Ce e mai simpatic decât un elephant stool? O menajerie de scăunele.

Continuăm seria de articole Design Animal (episodul #3) cu o „menajerie” din lemn de nuc și materiale moi, numai bună să fie „călărită” de adulți și de copii în egală măsură. 🙂

Dacă săptămânile trecute, am povestit despre oița Sheepad – ineditul suport de coastere polonez, și despre Joe – ursul-bibliotecă pe care aproape că l-am făcut coleg de birou, astăzi vorbim de Frien’Zoo de la Cement Design, o „menajerie” de scăunele simpatice.

elephant stoolFaceți cunoștință cu oița, cămila, calul și elefantul din poliuretan, cu husă de bumbac, pe care copiii se pot cățăra în voia cea bună. 

elephant stool

Elephant Stool de la Cement Design doar pare serios. De fapt, este un tovarăș de joacă
cu simțul umorului, dar foarte echilibrat. 

Ideea de elephant stool nu este nouă, o știm de la Eames, care au gândit în 1945 un scăunel sub formă de elefant din furnir, fără să îl ducă însă în faza de producție. În zilele noastre, Elephant Stool de la Eames este produs din plastic și a devenit, cum era de așteptat, un produs iconic. Japonezii de la Cement Design au optat însă pentru materiale mai „calde”, precum bumbacul și lemnul de nuc, ca urmare elefantul lor pare chiar mai prietenos.

elephant stool

Primii vizați de această menajerie odihnitoare și veselă sunt, evident, copiii, cărora le este la îndemână să „încalece” scăunelele. Nici un model nu depășește 60 de cm înălțime, însă dacă este nevoie, picioarele se desfac cu ușurință, pentru ca și cei mai mici dintre prichindei să se poată cățăra pe elefant, cămilă, cal sau oiță.

elephant stool

Fiecare model este făcut de meșteșugarii din Osaka, așa că dacă te gândești să îți comanzi un astfel de exemplar (magazinul online unde l-am găsit este aici) trebuie să iei în calcul că numai crearea lui durează 3-5 săptămâni, așteptare care se adaugă la timpul de livrare.

Iar la noi în birou, cel puțin, se adaugă și timpul, care se anunță destul de îndelungat, în care ne vom hotărî dacă vrem un cal, un elefant, o oiță sau o cămilă. 🙂

Fotografii: prin Cement Design

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed