Cărămizile care dau viață zidurilor obișnuite

Un zid poate fi cel mai bun prieten al rândunelelor, care am înțeles că, cel puțin în Olanda, sunt pe cale de dispariție. Apoi poate că a venit momentul ca natura să-și revendice măcar pe verticală spațiul acoperit de atâtea construcții și prea puține spații verzi.

Cu aceste gânduri au pornit la drum, atunci când au creat setul de cărămizi Brick Biotope,  Micaela Nardella (Italia), și Oana Tudose (România), care, după ce a terminat Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, s-a înscris la un masterat în Rotterdam, unde și locuiește acum.

Designul cărămizilor Brick Biotope își propune să creeze un habitat natural pentru rândunici, care de cele mai multe ori se adăpostesc în firidele apărute în pereții exteriori ai clădirilor. Brick Biotope pot fi intercalate între cărămizile obișnuite care formează un zid, permițând astfel plantelor și păsărilor să coexiste cu arhitectura și creând tot felul de pattern-uri vii.

Cărămizile Brick Biotope au forme diferite, pentru ca folosite împreună să îndeplineacă toate funcțiunile necesare habitatului rândunicilor: cuib, loc pentru hrană și apă.

Cum sunt realizate? Cel mai bine vă explică acest filmuleț. Se folosesc ipsos și nisip, cu ajutorul căruia se creează profilele cărămizilor și care este îndepărtat cu mâna după întărirea ipsosului. Ingenios, ne place mult ideea și le felicităm pe Oana și Micaela, care  în urma participării la un concurs au fost invitate să-și expună proiectul la Sun.Lab Fair Nature Inside, ce va avea loc în octombrie, la Rimini.

One Comment

  1. Wow, felicitari! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed