Cele mai cool prezențe noi la Made in RO #7. Must have-urile listei de shopping de design românesc!

În weekend, pe 19 & 20 decembrie, Made in RO – Târg de design românesc vine cu 24 de branduri și designeri noi față de edițiile anterioare. Ne bucurăm că fiecare ediție aduce un număr considerabil de noutăți reprezentative, atent selectate, în peisajul designului românesc. Este ceea ce urmărim prin acest eveniment. Ținem, de fiecare dată, să vă invităm să descoperiți studiouri locale noi și colecțiile lor lansate la Made in RO.

rama_foto_pointerPaharele Pointer, semnate de Ramona Enache, vin în premieră în București, la Made in RO – Târg de design românesc.

Cele 23 de nume noi cu care vei face cunoștință în acest weekend sunt: Atelierul cu lucruri frumoase, Povești din Lut, cerdak., Home Creators, LUT, Stoa Creatives, Tudor Prisăcariu, Cristian Samfira, Zulunatic, Lia Rădoi, Ramona Enache, Atelier A4, Fabrica de Litere, Atelier Mustață, Naphtaline, FALX Studio, ATMA, Utopic Art, animat, Dare to Rug, Meșteshukar ButiQ, Sonjaline, Square Art Studio, Dan Gherman.

Made in RO - editia 7 - vizual onlineFacebook event: aici.

În fiecare zi, pe Designist, îți dezvăluim, pe rând, poveștile lor și ale cadourilor de design pe care ți le pregătesc. Cu siguranță nu vom rata și nu vei rata nici una până în weekend. 🙂 Acum însă facem o listă scurtă a celor mai cool apariții, must have-uri pe lista #designist de shopping de design românesc.

Pointer - Designist (12) Ramona Enache își expune în premieră paharele Pointer în București, la Made in RO #7. Setul Pointer, care-ți permite să bei vin cu stil oriunde – și la picnic, și în zăpadă – a câștigat anul acesta o mențiune specială Red Dot Design Award. Este o poveste unică, super originală, în peisajul de la noi: o citești pe larg aici. Un set costă 139 lei, așa că e musai să vii să o cunoști pe Ramona și să “ciocnești” un pahar cu noi în weekend.

Pointer - Designist (6)

LUT îți aduc din Cluj lămpi, boluri și decorațiuni ceramice ce reinterpretează foarte decorativ tradiția și meșteșugurile. Ne place simplitatea lor organică. În plus, dăm din casă… un pont: și prețurile sunt foarte îmbietoare. O lampă ceramică, de exemplu, costă 100 de lei.

9Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist 10Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist

Home Creators este un nou brand pe scena designului de la noi, care își va prezenta în weekend pernele decorative cu tâlc și impact social pozitiv, alături alte câteva accesorii textile pentru acasă. Designul grafic este semnat de Cristina Cărămidă, iar totul, mai puțin imprimarea (și ea în curs de implementare în atelier) este produs în atelierul lor –  o afacere socială, unde lucrează oameni defavorizați.

13Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist

Creațiile cerdak. sunt pur și simplu rupte din poveste… pe românește. Ilustrațiile, jucăriile și lămpile lor ceramice întruchipează vizual personajele din Arzkabad – orașul zâmbetelor pierdute. O poveste pe care creatorii înșiși au scris-o despre ținutul îndepărtat unde zâmbetele se ascund atunci când se sperie de lumea oamenilor mari. Așadar, te așteaptă cu povești transpuse în obiecte-concept.

cerdak. - lampa ceramicaCum începe povestea lămpii Mur? Mur are frunze în păr, iar stelele de pe rochia ei de chihlimbar reprezintă zâmbetele regăsite în Arzkabad. De la începutul timpului, în căsuța sa de cretă, Mur își așteaptă oaspeții pentru a-i îndruma în căutarea zâmbetelor pierdute. Continuarea poveștii o afli în weekend la Made in RO #7! Cu zâmbetul regăsit. 🙂

Atelier Mustață creează fotolii cu personalitate românească. Lena, Octav și Alecu dublează linia vintage, ușor nordică, cu o execuție de calitate, Made in RO. Ciprian Andrei, antreprenorul din spatele Atelier Mustată, a lucrat în publicitate, iar anul acesta a pus bazele acestui nou brand de mobilier românesc, ce-și propune și calitate, și prețuri accesibile. Criterii care contribuie mult la dezvoltarea lui cu pași mari. De ce Mustață? L-a inspirat stăbunicul său, tâmplar de meserie, pe care nu l-a cunoscut, dar a cărui mustață impozantă i-a rămas în memorie.

atelier mustata-designist8 Octav. Lemnul de frasin face ca niciun fotoliu să nu fie 100% identic cu altul, datorită texturii foarte expresive a lemnului. atelier mustata-designist5Lena

Compozitor-ul, semnat de Stoa Creatives (design Mihai Ragea), este kit-ul grafic cu care îți creezi propriul tablou. În rama cu suport magnetic vei suprapune mai multe planșe de carton colorat/decupat/desenat/imprimat (pe care le cumperi odată cu rama-suport). Tu creezi imaginile și tu le mixezi decorativ pe perete. Un experiment grafic savuros indiferent de vârstă!

SONY DSCcompozitor_logo_cmyk

Albumul lui Tudor Prisăcariu despre un altfel de București – crud, haotic, multistratificat – e un must have pe harta oricărui designist urban. Am contribuit la promovarea campaniei de crowdfunding a proiectului său foto, iar acum ne bucurăm să-l avem, printat impecabil de Fabrik, la Made in RO #7.

Tudor Prisăcariu - Designist 2

14Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist

Lia Rădoi vine din Timișoara cu cele mai minunate personaje textile, desprinse din lumea celor mici, dar musai de integrat și în lumea noastră, a celor mari. 😉

12Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist

Atelier A4 prezintă lampa Roca, ușor de mutat în colțurile casei care au nevoie de o lumină difuză, caldă. Este din pastă de hârtie modelată manual și are un fir lung textil, ceea ce o face foarte versatilă: poți alege un fir cu întrerupător sau unul care se agață din tavan. Iar dacă grupezi mai multe abajururi Roca, vei obține un candelabru eco & scenografic.

5Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist

Fabrica de Litere propune altfel de lumini, sub formă de litere vintage. Vor pune într-o lumină industrială, urbană orice decor.

8Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist

Naphtaline lansează în weekend, la Made in RO #7, colecția lor ludică special creată pentru această ediție. Piese de design iconice & nostalgice (din anii ’50 până în zilele noastre) sunt revitalizate ingenios, transformându-se în “Povești pentru copii și familie”, exact titlul dat de frații Grim, acum peste două sute de ani, cărții care celor mai mulți dintre noi ne-a marcat copilăria. 🙂

2Branduri locale noi - Made in RO 7 - DesignistUn scăunel pentru copii, produs în anii ’50, în Anglia, de Centa, a fost recondiționat și personalizat cu o tapițerie pe care Albă-ca-Zăpada privește la iPhone. 😉 Mărul de design, bată-l vina.

Naphtaline - grup scaune - Made in ROAlbă-ca-Zăpadă alături de cei 7 pitici. Naphtaline au recreat întreaga poveste!

Dare to Rug nu credem că mai au nevoie de prezentări suplimentare: sunt primul brand de design românesc ce produce covoare hand-tufted. În acest weekend, vei cunoaște designerii din spatele proiectului și le vei pipăi covoarele. 🙂 La Made in RO #7!

4Branduri locale noi - Made in RO 7 - Designist

Square Art Studio sunt arhitecții care rescriu textil și pictural povestea caselor tradiționale românești. Decorațiunile lor de Crăciun sunt din pânză, croite și pictate integral manual.

“Ne-am propus ca anul acesta, de sarbători, să aducem în casele tuturor câte o bucățică din viața pură a satelor românești. Dorim să promovăm tradiția românească și să o ținem vie.”
, spun Irina și Alex.

Căsuță din Muntenia - Square Art Studio - Designist

Și un strop de artă! Dan Gherman vine în weekend cu tablourile sale pictate pe… tablă perforată de aluminiu!

2Dan Gherman - Made in RO

 

Aceasta este doar o mică parte a noutăților ce te așteaptă, pe 19 și 20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc #7. @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5), chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc. Dă un join la Facebook event: aici.

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub mir71 În weekend, la Made in RO #7, poveștile cadourilor de design sunt scrise în forme geometrice

Facebook event: aici.

2 Comments

  1. laura

    Buna, cum pot fi contactati, va rig, cei de la LUT? Multimedia.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed