De ce să te oprești la o cafea în aeroportul din Orly… și mai ales unde.
De cele mai multe ori cafeaua în aeroport, cel puțin pentru noi, nu e cea mai tihnită experiență: ba ești cu ochii pe ceas, ba prea entuziast, ba prea obosit între zboruri. Și, oricât de binevenită ar fi licoarea magică (suntem cafegii cu ștate vechi) sau cu cât mai nou aeroportul, te încearcă regretul că nu poți bea aceeași cafea în orașul pe care tocmai l-ai lăsat în urmă sau pe care te pregătești să-l descoperi. Să-i simți vibe-ul, să te pierzi privind oamenii ce trec pe stradă, să ghicești semne în gesturile lor… N-am avut norocul să găsim cafenele de aeroport care să te facă să te simți ca pe corso-ul orașului până la CUP restaurant, din Orly. Căutați zona publică a terminalului sudic, iar la etajul întâi intrați pentru o cafea la CUP. Vă spunem noi că veți savura odată cu ea și spiritul parizian: atmosfera de bistro, condimentată cu street art urban. Responsabili de amenajarea bistroului în spațiul de 7 metri înălțime, inaugurat în 1961, sunt Marc Hertrich și Nicolas Adnet, fondatorii studioului parizian MHNA. Iar graffiti-urile vibrante sunt semnate de artistul Da Cruz. Marc Hertrich și Nicolas Adnet. Foto: Antoine Baralhé Restaurantul tocmai a fost deschis anul acesta, în iunie, așadar integrați-l cu încredere în programul escalei sau plecării/sosirii din Orly. Have a cup @ CUP! Fotografii: Francis Amiand |