Un ranch din State ca un maison din Provence


Știți că promovăm albul. Și mai suntem de părere că nici o doză mare de alb nu devine o supradoză. Pe aceeași lungime de undă cu noi este și Maria Carr, care locuiește împreună cu soțul său și cei 5 copii în casa lor din California de Nord. Este stay at home mom și vânătoare de antichități, mai ales dacă vin din Europa și au un iz rustic franțuzesc. Poate că într-o altă viață a trăit în Provence.

Casa ei îmbracă tot felul de scenografii decorative fie doar așa, pentru că îi face plăcere, a mai finalizat de recondiționat un scaun sau plăcinta cu mure după rețeta mamei are nevoie de un set up adecvat, fie pentru o ședință foto profi pentru Better Homes and Gardens.

De fapt, noi ți-am mai povestit despre blogul ei, Dreamy Whites, care pune stilul shabby șic într-o lumină translucidă și alburie de dimineață și te face să vrei s-o iei mai ușor cu viața și să faci din diferite momente ale zilei un ritual. Măcar în weekend. Ne inspiră stilul de viață al Mariei și, dacă nu ne uităm pe site-uri de călătorii și zboruri low cost pentru a ne relaxa mintea, atunci clar deschidem bookmark-ul cu blogul Mariei.

Acest fotoliu a fost recondiționat și retapițat.

Dar mai este și magazinul online, anexat blogului. Multe dintre obiectele vechi pe care le găsește în piețele și târgurile de antichități, își trăiesc o a doua viață la ea acasă: o draperie veche ajunge săculeți umpluți cu lavandă sau fețe de pernă, un fotoliu vechi primește o tapițerie dintr-o epocă în care el nu și-a trăit gloria, sticluțe de parfum devin vaze etc. Până ajung în alte case shabby șic decorează colțuri din casa ei, care se preschimbă constant în așteptarea unui nou photo shooting.

Maria Carr: “I started collecting antique European linens about thirteen years ago. At that time I couldn’t afford to buy the sheets, so I started out collecting napkins and hand towels. At that time we lived in the Santa Ynez Valley. There was a shop called Persnickity in a nearby town, Los Olivos. The owner of the shop was the sweetest person and had the most beautiful shop. She always had antique dressers filled with European Linens… This sweet lady is the one who is responsible for helping me start my collection. : ) She actually closed her shop around the same time we moved to Northern California. I really wish I could contact her and thank her!”

Fotoliul, înainte să fie recondiționat, a stat acoperit cu un in alb vreo doi ani. 

Canapelele albe sunt acoperite cu pleduri albe din in. Toate sunt antique. “I can’t tell you how much I love these sheets…  They are truly a lifesaver and I think they are a beautiful way to protect your couches”, spune Maria.

În casa Mariei sunt săculeți cu lavandă peste tot. Ea îi numește “lavender pillows”, pentru că arată ca niște perne miniaturale. Sunt croiți de ea din materiale antique. 

Cinnamon Rolls scoase din cuptor

Masa este vopsită într-un alb satinat de la Benjamin Moore (se găsește și la noi).

Un set up pentru Thanksgiving

Nu se știe exact ce nuanță o fi avut dulapul în vremea lui de glorie, dar bleu-ul acesta pastel a făcut-o pe Maria să și-l dorească. Piesa se pare că are origini europene: poate să provină la fel de bine și din sudul Franței, dar l-am fi văzut și într-un cottage englezesc de la Marea Nordului.

Scenografia shabby șic nu ar fi completă fără prăjituri făcute în casă.

Tăblia de pat este din două uși vechi, care sunt sprijinite de perete și fixate
doar cu ajutorul patului. 

Astfel de detalii la tot pasul fac spațiul mult mai cosy. 

Camera fetelor – pereții sunt un gri foarte deschis, ceea ce face ca obiectele albe să iasă în evidență. Iată și un tutorial despre cum îți faci pom pom-uri aici. Ceea ce ne amintește de nunta Danei Rogoz, care și-a cumpărat pom pom-urile de pe etsy.  

Fiicele Mariei și câinele lor adorabil. 

Fotografii: Dreamy Whites

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed