Până pe 24 august, poți să vizitezi prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping din România

Știm că sună cam complicat, dar îți explicăm imediat. De fapt, îi lăsăm pe cei de la One Night Gallery, care, în parteneriat cu Globalworth, organizează The Art & Tech District, o inițiativă culturală care își propune să promoveze tânăra generație de artiști români implicând totodată comunitatea din zona Barbu Văcărescu. Galeria de artă augmentată cu animații de video mapping, parte a proiectului Art Tech District, va cuprinde picturi semnate de artistul Victor Fota și va fi deschisă între 31 iulie și 24 august la Globalworth Tower (Bd. Barbu Văcărescu nr 201).

galerie

Lucrările, care explorează chiar legătura dintre om și tehnologie, fac parte din seriile Human Extension și Entropy. Expoziția este augmentată prin intermediul aplicației Artivive App, iar animațiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.

„De-a lungul anilor, am construit o adevărată comunitate în clădirile noastre din zona Barbu Văcărescu, iar acum a venit momentul să îi dăm un nume. The Art & Tech District este un proiect ambițios inspirat de modul în care partenerii noștri reușesc să inoveze constant. Ne ducem astfel mai departe promisiunea de a le oferi mai mult decât spații de birouri, de a crea un loc de socializare, în care să ne bucurăm împreună de noi experiențe. Tocmai pentru că inovația este parte din ADN-ul chiriașilor noștri, lansăm proiectul printr-o expoziție care integrează un mix între tehnologie și artă, inspirată de lucrările lui Victor Fota”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing & Communication la Globalworth.

“Datorită eforturilor One Night Gallery pe parcursul celor șase ediții de până acum, efortul de a aduce arta mai aproape de public prin intermediul tehnologiei, am dovedit că aceste manifestări hibride reprezintă un punct central de interes. De aceea, ne bucurăm că partenerii noștri de la Globalworth au îmbrățisat demersul nostru și că împreună putem face încă un pas creând astfel The Art & Tech District”, a menționat Mădălina Ivașcu, fondatoare One Night Gallery.

„Acest cartier de artă este pretextul prin intermediul căruia invităm toți creativii și specialiștii să transforme noile tehnologii în medii de expunere pentru artiștii contemporani români. Demersul curatorial inedit pe care One Night Gallery l-a propus încă de la prima ediție are ca numitor comun colaborările inovatoare prin intermediul cărora publicul s-a bucurat de arta contemporană românească în toate dimensiunile tehnologiei”, a adăugat Sorina Topceanu, fondatoare One Night Gallery.

Calendarul expoziției:

  • Vernisajul: 31 iulie
  • Prima parte a seriei Human Extension: 31 iulie-7 august
  • A doua parte a seriei Human Extension: 8 – 17 august
  • Seria Entropy: 18 – 24 august

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed