Cărțile zboară deasupra standului României

Unde? La Târgul Internațional de Carte LIBER, de la Madrid. România a fost țara invitată de onoare a ediției 2011 și a participat cu un stand spectaculos, realizat de o echipă de arhitecţi condusă de Şerban Sturdza şi Pierre Bortnowski, și coordonat de Centrul Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român.

Conceptul amenajării standului a fost cartea aflată în zbor și în așteptarea cititorului. Spațiul deschis și amplu, amenajat ca un loc de întâlnire urban, de relaxare și culturalizare, te invită să iei loc si să răsfoiești măcar o carte. Structura din lemn și stâlpi metalici a fost astfel gândită pentru a fi ușor de asamblat și pentru ca ulterior să primească, la nevoie, și o altă destinație – teatru public, zonă de expunere etc. O abordare sustenabilă și o perspectivă ecologică.

România a fost pentru prima oară țara invitată de onoare la acest târg, cea mai importantă manifestare de profil din Spania, care a avut loc între 5-7 octombrie.  La stand au fost prezente cele mai noi apariții editoriale din România, marile succese literare de public și de critică, albume de artă și turistice, dar și cărțile publicate în Spania în ultimii ani cu sprijinul ICR, prin programele de susținere a traducerilor.

Cărțile sunt suspendate cu gută de pescuit (într-un laț simplu, ajustabil), agățată de cuie sau holtzșuruburi, fixate pe cantul de sus al grinzilor de lemn.

Tu știai că Spania este țara europeană cu cele mai multe traduceri din literatura română? Am aflat că până în prezent există în jur de 50 de cărţi semnate de scriitori români, care au fost publicate în spaniolă.

Credit foto: ICR/Șerban Bonciocat 

One Comment

  1. Cristi

    Nu stiam de evenimentul asta… merci 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed