Centrul de Excelență în Sănătate și Turism pune turismul medical pe harta brandului de țară

De multe ori ni s-a povestit despre vacanțele medicale ale străinilor în România. Pentru că știm locuri fine de popas din țară, aflam cum aici se cazau “turiști” ce veneau să-și rezolve mai ales probleme stomatologice. Din mărturisirea unuia dintre ei, care a ales să stea în liniștita Sinaia și să facă drumurile până la stomatolog în București, a rezultat că chiar și așa costurile erau suficient de convingătoare încât să revină. În plus, avea experiența unui loc nou.

Apropo de turismul românesc și brandul de țară, am citit recent despre cât de puțini turiști străini reușim în continuare să atragem (iar cine a fost doar până la mare în Bulgaria știe exact la ce ne referim), dar și cum în același timp românii sunt mult mai atrași de pachetele ce implică destinații străine (iar cine a fost doar până la mare în Grecia… știe exact la ce ne referim). Această problemă de fond are însă și soluții, iar dacă încerci să rezolvi ecuația turism – servicii medicale căutate de străini, poți găsi chiar soluția câștigătoare.

2Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

Au găsit-o, cum se întâmplă de obicei, doi antreprenori, care în primăvara acestui an au lansat Centrul de Excelenţă în Sănătate şi Turism, un proiect unic în România ce susține turismul medical, un punct neexploatat încă pe harta brandului de țară. Cei doi antreprenori sunt dr. Ionuț Leahu, manager Dr. Leahu – Clinici Dentare, și Răzvan Nacea, director al agenției de turism Seytour. Centrul de Excelență creat de ei oferă odată cu servicii medicale de top și servicii de turism. În plus, se află chiar în Rin Grand Hotel.

Pe scurt, vii la București la tratament (stomatologie pentru adulți și copii, implantologie orală, estetică dentară, chirurgie estetică și plastică, tratamente anti-îmbătrânire) și îți stabilești toate detaliile sejurului – de la cazare la trasee de weekend în țară, tururi private etc. – tot prin Centrul de Excelență în Sănătate și Turism, biroul agenției fiind alături de cele 6 cabinete medicale (3 pentru adulți, 2 pentru copii și unul pentru consultații generale).

3Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

Pe lângă faptul că apreciem acest concept lansat în premieră în România, ne-a surprins la fel de plăcut amenajarea clinicii. Designul interior este semnat de Studio3Plus (arh. Dragoș Scurtulescu, arh. Raluca Ioniță; colaborator arh. Mihai Rotaru) cu care te-ai mai întâlnit în poveștile noastre: ei au amenajat și spațiul Impact Hub Bucharest, iar cu apartamentul lor ingenios ți-am făcut cunoștință aici.

Dragoș și Raluca ne-au povestit că nu se află la amenajarea primei clinici medicale – au mai amenajat două în București, însă provocarea a reprezentat-o tocmai conceptul atât de nou: definirea identității unui spațiu care va găzdui cabinete medicale super tehnologizate, alături de un birou de turism.

22Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

23Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

Brief-ul pe care l-au primit de la cei doi antreprenori, dr. Ionuț Leahu și Răzvan Nacea, a fost tocmai să se abată de la convențiile prea “aseptice” ale spațiilor medicale. Așa se face că peretele din fața recepției va găzdui lunar câte o instalație artistică. În momentul lansării, acesta a fost personalizat de lucrările lui Gheorghe Dican (președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Râmnicu Vâlcea) și ale colegilor săi de filială.

6Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist 16Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist Zona de așteptare a fost personalizată cu tapet din hârtie, cu un pattern urban super grafic, de la Axelen. Iar canapelele realizate la comandă au tapițeria imprimată la RANDDER, pentru a reda logo-ul Centrului.

Autocolantele și elementele grafice ale spațiului au fost desenate de graphic designerul Corina Ioniță.

21Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

Provocarea

Conceptul și implementarea proiectului de design au durat 3 luni. În spațiul de 400 de metri pătrați al Centrului de Excelență se afla înainte redacția ziarului RIN. Pe lângă reorganizarea totală a spațiului, provocarea a reprezentat-o instalația de apă atât de necesară fiecărui cabinet în parte: “singura posibilitate s-o distribuim în fiecare cabinet a fost prin spațiile de la subsol, zona tehnică a hotelului”, ne-a povestit arhitectul Dragoș Scurtulescu.

10Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

Scaunul de dentist este asortat cromatic fiecărui cabinet

Pentru că vorbim totuși de o clinică, s-a impus folosirea materialelor de specialitate – antibacteriene, antiseptice, rezistente la agenți chimici, dar și ușor de întreținut. Însă, ne-au povestit Dragoș și Raluca, au putut alege din oferta diversă a furnizorilor acele texturi care să nu facă spațiul prea steril. Și au înălzit fiecare încăpere cu tapet: din fibră de bambus în biroul de turism, din material textil în cabinetele pentru copii. Iar culorile alese pentru fiecare cabinet imprimă un aer degajat, solar & prietenos:

Cromatica centrului a fost propusă de noi, chiar și culorea mobilierului medical, pe care l-am văzut de la bun început ca un contrast al camerei. Scaunul fiecărui cabinet devenea elementul marcant al încăperii. De altfel, scaunele au fost și primele produse comandate, pentru că a durat cel mai mult importul acestora”, ne-au spus arhitecții Studio3Plus.

14Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

15Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

Care este feedback-ul pacienților Centrului de Excelență în Sănătate și Turism? Pe de o parte se bucură să găsească în același loc servicii integrate complete medicale și de turism, pe de altă parte sunt impresionați de aparatura de ultimă generație și tehnnicile revoluționare. Iar la vederea cabinetelor pentru copii se entuziasmează cu toții. 🙂

În același timp, Centrul oferă și consultanță pentru educație, îi ghidează pe tineri în alegerea Universităților din Europa, SUA, Canada, unde vor să-și continue studiile.

12Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

17Centru de sanatate si excelenta - Dr Leahu - Designist

Știam deja de renumele doctorului Ionuț Leahu de dinainte de a citi despre acest proiect, dar și de poziționarea pe piața din România a agenției Seytour ca promotor al turismului medical. Cu siguranță Centrul de Excelență în Sănătate și Turism simplifică viața multor pacienți și adaugă experiențe acolo unde până acum erau mai degrabă probleme. Iar ca abordare a brandului de țară pe servicii de turism, chiar credem că cei doi antreprenori au găsit soluția câștigătoare.

Găsești mai multe detalii despre centru și serviciile pe care le oferă aici.

Fotografii: prin Centrul de Excelență în Sănătate și Turism

5 Comments

  1. Foarte interesant si este ceva unic, sper sa aiba succes si sa prinda la lume.

  2. Este un proiect care cred ca va avea un real succes.

  3. Interesanta initiativa, consider ca merita investiti bani in aceasta tara pentu ca are foarte multe de oferit si cu un grad de promovare ridicat, Romania poate face foarte multi bani daca reuseste sa atraga turisti straini.

  4. Stomatologia este un domeniu unde Romania poate castiga imens, avem servicii de calitate la preturi foarte bune comparativ cu Europa de vest.

  5. Romania este o adevarata mina de aur… Daca stim sa o si exploatam la potentialul ei..

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed