“Can’t Touch This” sau cum schimbă pandemia spațiile de lucru

Chiar dacă, din fața ecranului și a ședințelor prin Zoom, revenirea la spațiile clasice de birouri pare, pentru cei mai mulți dintre noi, la fel de departe ca vreo călătorie la Polul Nord, viața își va relua cândva ritmul și își va adapta forma. Cum va reuși să o facă, însă, stă încă sub semnul întrebării.

“Can’t Touch This” este un proiect fotografic realizat de Mindspace, furnizorul global de spații flexibile, și ilustrează rezultatele unui studiu despre cum spațiile de lucru vor fi schimbate de pandemie. Proiectul interpretează și ilustrează răspunsurile a 1.000 de membri din Europa și Statele Unite referitoare la viitorul spațiilor de lucru. Cu locații în toată lumea, din San Francisco până în Tel Aviv, Mindspace a avut posibilitatea de a observa de aproape impactul pe care criza sanitară îl are asupra muncii.

Fotografia care poartă titlul “Can’t Touch This” („Nu Poți Atinge”) scoate în evidență importanța simțului tactil, acum restricționat.

Printre rezultatele studiului “Back to the Office”, publicate în această vară, Mindspace a descoperit că principala îngrijorare referitoare la revenirea în spațiile de lucru în timpul pandemiei de COVID-19 este utilizarea grupurilor sanitare, urmată de temerea legată de colegii care nu iau în serios distanțarea socială. În România, când vine vorba despre întoarcerea la birou, utilizarea grupurilor sanitare este, de asemenea, o grijă principală a repondenților (35,3%), aceasta situându-se la același nivel cu drumul către birou și înapoi spre casă (35,3%).

Rezultatele obținute în urma studiului au reprezentat baza pentru o serie importantă de măsuri de siguranță. Iar proiectul “Can’t Touch This” își propune să ilustreze creativ sentimentul de anxietate și dorința de revenire la birou ale oamenilor printr-o varietate de tematici legate de statutul locului de muncă în timpul pandemiei.

“Welcome to the New Normal” („Bine ai venit în Noul Normal”) ilustrează impactul pe care prudența și monitorizarea fiecărei mișcări îl au asupra oamenilor.

Fotografia „Come Together-ish” („Aproape Împreună) evidențiază impactul psihologic pe care distanțarea socială îl are asupra oamenilor.

“The Evergreen Office” („Biroul Mereu Verde”) reamintește de beneficiile pe care principiile designului biofilic și spațiul verde le au asupra experienței celor care își desfășoară activitatea din spațiile de lucru.

Citește și: Dacă am fi arhitecți, am aplica principiile designului biofilic în orice spațiu.

În “Distant Reflections” („Reflecții Îndepărtate”), sunt reprezentați doi colegi care stau față în față, uitându-se la o serie de panouri cu oglinzi – această scenă face referire la impactul pe care „reprezentările noastre digitale” îl au asupra relațiilor interumane.

Pentru a atenua aceste temeri și sentimente de restricție, Mindspace se implică în două inițiative majore ale industriei – WORC, un consiliu pentru operatorii de spații de lucru, și Safe Spaces. Scopul acestor inițiative este de a oferi sprijin și acces la educație pentru a asigura sănătatea și siguranța celor care muncesc în birouri. În plus, compania a dezvoltat și un nou standard de operațiuni pentru cele 31 de locații, plecând de la regulile fiecărei țări unde aceasta operează.

Fotografii: prin Mindspace

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed