Când vine vorba de lămpi retro, ne plac cele din sticlă colorată

 Am descoperit acest candelabru uitându-ne printre noi branduri din UK care vor expune în septembrie la London Design Festival (în cadrul Tent London, mai exact). Este creaţia unui studio de design britanic, fondat de Esther Patterson, cu un nume tare curios şi simpatic: Curiousa&Curiousa, de care cu siguranţă vei mai auzi pe Designist. Pentru că britanicii sunt maeştri la reiterarea tradiţiilor în forme cu priză la actual, contemporan, ne-am bucurat să vedem meşteşugul sticlei suflate atât de graţios reintrodus în aceste lustre pentru casele din ziua de azi. Şi, cu ocazia asta, ne-am amintit de un alt studio, tot din UK, ale cărui lămpi retro, dar la zi, trebuie să le vedeţi: Rothschild & Bickers. Dar să le luăm pe rând!

Dine light este o lustră formată din 3 părţi de sticlă suflată, ce par un platou, o farfurie adâncă şi un bol întoarse. Are diametru 25 x h 14 cm şi este cea mai nouă creaţie Curiousa&Curiousa.

Stemmed Round este o lustră din două bucăţi de sticlă suflată, disponibilă în 14 culori. Diametru 15 x h 39 cm. Arată… dramatic şi având în vedere producţia şi aspectul nu am zice că costă o avere: 390 lire sterline, excluzând taxele. Prin Curiousa&Curiousa.

Single Glass Pendants: tot sticlă suflată, 5 modele din care să alegi şi 14 culori. Preţurile încep de la 220 lire (pentru cel mai mic abajur) şi ajung la 375 lire (pentru cel mai mare). Tot Curiousa&Curiousa.

Lămpile Curiousa&Curiousa au o discreţie a lor, însă scenografică, pentru că e imposibil să nu le observi culoarea, textura, formele. Şi mai au o opacitate care le face un pic boeme, un pic dramatice şi un pic mai mult interesante.

Tassel Light este o apariţie spectaculoasă şi senzuală într-un hol înalt. Ciucurii ei lucraţi şi vopsiţi manual au o lungime de 1m. Tassel costă 330 lire sterline (excluzând taxele).

Stemmed este un candelabru cu 7 sau 4 minuni suflate în sticlă colorată. Degradeul dat de fiecare braţ ca un falcon extralarge de sticlă e irezistibil.

Rothschild & Bickers, pentru că acum e rândul lor la rampă, este unul dintre acele ateliere londoneze (totul se produce în Londra) care ţin ca orice produs creat de ei pentru o casă sau proiect special să conţină o doză ridicată de meşteşug tradiţional. Lămpile lor au latura retro mai pregnantă, accentuată şi de cordonul de ciucuri, pe care îi vânam cu pasiune la lampadarele vechi.

Vintage light, sticla este tare frumos modelată pe forma retro. Costă 260 lire.

Tassel Light, marca Rothschild & Bickers. Tot din sticlă şi cu ciucurii atât de familiari nouă de la cuverturile bunicii 😉 Preţiozitatea costă 240 lire. Becul se desenează genial!

Spindle Shade, unele dintre preferatele noastre de la Rothschild & Bickers. Costă 285 lire sterline.

Spindle Pendant, delicat şi ingenios prin felul în care jonglează cu baloanele din sticlă suflată şi poziţionarea becului. Spindle costă 240 lire.

Acum că i-aţi cunoscut şi pe Curiousa&Curiousa, şi pe Rothschild & Bickers, nu ne facem probleme că rămâneţi fără alternative atunci când căutaţi o lampă retro with a twist, lucrată specialLucurile se pot rezolva şi cu prilejul următoarei vizite la Londra, nu-i aşa? 🙂  Oricum, suntem curioşi care dintre cele două studiouri britanice vă place mai mult. Aşteptăm impresiile 😉

2 Comments

  1. Anda

    Lampile Curiousa sunt geniale, super delicate! Intr-adevar nu costa o avere, nu gasesti des lampi de design la preturi mult mai mici…

  2. Iulia

    Hello. Stiti cumva daca in Romania avem astfel de producatori?

    Zi faina!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed