Câtă tehnologie și design încap într-o cameră de baie?

Evoluția galopantă a tehnologiei și a lumii digitale ne face să exclamăm “Wow!” din ce în ce mai des. Baia nu face excepție de la procesul de ușurare a vieții de zi cu zi prin tehnologie, iar Roca este compania care investește constant în inovație. Lasă-te inspirat de noua colecție Inspira de la Roca, care își propune să îți arate că o baie inteligentă economisește timp și resurse, dar nu uită niciodată să livreze atmosferă și design. Câte combinații poți să faci din trei forme? 

Dacă formele sunt Round (rotund), Soft (rotunjit) și Square (pătrat), atunci există o multitudine de combinații, așa cum ne spun cei de la Roca, compania spaniolă fondată în 1917, care se concentrează pe crearea soluțiilor pentru spațiile de baie și își propune să eficientizeze constant relația dintre societate și consumul de apă. Până la soluțiile tehnologice, discutăm despre versatilitate și geometrie: piesele de porțelan și mobilier care formează colecția Inspira sunt disponibile în aceste trei forme. Cât să își găsească locul perfect în baia ta, indiferent de suprafața și compartimentarea camerei sau de stilul în care vezi tu baia ideală:

să fie forme rotunjite, nuanțe calde și materiale naturale…

…să fie unghiuri drepte și culori calme…

…sau să fie un dialog între culoare, formă și texturi complementare?

Inspira în piese noi

E suficient să dai un scroll pe pagina Inspira ca să descoperi zecile de soluții pe care le poți folosi pentru baie: de la lavoare din FINECERAMIC® (material inovator 100% ceramic, care creează produse cu 40% mai ușoare și cu 30% mai rezistente decât materialele ceramice obișnuite), fie ele suspendate sau care se montează pe corpul de lavoar (Unik), la vase de WC și bideuri suspendate sau pe care le poți lipi de perete și mobilier. Dacă tot am ajuns aici, mobilierul Inspira e format din unități de bază și coloane pe care le poți folosi și ca spații de depozitare – cum de se adună atââââtea lucruri într-un spațiu așa de restrâns ca o baie!?

Totuși, dacă ar exista “și mai versatil”, atunci cu siguranță Inspira ar reuși să se apropie de această formulare în 2019: și-a extins colecția de lavoare cu montare pe blat – rotunde (Round), pătrate (Square) sau rotunjite (Soft).

Unitățile de bază se adaptează și spațiului băii tale, și stilului amenajării: le găsești în trei dimensiuni și trei finisaje – alb lucios (sus), stejar urban și stejar urban / oglindă întunecată (jos).

Depozitarea primește un bonus prin unitățile de coloane încăpătoare, pentru ca fiecare obiect să își găsească locul lui, în baie. Inspira, prin design și generozitatea sa la capitolul depozitare, militează pentru un look minimalist, în care, așa cum spune și Marie Kondo, gurul organizării, fiecare obiect e menit să aibă locul lui.

Și încă un pont: poți să combini mobilierul Inspira cu orice tip de lavoar al colecției. Le găsești pe toate aici.

Cât de inteligent poate fi un vas de toaletă?

Datorită dezvoltării tehnologiei, dotările casei evoluează mai repede decât anticipăm. Baia a devenit recent parte din acest progres tehnologic, cu dușuri și toalete inteligente care au intrat în viața noastră de zi cu zi. Pe lângă plusul pe care acestea îl aduc la nivelul designului interior, noua generație de toalete oferă mai mult confort și un grad mai ridicat de igienă.

Cu o mulțime de dotări și funcții, toaleta In-Wash® va reprezenta un punct de cotitură în cadrul rutinei personale încă după prima utilizare. Fie că alegi varianta suspendată sau pe cea de pardoseală, noua toaletă ergonomică și user-friendly In-Wash® Inspira are o duză integrată retractabilă de care te poți folosi pentru maximum de igienă după fiecare utilizare. Ca totul să fie și mai confortabil, poți regla poziția duzei și poți schimba temperatura apei. Nu trebuie să îți mai bați capul cu igienizarea: duza se curăță singură înainte și după ce o folosești.

Ah, ce nu ți-am spus încă este că, dincolo de igienă și de timpul economisit, tehnologia implementată de Roca te ajută și la economisirea energiei electrice: In-Wash® Inspira are un senzor de prezență care are grijă să nu activeze toaleta dacă aceasta nu este utilizată. În plus, când te trezești noaptea și te îndrepți spre baie, nu e nevoie să mai apeși pe întrerupător: toaleta are și o lumină cu LED care poate fi configurată ca să-ți asigure suficientă lumină pe cont propriu. Totul îți e la îndemână fie printr-o telecomandă intuitivă, cu care activezi și reglezi funcțiile de curățare și uscare, fie printr-un panou lateral – tehnologie ușor de controlat.

Îți pui capac?

Aceleași soluții inteligente Inspira, mai puține schimbări în baia ta? Avem! Responsabil de asta este scaunul Multiclean®, accesoriul creat special pentru cei care își doresc funcțiile despre care ți-am povestit mai devreme, dar nu vor să înlocuiască tot vasul de toaletă – de altfel, Multiclean® este compatibil cu majoritatea colecțiilor Roca. Îl găsești în 3 forme – rotund, rotunjit și pătrat – și tot ce trebuie să faci este să-i asiguri racordarea la sursa de alimentare cu electricitate. Apoi ai igiena la dispoziție!

Deci? Ce părere ai? Noi credem că tehnologia se potrivește de minune în baie, nu?

Fotografii: prin Roca

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed