Mix subtil de povești fashion la Made in RO #7, weekend-ul acesta

Astăzi punem lupa pe 6 povești în note fashion, ale căror personaje cu personalități puternice sunt colecții de bijuterii, piese de design vestimentar, accesorii și abajururi pe care se derulează, ca pe un canvas, pattern-uri rafinate. Noi venim cu intro-ul poveștilor, iar intriga o construiești chiar tu la Made in RO – Târg de design românesc #7. Nu ne-ar displăcea deloc un epilog povestit lângă bradul de Crăciun de un Moș mai… fashionist. Dar mai ales parolist 😉

Made in RO - editia 7 - vizual online

Maria Dermengiu este un artist tânăr, care acum 5 ani și-a propus să facă din pictură nu un hobby, ci un „jobby”, renunțând la cariera de avocat. A fost admisă și la University of Arts London, dar a decis să studieze artele în București, mai aproape de familia ei, și să picteze, să aibă o constanță în a se exprima, cum spune ea. Marie Nouvelle este brandul sub care reunește toate demersurile sale artistice, inclusiv dezovoltarea, mai recentă, a unei linii home & deco.

3_Maria Dermengiu

Fragmente din picturile artistei Maria Dermengiu ajung imprimate pe bluze, rochii, genți, huse pentru tabletă, carcase de telefon sau chiar abajururi ori plăcuțe ceramice. Pattern-urile din geometrii colorate ne duc cu gândul la o vacanță pe tărâmuri marocane.

2_IMG_7039-2

 

1_collage blu copy

Dacă Marie Nouvelle ne face poftă de o vacanță în Tanger, Utopic Art ne trimite în Mongolia prin colecția de bijuterii cu același nume. Mona Vulpoiu, creatoarea poveștilor cu note orientale este absolventa Școlii de Bijuterie Assamblage, dar și a cursului de Ceramică al Școlii Designist Creative Learning, unde de altfel am și cunoscut-o pe Mona acum mai bine de un an.

 1_Utopic ArtClopoțeii metalici au fost înlocuiți de cei de porțelan care, de această dată, au fost “amuțiți” de lână, pentru a reda liniștea meleagurilor mongoleze.

„Ce m-a inspirat la această colecție a fost unicitatea mongoleză. Culorile aprinse, liniile drepte, dar în același timp complexe. Triunghiul munților dezgoliți, astfel încat uniunea lor cu cerul se face ușor vizibilă. O simplitate unică ce poartă, în același timp, o personalitate puternică”, așa își descrie Mona colecția.

2_Utopic ArtCerceii clopoțel, o fuziune neconvențională de materiale, porțelan și ață roșie, care amintește de culorile portului mongolez.

Trecem la materiale fluide și texturi fine: îți propunem eșarfele Sonjaline, din mătase 100%, pe care sunt imprimate picturile Alexandrinei Carmen Ene. O să ai de ales din 16 modele care îți completează outfitul de iarnă cu o pată de culoare.

Sonjaline_Designist

Note vegetale în mătase 

Sonjaline_Designist (2)O eșarfă poetică și picturală pentru ținuta ta de iarnă

O schimbare în garderobă îți propune noua colecție Wind of Change by Christine on the Clouds. Așa cum designer-ul Cristina Șerbu ne spune, această colecție este despre libertate: “Colecția mea este precum o adiere de vânt, o mișcare naturală redată prin mix-ul de poplin, lâna, tricot, tulle și mătase pentru a aduce inspirație și bună dispoziție oricărei femei, în fiecare zi.

Christine on the Clouds - Designist

Încă o colecție Christine on the Clouds care te convinge că nu ai nevoie de o ocazie specială pentru a purta o rochie fancy într-un context casual.

Christine on the Clouds - Designist 2

The Far Side of the Moon este colecția de inele cu care designerul Bianca Grin participă la această ediție Made in RO. Textura lor te duce cu gândul la suprafața selenară, iar vestea bună este că NU trebuie să faci o călătorie până la lună ca să le vezi și să le încerci, ci doar până pe str. Halelor nr. 5, la Impact Hub Bucharest, unde are loc Made in RO #7. 🙂

Bianca Grin - Designist 3Inelele (pot funcționa și ca verighete) sunt din argint 925 reciclat, lucrate manual în tehnica cerii pierdute, astfel au rezultat aceste mini-cratere organice.

Bianca Grin - Designist 2

Inelul magic este misterul unei povești de dragoste, bijuterie vie cu stranie lucire, născută din atingeri efemere, imaginată, dar neștiută, tacută și mereu surprinzătoare“, ne spune Bianca despre noua ei colecție.

Bianca Grin - Designist 1

And last, but not least: Gabriela Secărea (aka Brielle Bijoux) a creat special pentru Made in RO colecția Noapte de Crăciun, prin care dorește să readucă în prezent ceva din magia zilelor de sărbătoare din vremea copilăriei: Mereu în perioada sărbătorilor totul părea mai frumos, de la vacanțele pline de joaca cu zapadă, de la ridicarea omului de zăpadă, de la săniuș până la scotocirea dulapurilor în căutarea cadourilor ascunse pentru noaptea de Crăciun. Privind cu emoție și melancolie către acele clipe, am creat cinci piese reprezentative din argint”, ne spune Gabriela.

Brielle Bijoux - Designist 1Braduțul de Crăciun este o piesă ornamentală din argint, cu globulețe din zirconiu transparent, de 2 cm.

Brielle Bijoux - Designist 2Om de zăpadă sub formă de inel. V-ați fi imaginat? 🙂
Inelul este din argint și din argint oxidat. 

Brielle Bijoux - DesignistPandantivul Flug de zăpadă, din argint, poate fi prins pe un lănțișor sau la brățară.

Wagner Arte aduc la Made in RO noua colecție de bijuterii intituală sugestiv “Fără porțelan”. Fiți pe pace, porțelanul lor pictat manual cu platină și aur, ce spune povești, nu e total absent, doar că lasă mai mult spațiu de desfășurare argintului. Și ce geometrii fine se creează! Vă așteptăm să descoperiți întreaga colecție în acest weekend.

1Wagner Arte - Made in RO - Designist 2Wagner Arte - Made in RO - Designist

Cu întreaga “colecție” de povești fashion te vei întâlni la Made in RO – Târg de design românesc #7, weekend-ul acesta @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5) – chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Invită-ți prietenii la Made in RO!

Locatia Impact Hub_mir7

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed