trenutele in pozitia respectiva? any idea?

 3. Designist

  Cristina, ia, te rugam, legatura cu autorii amenajarii.

 4. Marius

  Frumos, ingenios. Imi place foarte mult dormitorul cu accente marine.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed