Desert Collection: ghivece din metal reciclat

Steel Life este brandul creat de designerul american Shannon Lester împreună cu soţul ei, Drew Lester, în Bend, Oregon. Shannon este designer peisagist, iar pe lângă amenajările spaţiilor verzi ale caselor publice şi private din Portland, a început să creeze şi ghivecele care le-ar face mai frumoase. Desert Collection înseamnă ghivece din metal recuperat, lucrate, cum explică Shannon, cu două mâini şi o tehnologie ca la începutul secolului 20. Asta pentru a arăta cu cât de puţine resurse pot fi create piese expresive, practice, menite să protejeze mediul şi să ajute comunităţile locale – lucrează cu artizani din Oregon şi foloseşte metalul reciclat din această zonă.

Shallow Root Planter, disponibil în 5 culori, are diametru 50,8 x h 50,8 cm. Costă 375 dolari.

Circumferinţa largă îl recomandă plantelor suculente, pentru un strop de exotism acasă. Altfel, puteţi crea un întreg “platou” cu plante preferate care se înţeleg bine în acelaşi ghiveci.

Un alt atu al ghivecelor Desert, pe lângă aspectulor lor vintage simpatic şi rezistenţa dată de metal, este că pot fi folosite nu doar ca ghivece, ci şi ca tăvi, platouri sau boluri prin casă.

Basin Mod în două ipostaze: ghiveci şi tavă. Are diametru 40, 64 x h 12,7 cm. Costă  130 dolari.

Cel mai mic ghiveci este Atomic Mod Dish, diametru 17,78 x h 10,16 cm:

Mezzo Mod Dish reprezintă mărimea medie: diametru 25,4 x h 11,43. Costă 98 dolari.

Loft Mod Dish (cel albastru) este mai întins şi mai înalt: diametru 40,64 x h 19,05 cm. Costă 145 dolari. Mai jos, în compania unui Basin Mod Dish verde (40, 64 x h 12,7 cm):

Cel mai nou model de ghiveci al colecţiei, Jack Pot, este prezent într-o campanie pe kickstarter, activă până pe 6 septembrie, menită să-i sprijine apariţia. Arată foarte convingător şi poate fi al tău dacă vei contribui!

Jack Pot ne inspiră anii ’60!

Odată cu Desert Collection, e clar că mai avem ceva de adăugat pe lista noastră de ghivece care rup stilul. Sperăm ca măcar un ghiveci neconvenţional să ajungă şi la voi acasă! 🙂

Fotografii: Steel Life

2 Comments

  1. Superb! Si util! Ador lucrurile superbe, utile si reciclate! 🙂

  2. Și noi le adorăm 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed