Când natura se unduiește la picioarele tale: un parchet absolut spectaculos!

Astăzi îți propunem un exercițiu de imaginație (de fapt, mai multe). Închide ochii și desenează-ți în minte un peisaj demn de screensaver-uri: ape care șerpuiesc printre copacii stufoși văzuți de la înălțime, canalele unduitoare ale unei delte, curbe line și nuanțe de pământ. Apoi, pune peisajul deoparte și imaginează-ți (sau privește) interiorul casei pe care ți-ai dorit-o întotdeauna, fie că o ai deja, fie că doar o plănuiești deocamdată: spații largi, deschideri generoase, lumină. Și acum suprapune contururile stilizate ale peisajului peste podeaua casei tale. Ce obții? Parchetul Bole și mult mai mult. Bole este rafinament, calitate și unicitate în materie de pardoseli din lemn.

Cum a ajuns parchetul Bole la București?

Cu doar câteva zile în urmă, am vizitat showroom-ul Alma Parchet, de pe Strada Fântânica nr. 14 din București, tocmai pentru a face cunoștință cu un produs unic, despre care nici nu știam că există: parchetul Bole, pe care antreprenoarea Georgiana Enache a avut curajul să-l aducă în România.

Și, trebuie să recunoaștem, arată absolut spectaculos! Un parchet unduitor, din lemn masiv sau stratificat, cu plăci neliniare, fără unghiuri drepte, care curg subtil de-a lungul camerei și imită siluetele naturale ale copacilor și unduirile apelor. Perfecțiunea care are curajul să-și pună imperfecțiunile la picioarele tale. Pentru că viața nu e întotdeauna în line dreaptă. 🙂

Parchetul Bole custom

Brandul Bole a apărut în 2010 în Estonia și și-a propus încă de la început să optimizeze producția, să minimizeze pierderile și să creeze un produs premium, unic, personalizabil și out of the box. Noi spunem că a reușit 🌳 : astăzi, compania are 30 de angajați, un depozit organizat după sisteme elaborate de scanare (fiecare lamelă de parchet are o serie numerică individuală, așa cum o să vezi mai jos) și a intrat pe piața din 150 de țări. Printre ele, firește, se numără și România, prin showroom-ul Alma Parchet,  care comercializează o gamă variată de tipuri de parchet, oferind servicii complete de consultanță și montaj.

Estonienii de la Bole au descoperit Alma Parchet anul trecut, la o simplă căutare pe Google, în timp ce plănuiau să găsească un distribuitor local. Câteva mailuri și un telefon mai târziu, estonienii au ajuns la București, unde au cunoscut-o pe Georgiana Enache, general manager Alma Parchet – tot ea te va întâmpina și pe tine dacă plănuiești o vizită la showroom.

Vei primi toate informațiile și datele tehnice, de la tipurile de lemn disponibil, la finisaje, de la dimensiunile lamelelor și ale stratului de uzură la modalități de întreținere și soluții care să te ajute să iei o decizie. Noi le-am adunat deja pe toate și îți facem un preview mai jos 🙂 .

Parchetul Bole – de la alegere până la fotografia de pe Instagram

Trebuie să-ți spunem încă de la început că lemnul folosit de Bole provine din păduri certificate și a fost adunat prin procese menite să interfereze cât mai puțin posibil cu ritmul naturii. De altfel, acest tip de parchet are propriul său ritm, creat de unduirile lui organice, așa că are nevoie de suficient spațiu ca să se manifeste: îl vedem în vile interbelice cu încăperi înalte și fluide, în case open space, cu ferestre largi, care să îi pună în valoare nuanțele, cu piese de mobilier care să-l lase să respire, în restaurante spațioase sau spații de birouri asemenea.

Sigur, există o soluție Bole și pentru spațiile mai puțin generoase, în care poți alege lamelele unduitoare doar pentru centrul încăperii – îți dăm detalii și despre asta în continuare.

Dacă te atrage ideea unui parchet Bole în casa ta, primul pas este o vizită la showroom, unde Georgiana te va consilia să-ți alegi modelul preferat: modular sau custom (diferența o explicăm mai jos), de la cele mai subtile nuanțe natur la cele mai intense finisaje cu ulei sau ulei colorat. Apoi, echipa Alma Parchet îți va întoarce vizita și va face toate măsurătorile din încăperea / încăperile în care urmează să fie montat parchetul.

Tot ei vor pune la punct schița spațiului, care va ajunge la specialiștii Bole de la fabrica din Estonia. De acolo vor pleca spre tine cutiile de parchet croit special pentru casa ta.

Specialiștii Alma Parchet se vor ocupa și de montaj*. De fapt, așa cum ne-a spus Georgiana, vei primi de la ei servicii complete pentru pardoseli, de la recomandări de întreținere, la servicii de spălare profesionale. Soluții, nu doar produse – ție îți va rămâne sarcina să faci fotografiile demne de Instagram post-montaj 🙂 .

*ca inside information: fiecare placă de parchet are propria serie, așa că dacă una dintre ele se deteriorează, poate fi reprodusă și înlocuită cu ușurință.

Parchetul Bole este disponibil în varianta din lemn masiv sau lemn stratificat de frasin, stejar și nuc, dar vei avea de ales dintr-o mulțime de finisaje și culori – în crearea și denumirea lor, cei de la Bole s-au lăsați inspirați de râuri din întreaga lume (există nuanța râului Prut (!), a islandezului Tungnaá, a estonianului Pedja, a columbianului Caño Cristales și altele). Poți opta și pentru lamele de parchet nefinisate în fabrica din Estonia, pe care echipa Alma Parchet le poate transforma după montare așa cum îți dorești.

Bole modular ⇑⇓

…cunoscut și ca rezultatul unei tehnologii patentate și avansate de creare a unei pardoseli cu formă organică, așa cum îl descriu cei de la Alma Parchet. Știm, sună complicat, dar arată la fel de natural pe cât vezi în fotografia de mai sus: parchetul modular Bole Curv8 este format din module de câte 8 plăci cu forme distincte, care urmăresc cât mai fidel texturile naturale ale lemnului.

Este un parchet stratificat, cu grosime de 12 mm și strat de uzură de 3 mm, durabil și stabil dimensional, care se potrivește perfect într-o casă cu încălzire în pardoseală. Ca să îți poți face o planificare mai clară, echipa Alma Parchet ne-a spus că livrarea pachetelor Curv8 durează între 3 și 8 săptămâni, iar montarea urmează același proces ca la orice alt tip de parchet.

Iar dacă parchetul modular îți place prea mult ca să îl ții doar în casă, am aflat că poți alege și varianta de exterior, pentru terasă: Deck6 și Thermory Decking au 6 linii curbate ce urmăresc formele naturale.

Bole custom ⇓

La intersecția dintre tehnologie și natură, parchetul premium Bole custom este gândit ca o amprentă a camerei tale: este irepetabil. După ce primește schița de la specialiștii Alma Parchet, echipa Bole folosește un proces de design computerizat pentru a crea formele potrivite doar pentru pardoseala ta.

“Un mecanism de prelucrare a lemnului, ghidat de un software unic, și o modalitate de economisire a lemnului prin utilizarea fiecărei forme disponibile”, așa cum îl numesc ei. 🌳

 

Înainte de livrarea pachetelor, fiecare proiect Bole custom este testat și asamblat parțial în fabrică de cel puțin două ori, ca o garanție a calității ❤️.

Bole Varvage ⇓

Este calea de mijloc Bole. La propriu! Parchetul Bole Varvage a apărut ca o soluție pentru spațiile în care mobilierul acoperă zonele laterale, dar lasă suficient loc pentru jocul fluid din centrul camerei: o colecție de lamele drepte laterale și o zonă centrală care se unduiește de-a lungul spațiului.

Plăcile Varvage au dimensiuni diferite, dar perfect calculate pentru suprafața camerei, și asigură un bonus de dinamism amenajării.

Poți oricând să-ți planifici o vizită la showroom-ul Alma Parchet (Str. Fântânica nr. 14 din București) ca să-ți alegi propriul parchet Bole – ia legătura direct cu Georgiana Enache ca să stabiliți toate detaliile la tel. 0724940948. Și apropo, surpriză: toți cititorii noștri care vor achiziționa parchetul Bole vor primi un cadou care vă va ajuta să îl întrețineți pe viitor. Așa că, nu uita, “Designist” va funcționa ca nume de cod la achiziție :).

O vară spectaculoasă tuturor!

Fotografii: prin Alma Parchet și bole.eu

One Comment

  1. Cristian Ionescu

    Pe scurt, e absolut SPLENDID! Aproape că mori de ciudă că nu ți-a dat și ție prin cap să faci așa ceva… Adio, paralele, adio, unghiuri drepte!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed