Casa solară EFdeN Signature vă așteaptă în vizită înainte să se mute în Dubai

Încă nu trebuie să te grăbești, însă: casa solară EFdeN Signature, proiectată și executată de organizația EFdeN, a fost inaugurată ieri la București și o să rămână în incinta complexului comercial Băneasa Shopping City până la începutul lunii septembrie, când va fi transportată în Dubai. Acolo va reprezenta România la cea mai importantă competiție internațională de locuințe solare, Solar Decathlon, în care se reunesc 18 echipe finaliste, din 13 țări, de pe 4 continente.

Casa a fost inaugurată în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a Adjunctului Şefului Misiunii Diplomatice SUA la București, David Schlaefer, și a reprezentanților mediului academic și privat.

Locuința EFdeN Signature este 100% electrică și prietenoasă cu mediul și oferă un grad ridicat de confort, sănătate și siguranță pentru ocupant. A fost dezvoltată de o echipă interdisciplinară formată din 60 de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și de la alte trei universități românești.

Dacă ești interesat de locuințe solare, tehnologii și soluții de eficientizare energetică, producție de energie solară și reducere a impactului negativ asupra mediului, o poți vizita în perioada 31 iulie – 31 august, de luni până vineri, între orele 18.00 și 21.00 și în weekend, între orele 12.00 si 21.00.


Începând cu 1 septembrie, casa va fi demontată și transportată pe mare în Dubai, unde o să fie reasamblată în doar 15 zile de echipa de studenți pe situl unde va avea loc Solar Decathlon. Și asta pentru că prototipul a fost proiectat să se integreze atât în climatul din Dubai, cât și în cel din România, cu un potențial crescut de adaptare și personalizare.

Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume și a
luat naștere în 2011 în Statele Unite ale Americii. În 2012, echipa PRISPA a fost prima
echipă din România calificată la Solar Decathlon (ediția Madrid), iar în 2014 echipa EFdeN a participat la ediția Versailles cu casa care acum este Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort. Până în prezent, echipa EFdeN a câștigat 23 de premii.
EFdeN este singurul ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și
de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale pentru studenți,

Fotografii oficiale: Dragoș Asaftei

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed