Când ai o gorilă albastră în dormitor, știi că locuiești într-un “apartament” altfel!

Din seria apartamentelor la care visăm și din care putem cel puțin să ne inspirăm, vă prezentăm un apartament din suburbiile Parisului, Neuilly, apartament amenajat de designerul interior Stephanie Coutas. Un apartament foarte nonconformist, ușor exentric, dar și ludic!

Neuilly - Designist 27

Neuilly - Designist 12Mere sculptate Bull and Stein 

Apartamentul are o suprafață de 400 mp și se desfășoară pe 2 etaje, bucurându-se în același timp și de o grădină de 1000 mp. Și este, pe lângă o casă spectaculară, un adevărat muzeu de artă contemporană, am spune.

Neuilly - Designist 25Podea din marmură și consolă vintage

Neuilly - Designist 24

Câteva piese fac deliciul apartamentului, transformându-l într-un spațiu neconvențional, eclectic. Printre ele se numără câteva tablouri, un extinctor YSL o masă de fotbal cum rar întâlnești, din cristal și lemn, și… o gorilă sculptată, din catifea albastru electric.

Neuilly - Designist 13Extinctor semnat Nicolas Castello, Galerie des Lices

Neuilly - Designist 20Gorilă MiO International

Neuilly - Designist 2Masă de fotbal Teckell

Întreaga amenajare dă pur și simplu frâu liber distracției și… vizitelor dese. Stephanie a amenajat și o cameră, dedicată jocurilor,  în care elementul central e o masă de biliard cu catifea bordeaux în ton cu nuanța pereților. Dar și un al doilea living, mai relaxat, desprinzându-se astfel de stilul tradițional al unei amenajări și oferind un stil “puțin” mai sofisticat apartamentului.

Neuilly - Designist 18 Neuilly - Designist 23Sculptură de perete, Matteo Negri. Un adevărat tablou LEGO!

Neuilly - Designist 8Măsuță Pols Potten

Neuilly - Designist 7Canapele Eichholtz

Cel de-al doilea living îmbină stilul clasic cu cel contemporan, în efecte geometrice, colorate. Pereți sunt placați cu lemn și au în colțuri câteva detalii sculptate. Designul are foarte multe accente avangardiste, precum sculpturile în nuanțe vibrante și tablourile cu diferite mesaje. Stephanie a folosit foarte multe colori într-un mod armonios, mizând pe efecte eclectice, chiar excentrice. Dar păstrând în toate aceste mixuri îndrăznețe armonia lui joie de vivre!

Neuilly - Designist 1 Neuilly - Designist 4

Neuilly - Designist 5Oglindă Philippe Starck

Neuilly - Designist 11Stephanie Coutas a fondat agenția 1001 Maisons în 2005 unde lucrează împreună cu alți designeri de excepție pentru diverse amenajări, făcând în același timp și design de obiect.

Neuilly - Designist 21Lenjerie de pat Descamps

Neuilly - Designist 15 Neuilly - Designist 14 Neuilly - Designist 9O altă sculptură electrică!

Neuilly - Designist 22

Stephanie ne-a demonstrat că un spațiu cu adevărat neconvențional se tratează cu mult curaj: mixuri îndrăznețe și un eclectism artistic, conturat de piese și accesorii cu o mare doză de originalitate.

Recunoaștem însă că nu știm cum e să dormi lângă o gorilă albastră. 🙂

Neuilly - Designist 26 Neuilly - Designist 16

Fotografii prin: APR

One Comment

  1. […] aceasta ne-am hotărât să rămânem în Paris, măcar virtual, de data aceasta într-un apartament din Montmartre, cu vedere spre Sacré Coeur, […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed