Casa cu dormitoare ca-n povești, din București

Am descoperit o casă din București ale cărei dormitoare spun povești. Este vorba de o reamenajare semnată de biroul de arhitectură SYAA, menită să updateze decorul pentru nevoile unei familii cu trei fiice… ca în povești. 🙂

1Casa SYAA - Bucuresti - DesignistLămpile scenografice (Light Container) sunt semnate de designerul spaniol Martín Ruiz de Azúa, iar mobilierul e realizat pe comandă.
2Casa SYAA - Bucuresti - Designist

“Pe fiica cea mai mare o cheamă Maria şi îi place cel mai mult să picteze, să citească şi să facă spectacole. Maria avea nevoie de un spaţiu care să fie confortabil pentru un copil ce urma să devină adolescent în curând, comod pentru studiu şi versatil. Ei i-am creat un perete cu ferestre care închide un dulap generos, o platformă ridicată cu depozitare şi pat integrat şi o căsuţă cocoţată pe biroul de studiu. Căsuţa are menirea de a o ajuta pe Maria să-şi organizeze obiectele şi uneltele de studiu şi de desen, dar şi de a-i expune picturile pe acoperiş”, spun arhitecții.

3Casa SYAA - Bucuresti - Designist Camera Mariei, pasionată de pictură și spectacole4Casa SYAA - Bucuresti - Designist

“Pe fiica mijlocie o cheamă Bianca şi e pasionată de muzică. E foarte jucăuşă, dar şi retrasă în acelaşi timp şi îi place enorm să se distanţeze uneori, jucându-se în locuri ascunse. I-am creat şi ei o căsuţă, peste pat, unde se poate retrage şi observa de acolo restul casei, nevăzută.”

11Casa SYAA - Bucuresti - DesignistCamera Biancăi, căreia îi place să se ascundă uneori în căsuța de deasupra patului.
12Casa SYAA - Bucuresti - DesignistLămpile sunt realizate de echipa SYAA.

13Casa SYAA - Bucuresti - Designist

“Fiica cea mai mică, Ema, nu a împlinit nici măcar un an şi îi place mult laptele. 🙂 Ei îi trebuia în primul rând un spaţiu flexibil şi liber de obiecte în care să se deplaseze cu uşurinţă.”, completează arhitecții povestea.

19Casa SYAA - Bucuresti - Designist

14Casa SYAA - Bucuresti - DesignistBecurile galbene, super grafice, vin de la Muuto.

Pe casa scării a fost creată o bibliotecă care să ofere suficient loc pentru cărți, dar să fie și o piesă-reper a casei.

20Casa SYAA - Bucuresti - DesignistBiblioteca grafică de pe casa scării

15Casa SYAA - Bucuresti - Designist 16Casa SYAA - Bucuresti - Designist 18Casa SYAA - Bucuresti - Designist

Ne place mult decorul aerisit, ale cărui piese, distribuite pe un fundal oarecum neutru, dau personalitate fiecărei încăperi în parte. Ne-au rămas ochii la lămpile semnate de Stephanie Ng Design și Martín Ruiz de Azúa și la mobilierul personlizat ce dă frâu liber poveștilor și, cu siguranță, aripi unor personalități creative.

5Casa SYAA - Bucuresti - DesignistÎn dormitor, lămpile cool agățate de tavan vin de la Orsjo.

Și baia, care arată senzațional:

7Casa SYAA - Bucuresti - Designist În baia matrimonială obiectele sanitare vin de la Pazo, iar corpurile de iluminat de la studioul de design asiatic Stephanie Ng Design (are un birou în Kuala Lumpur și altul în Melbourne).8Casa SYAA - Bucuresti - Designist 9Casa SYAA - Bucuresti - Designist

Citește despre alte proiecte semnate de biroul de arhitectură SYAA aici și aici.

Fotografii: Andrei Mărgulescu

12 Comments

 1. Cristina

  Lampile de la Orsjo chiar arata super cool! Se pot cumpara si de la noi? Multumesc!

 2. Horia

  Ma intereseaza cine a produs ( fabricat) mobilierul, arata extraordinar.

 3. Buna Cristina! Lampile sunt comandate prin Intro Design

 4. Salut Horia! Mobilierul este executat de Interconsult’94 si biblioteca de pe casa scarii de Sudometal, dupa desenele noastre.

 5. Ileana Borţun

  Absolut superb. Îmi place mult că originalitatea vine din formă, nu din culoare.
  Şi eu aş vrea să ştiu de unde provine mobila.

 6. Maxxine

  Buna,
  daca este posibil, eu as dori niste info in legatura cu parchetul! Merci anticipat!

 7. Traian Dumitrascu

  Parchetul este un handmade, produs si instalat de catre firma Grisco. Esenta de lemn este stejar stratificat, grosime 15 mm, dimensiune mare a lamelei – latime 190 si lungime 2200 mm, impregnat si finisat cu ulei natural oxidativ, pigmentat in alb. Dispunerea in camera si pe scari s-a făcut după desenele (stereotomia) SYAA.

 8. Multumim frumos, Ileana, pentru aprecieri! Cum am spus si mai sus, mobilierul este executat pe comanda de Interconsult’94 si Sudometal.

 9. Alma

  Buna! Puteti sa imi dati mai multe detalii despre pardoseala din baia matrimoniala?

 10. andreea

  arata senzational…. as fi curioasa sa vad i living room-ul si bucataria 🙂

 11. Dan

  Buna , as dori sa stiu ce material ati folosit pentru tavenele speciale cu textura aia interesanta.Un design echilibrat ,cu nuante fine de industrial .

 12. Lasand la o parte ca toate piesele de mobilier sunt unicate si reusesc sa prinda suflet, imi place foarte mult cat de luminoasa este toata casa. Si m-a cucerit definitiv oglinda in forma de norisor din baie 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed