Fotoliul din care n-ar mai pleca nici Moş Crăciun!

Îl cheamă Joseph, este din fetru, iar dacă nu aţi făcut cunoştinţă până acum, e cazul, pentru că vorbim de un fotoliu care, din 2003, face parte din colecţia Vitra Design Museum. Designerul lui este germanul Lothar Windels, iar dintre toate scaunele şi sistemele sale confortabile, Joseph a ieşit cel mai celebru.

Nu ştiu fotoliu cu care să treci iarna mai bine decât cu Joseph, e ca un cuib textil, în pliurile căruia să te înfofoleşti protector, relaxezi, visezi. De pus lângă brad, dar nu prea aproape de şemineu: moşul s-ar cufunda clar în el, numai că la un moment dat trebuie să-i amintim şi că mai trebuie să şi plece 🙂

Iar forma lui ruptă dintr-un atelier de croitorie vine din structură: un sul mare de fetru, plus un sul de polietilenă desfăşurate simultan şi prinse în 3 axe de oţel – ca şi cum ai prinde un material în bolduri să-i dai forma unui broşe, cuib.

Îl mai văd în spaţii de design alternativ, chiar mă gândeam că un astfel de fotoliu şi-ar găsi locul la noi într-un bar şic cum e Papiota, deşi poate fi un pic cam masiv. Dar ideea pe acolo e:)

L 100 x l 65 x h 80 cm

Pe lângă că este un statement de design, poate fi adus la tine acasă din apropiata Italie, unde este produs de brandul Parentesi Quadra. Eco, simplu, trainic şi… crăciunesc – Joseph!

Vezi şi scaunele vechi, cu spătare noi croite în fetru de Fredrik Färg.

3 Comments

  1. MonaC

    Super! 🙂

  2. Octavian

    Ar dormi in el!

  3. Elis Popescu

    Si apoi nu s-ar mai da dus… 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed