Casă cu aspect mediteranean, lângă București

Deși sunt departe zilele cu soare, în care am sări într-o piscină, imaginea acestei case de lângă București ne-a făcut să ne gândim la o vacanță la Mediterana.

Casa SYAA - Bucuresti - Designist (2)

Casa B este un proiect SYAA, finalizat în 2012, la marginea lacului Grivița, lângă București. De curând proiectul a fost publicat și de Architizer  și nominalizat în competiția internațională  A+ Awards.

Casa SYAA - Bucuresti - Designist (1)

Volumele casei se desenează foarte grafic în peisajul ușor sălbatic al zonei, pe care arhitecții SYAA ne-au descris-o ca fiind “frecventată” de fazani, veveriţe şi multe păsări. Astfel, terasele şi spaţiile interioare au fost gândite să beneficieze din plin de vecinătatea lacului şi deschiderea spre natură.

Casa SYAA - Bucuresti - Designist (8) Casa SYAA - Bucuresti - Designist (9)

Cine locuiește aici? Un cuplu tânăr, care își dorea o casă modernă, urbană, dar departe de zgomotul şi traficul oraşului. Dimensiunile terenului (348 mp) şi restricţiile urbanistice au definit o construcţie compactă, iar finisajele, lumina şi spaţiul interior contribuie la crearea unei ambianţe epurate, cu accente mediteraneene.

Casa SYAA - Bucuresti - Designist (3) Casa SYAA - Bucuresti - Designist (4) Casa SYAA - Bucuresti - Designist (6)

“La interior spaţiul este definit de axa diagonală a scărilor. Scările cu luminator deasupra traversează deschis şi continuu toate nivelele, de la parter până la etajul 2, marcând şi consolidând relaţia dintre acestea. Principala atracţie a parterului şi a curţii este piscina, spre care se deschid toate spaţiile zonei de zi.”, spun arhitecții SYAA.

Casa SYAA - Bucuresti - Designist (5) Casa SYAA - Bucuresti - Designist (7)

Aria construită este de 390 mp, iar regimul de înălțime: S+P+2E. Iată și planurile casei:

Casa SYAA - Bucuresti - Designist (12) Casa SYAA - Bucuresti - Designist (13) Casa SYAA - Bucuresti - Designist (14) Casa SYAA - Bucuresti - Designist (15)

Le ținem pumnii arhitecților SYAA ca proiectul să fie câștigător la A+Awards. Între timp, am aflat că urmează să apară și în paginile Vogue Brazilia. 🙂

Fotografii: Andrei Mărgulescu

6 Comments

 1. Olguta

  Superba, foarte fresh. Nu ma duce cu gandul la mediterana, insa ma duce cu gandul la ultra luxos. Imi place mult si le tin pumnii la A+Awards.

 2. mda

  Mai degraba Corbusier decat mediteranean.

 3. livius

  curat lucrat, dar unde-i influenta “mediteraneeana” aici ?

 4. Bună Liviu,

  Arhitecții SYAA ne-au spus că au fost inspirați de liniile arhitecturii mediteraneene. Îi poți contacta pentru mai multe detalii.
  Mulțumim!

 5. Imi plac la nebunie casele spatioase in care mobila nu reprezinta 95% din suprafata camerelor. Iar de piscina ce poti sa mai zici? De vis! 🙂

 6. ana

  Imi pare rau daca supar, dar mi se pare mult prea steril, prea rece, prea alb. Mi se pare ca lipseste total contrastul/culoarea si ma duce cu gandul la calmul de spital, nu la relaxarea mediteraneana.
  In afara de lapadarul urat din bucatarie, nimic nu e grav. Scaunele de plastic pot fi usor inlocuite. Cred ca cea mai buna veste pentru designul interior a fost ca au iesit din trend scaunele de plastic transparent Kartell. Au rezistat suficient pentru cat sunt de urate.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed