Deco Box. Anul ăsta bradul va fi din lemn reciclat!

Cei mai frumoși brazi sunt în pădurile de pe dealurile din Câmpulung Muscel. Poate ați fost măcar o dată până la Cabana Voina. Dar de ce să lăsăm să fie tăiați cu miile și să ajungă în piețele de Crăciun, când există Deco Box? Cei mai frumoși brăduți din lemn se prezintă la Made in RO, pe 21-22 decembrie. Haideți să ne bucurăm de mirosul de cetină în pădure, iar acasă să decorăm cu un brăduț din lemn by Deco Box.

brazii

Creați din lemn reciclat 100 %, braduții Deco Box sunt disponibili într-o varietate de culori pastelate, în combinații de alb și verde, roz, portocaliu sau albastru și au un design unic, cu o patină vintage. Pictați manual în acrilic, cu dimensiuni de 50 x 35 cm și 60 x 40 cm, au un preț cuprins între 160 și 200 de lei.

Vizual final Made in RO III varianta

Vizualul este un concept  semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Brăduții Deco Box te așteaptă la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

brad eco 5

Am stat de vorbă cu Liliana Stoica, artist și co-fondator Deco Box. În urmă cu un an de zile, într-o noapte albă, a simţit nevoia să caute acuarelele din şcoala generală şi câteva foi. A pictat până dimineaţă şi asta a făcut-o fericită. Atunci a ştiut ce vrea să facă mai departe. Vei afla întreaga poveste chiar de la ea, la Made in RO – Târg de design românesc, unde standul ei va fi o pădure din brăduți eco, din lemn.

Liliana portret

Care este povestea Deco Box?

Povestea Deco Box a apărut pe fundalul unor schimbări majore ce ţin de traseul meu profesional care s-a reorientat dinspre mediul corporatist spre un domeniu creativ. Am fost fericită să primesc de la început susţinerea prietenilor. Apoi vacanţa pe care am petrecut-o în coloratul Mexic a fost sursa de inspiraţie care m-a provocat la reinventare.

brad eco 9Cum arată o zi la atelier?

De obicei, dedic prima parte a zilei activităţilor de business, urmând ca în a doua jumătate să las locul imaginaţiei şi desenului. Atât partea creativă, munca din atelier, cât şi partea ce ţine de strategie de business sunt la fel de importante în calitate de antreprenor. Diferenţa dintre a avea un job şi a fi un antreprenor este aceea că două din valorile fundamentale, libertatea şi responsabilitatea, se intensifica în egală măsură. Pe de-o parte înveţi că meriţi să îţi petreci timpul după bunul tău plac, pe de altă parte conştientizezi că eşti deplin responsabil pentru a acţiona astfel încât să îţi permiţi această libertate.

brad eco 10Pasiunea pentru lemn este una mai veche?

Da, așa este. De fapt, înainte de apariţia Deco Box a existat o viziune cu un business în care să am propria mea pădure. Când am discutat pentru prima dată strategia de brand cu echipa mea de PR, a fost una din direcţiile de baza pe care le-am menţionat, respectiv cum să înglobez acest vis în povestea Deco Box.  Asocierea cu MaiMultVerde pentru campania socială “Primul meu brad eco”a fost cea mai frumoasă perspectivă şi primul gând. Totodată, apropierea sărbătorilor de iarnă şi amabilitatea administratorilor din complexul unde se află atelierul meu au stat la baza colectării şi reciclării fiecărei bucăţi de lemn disponibile.

brad eco 8

Ce alte produse realizează Deco Box?

Deco Box realizează panouri mozaic din lemn şi obiecte de decor. Într-un melanj de sculptură, desen şi pictură toate piesele se îmbină perfect pentru a crea o reprezentare tridimensională a emoţiei umane, un manifest pentru fericire şi bună dispoziţie. Nu vreau să devin un pictor faimos, ci mai degrabă o persoană cu o idee spectaculoasă, care comunică prin culoare şi textura lemnului.

Arta mea se adresează persoanelor nonconformiste, extrovertite care vor ceva inedit în spaţiul lor de acasă sau de la birou şi are la bază o cromatică  foarte puternică şi fresh, care mă reprezintă.

brad eco 7Ce ne pregăteşte Deco Box la Made în RO – Târg de design românesc, pe 21-22 decembrie?

Pentru Made in RO şi special pentru perioada sărbătorilor care se apropie am realizat şi obiecte de decor mai mici: suporturi de lumânări, brăduţii eco şi multe alte surprize, toate din lemn. Ele păstrează tonul de culoare specific tablourilor Deco Box şi pune în relief esenţa lemnului

brad eco 4De unde te inspiri?

Sunt foarte multe lucruri care mă inspiră: amintiri din vacanţe, anumite stări, peisaje. Poziţionarea atelierului într-un loc ideal, ce îmi permite să am priveliştea unei herghelii private, este, şi asta, o sursă necontenită de inspiraţie. La 3 minute de mers cu maşina sunt aproape de cai, oferindu-le mere!

brad eco 6Îmi pot comanda şi o tăblie de pat decorativă la Deco Box şi, în principiu, cam orice decor din lemn care îmi trece prin minte?

Da, am mai avut astfel de cereri pe baza de comandă, inclusiv uşi de şifonier ☺. Mozaicul se poate asambla pe orice element de mobilier, atâta timp cât alegem un design special şi potrivit pentru spaţiul respectiv!

Afis

Deco Box a pregătit o colecție de cadouri eco sub umbrela unei campanii de responsabilitate socială, alături de Asociația MaiMultVerde. “Cu fiecare brăduț achiziționat, un procent de 5% din prețul acestuia va fi direcționat către Asociație pentru plantarea de copaci prin programele de voluntariat. Mi-aș dori să reușim să plantăm o pădure întreagă, pădurea Deco Box” a spus Liliana Stoica.

cover foto Made in RO III

Au mai rămas două zile până la Made in RO! Aici vei găsi cele mai creative cadouri de Crăciun.

Și iată cum ajungi la Impact Hub Bucharest. Te așteptăm cu drag!

Locatia-Impact-Hub-Bucharest1 Strada-Halelor

2 Comments

  1. […] Stoica, creatoarea Deco Box, a făcut echipă cu Oana Lamba (Olla Floral Art) și așa au apărut aceste aranjamente cu […]

  2. […] cu tablouri Deco Box, cu care te-ai întâlnit deja pe Designist, dar și la Made in RO – Târg de design românesc.Cufărul cu ecran […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed