Poți să faci arhitectură din doze de aluminiu?

Nu chiar, dar o poți replica! Vedem spre sfârșitul anului, la Can Art&Design Festival, care se transformă într-un concurs cu lucrări de dimensiuni mari, realizate din doze de aluminiu. Cât de mari? De minimum 2 m înălțime, în care artiștii și meșterii să recreeze monumente și construcții celebre de pe mapamond. Ai timp până pe 1 octombrie să aduni dozele, să faci lucrarea și să o înscrii în concurs.

Can Art

Potrivit organizatorilor, rezultatul trebuie să fie o construcţie care să te facă să îţi înalţi privirea şi în acelaşi timp să joace rolul de sosie pentru o construcţie celebră din România sau din lume. După finalizarea perioadei de înscriere, juriul va analiza fotografiile trimise de participanţi şi le va alege pe cele care urmează să treacă printr-o a doua etapă de jurizare, chiar în locul în care au fost realizate, indiferent de oraş. Premiul cel mare: 2000 euro!

„De cele mai multe ori, lucrurile uimitoare se nasc din perseverenţă şi inspiraţie. Aşa se face că am continuat concursul Can Art&Design Festival şi în 2018. Banalele doze din aluminiu vor putea fi transformate în opere de artă de către cei inspiraţi şi îndemânaţi. Anul acesta, forţăm limitele şi conjugăm la prezent imaginaţia. Monumente sau construcţii reale din întreaga lume vor fi replicate de către participanţii la concurs care vor utiliza ca materie primă dozele, iar cea mai bună lucrare va fi recompensată cu premiul de 2000 de euro”, a povestit Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts.

Concursul Can Art&Design Festival se află la a cincea ediţie şi este o iniţiativă a Asociaţiei Alucro, care susține în România programul european de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, Every Can Counts, desfăşurat și în alte 12 ţări europene. Scopul concursului este acela de a încuraja valorificarea dozelor din aluminiu prin refolosire şi reciclare. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro şi pe Facebook – www.facebook.com/CanArtDesignFestival.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed