Ce fac francezii cu clădirile lor părăsite? Le transformă în locuințe sociale de premiat!

Suntem în nordul Parisului, într-un cartier muncitoresc. O clădire într-o stare avansată de degradare a fost transformată într-un complex de locuințe sociale, construit 100% din lemn. Mai mult, clădirea inițială nu a fost dărâmată, ci reintegrată noului proiect, pentru a se păstra aspectul unitar, pitoresc al zonei. Iar complexul de locuințe sociale a fost premiat în 2104 de ArchDaily în cadrul ARCHDAILY BUILDING OF THE YEAR.

Proiectul este semnat de biroul francez KOZ Architects și a fost numit Tête en l’air.

Locuinta sociala Franta - Designist (7)

Locuinta sociala Franta - Designist (3)Așa arăta clădirea integrată noului complex

Locuinta sociala Franta - Designist (6)

Proiectul a fost realizat în 2013, iar principalele coordonate au fost: găsirea soluțiilor pentru ca structuta integrală din lemn să asigure rezistența clădirii, dar și normele de securitate antiincendiu. Un alt aspect foarte important au fost spațiile verzi punctate la parter, spre care dau toate balcoanele ansamblului. Iar cuburile din lemn jucate dau un dinamism prietenos, interactiv fațadei, dar și locuirii. 🙂

Locuinta sociala Franta - Designist (1) Locuinta sociala Franta - Designist (1) Locuinta sociala Franta - Designist (2) Locuinta sociala Franta - Designist (4)

Interiorul este cât se poate de simplu și primitor: mult alb, lemn, materiale naturale, și ferestre generoase spre mica grădină de la parter.

Locuinta sociala Franta - Designist (9)

Complex Locuinte - Franta - DesignistÎn holLocuinta sociala Franta - Designist (5) Locuinta sociala Franta - Designist (8) Intrarea stradală în complex

Fotografii: Cécile Septet, prin KOZ Architecture & ArchDaily

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed