O casă călduroasă pentru o iarnă friguroasă

De câteva zile, tot auzim la televizor că “mercurul din termometre indică temperaturi mai mici decât valorile normale pentru această perioadă a anului”. Asistăm cu siguranță și fără scăpare la o “răcire a vremii”. Sunt anunțate coduri galbene de ninsori, iar doamna de la meteo ne spune că “vântul va avea intensificări și va fi însoțit de cantități mari de precipitații”. Concluzia nu poate fi decât una singură: vine iarna. Cu dimineți întunecate și frig înțepător, cu soare puțin și zile scurte în care visăm nostalgici la căldurile din vară, călduri de care ne plângeam neîncetat cu numai câteva luni în urmă.

HoneyWood-12-designistCasă construită de HoneyWood în Alpii din nordul Italiei, la o altitudine de 1.250 m. Are o suprafață de 127 mp, iar pentru transportarea materialelor s-a folosit un elicopter.

Căldură pe care o regăsim, însă, în casele cu structură de lemn HoneyWood, și asta pentru că lemnul izolează mult mai bine decât alte materiale de construcții. Izolația termică superioară ne permite să avem pereți mai subțiri, ceea ce înseamnă că o casă de lemn este cu 10 – 15% mai încăpătoare decât una de cărămidă sau de beton, cu aceeași suprafață construită.

HoneyWood-Designist-6Casă cu structură de lemn, placată cu cărămidă, din Armantieres, Franţa. Mai multe imagini ale proiectului realizat de HoneyWood aici.

Dacă ducem calculele mai departe descoperim că veștile bune continuă cu facturile la energie, care sunt cu până la 75% mai mici decât în cazul altor tipuri de case.

Eficienta energetica - Designist

Casele pe structură de lemn HoneyWood sunt mai călduroase și mai prietenoase cu buzunarul familiei decât locuințele din cărămidă sau beton. Iar de anul acesta, HoneyWood construiește case călduroase și în România, după ce vreme de 10 ani a construit cămine cu structură de lemn pentru familii din Franța, Olanda sau Belgia.

 Fotografii: prin HoneyWood

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed