Ce cadou îi iei piciului de Crăciun?

De la bun început vă prevenim că nu vor fi gadget-uri care mai de care mai colorate în lista cu cadouri de Crăciun Made in RO. Iar designerii, mulți dintre ei părinți, sunt din ce în ce mai preocupați de stimularea creativității, a îndemânării, socializării. Mai mult, preferă ca micuții lor să aibă jucării din materiale naturale, eco, care să-i provoace la scenarii mereu noi.

Eliza Yokina - 11 Case _ Designist (15)1. Eliza Yokina este arhitect, dar și designer de obiect pentru copii. De curând a lansat jocul 11Case. Cele 11 căsuțe sunt realizate din lemn recuperat din atelierele de producție. Căsuțele, de diverse dimensiuni, se îmbină foarte simplu și prietenos și formează case mai mari, sate, ferme, orașe.

Eliza Yokina - 11 Case _ Designist (10)

Jocul este destinat copiilor ce au între 18 luni și 8 ani. Până la 3 ani, micuții doar vor construi cu cele 11 căsuțe. Pentru picii mai mari de 3 ani, jocul vine cu stickere decorative (sub formă de elemente arhitecturale) și un suport de desenat cu creata – pentru a imagina străzi, grădini etc.

Eliza Yokina - 11 Case _ Designist (13)2. La capitolul jucării din lemn trebuie să vă notați numele lui Mihai Stamati, designer din Chișinău. La Made in RO, Mihai va aduce cea mai nouă jucărie – cățelul Hau. Dar și varianta updatată a jucăriilor BoBo. Jucăriile din lemn create de Mihai Stamati sunt “mecanice”, adică se mișcă, părțile lor fiind concepute pentru a le pune în mișcare.

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (3) Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (4) Cățelul Hau se dă de trei ori peste cap și se transformă, pliat, într-un dreptunghi 🙂 Este din lemn de fag, iar îmbinările sunt din piele naturală. Au fost folosite vopsele pe bază de lapte și lac pe bază de apă.

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (5)BoBo este acum din lemn  de fag, iar când dă din aripi e semn că a pornit la plimbare prin cameră: vine cu o tijă din lemn, cu care este condus la plimbare prin casă 🙂

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (6)3. De la lemn, trecem la lână: globuri din lână, lucrate de Ami Lungu (Luna De Pe Cer) cu un ac special, printr-o tehnică veche, laborioasă. Proiectul globurilor Luna De Pe Cer este și unul cu o componentă socială: mingiuțele de lână sunt lucrate împreună cu femeile din satul Viscri.

Luna de pe cer - Designist 1Globurile sunt înainte de toate mingiuțe extrem de plăcute la atingere. Iar când nu stau în brad sunt jucării pentru cei mici sau decorațiuni pentru noi. Dar și jucării pentru pisici 🙂

Luna de pe cer - Designist 13 Luna de pe cer - Designist 74. Jucăriile textile, din mixuri simpatice de materiale, sunt, când nu intră în jocul celor mici, și accente decorative în spațiu. Ne-a plăcut păpușa Anya, creată de Minusgrey, nu am ezita să ne luăm una – ne-ar aminti de orele petrecute cu păpușile în copilărie 🙂

Minusgrey - Designist 5

5. Pentru că intrăm deja în zona decorului, tot la Minusgrey am descoperit coșuri textile de depozitat jucării sau hăinuțe. Sunt extrem de haioase și cusute cu povești.

Minusgrey - Designist (1)6. Le știți pe Laura Eftode și Mădălina Zăvoianu, de la Kihi-Kiha? Ele creează, spunem noi, cele mai frumoase piese de mobilier pentru camera copilului. Dar și lenjerii personalizate, etajere textile, jucării ingenioase. Până în weekend, la Made in RO, ne delectăm cu câteva cadouri:

Kihi - Kiha Designist 10Taburet pentru joacă și socializare. Poate primi 2-3 copilași ce vor să stea la povești 🙂Kihi - Kiha Designist 4 Etajeră textilă și căsuțe-pernuțe!Kihi - Kiha Designist 3

7. Dana și Vlad Boștină, ArhiDot Design, sunt și ei părinți. La Made in RO, de 21&22 decembrie, vor lansa o nouă colecție de ceasuri pentru cei mici. Un new entry este ceasul avion, prezentat în premieră săptămâna trecută.

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (2)

8. Dar de câteva litere din lemn care să coloreze cu mesaje frumoase raftul sau pervazul din camera celui mic, ce ziceți? Literele Kerria folosesc vopseluri, baițuri, grunduri, lacuri, toate ecologice, pe bază de apă. Le poți folosi creativ la învățatul alfabetului 🙂

Kerria - Designist 8

9. Print de artă, semnat de ilustratori români, pentru a-i cultiva copilului tău gusturile fine! La Made in RO vei avea de unde alege la standul Atelierul de Print.

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (7)Poveste de iarnă – Sanie cu arici, în viziunea artistului Ucuspucus. Costă 65 lei (30 x40 cm).

10. Poveștile care prind cel mai frumos contur, din mix textil, sunt cele croite de .care?Cutare. E greu să nu (îți) faci cadou o pernuță-pisică, o căsuță-portofel sau un porcușor ce va zbura de pe canapea 🙂 Obiecte de decor ce tratează ludicul cu stil și subtilitate.

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (9)Pisici și globuri textile

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (8)Portofel-căsuță, iar mai jos pernuța-porcușor, care la Made in RO, pe 21&22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, va zbura!Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (10)

11. De la edițiile anterioare Made in RO știm că picilor le plac broșele din taste, create de Alin Teglaș. Alin pregătește multe personaje simpatice de pus cu mândrie în piept de pici isteți.

Cadouri de Craciun pentru copii - Designist (1)

Toate aceste cadouri și multe altele, semnate de peste 40 de designeri români, te așteaptă să le descoperi, să le probezi și să le iei acasă în weekend, la Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest ( chiar în Piața Unirii, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 – etajul 2 & etajul 3).

cover foto Made in RO IIIVizualul este un concept  semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Facebook event aici.

Locatia Impact Hub Bucharest

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed