O căsuță din nordul Suediei renovată de o echipă româno-cipriotă

Ne plac colaborările în design și cu atât mai mult proiectele cosmopolite. Acum ceva vreme am descoperit proiectul de renovare a unei căsuțe din Västerbotten (nordul Suediei) semnat de o echipă româno-cipriotă.

Beatrice Marta, arhitectul studioului româno-cipriot somethingWedesign, care semnează mai multe amenajări în România, ne-a făcut cunoștință cu proiectul pe care l-au realizat tocmai în Suedia. Căsuța de 130 metri pătrați este ruptă din filmul nordic, pe care cu siguranță v-ați prins că-l iubim. 🙂 Cum știm că și mulți dintre voi cochetați cu el, am desprins cele mai fine idei din povestea ce a implicat mai multe țări, care pune accenutul pe acele elemente ce te fac mai nordic la tine acasă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMult alb, dușumea de lemn și un pattern grafic, vintage & nordic, care înviorează spațiul. Rezultatul este un scenariu cald, aerisit, perfect balansat. Pattern-uri pe care le poți aplica chiar tu pe perete găsești aici

Cel mai mult ne-au plăcut camera copilului, dormitorul și baia. Iar judecând după pozele de before ale proiectului, amenajarea a mers de la înlocuirea finsajelor până la recompartimentare. Ne-a inspirat motto-ul “keep it simple” pe care îl respiră decorul: idei la îndemână, ingenioase care au conturat o ambianță stylish și deloc pretențioasă. Pe scurt, nordică. 🙂

5Casa din Suedia - Designist Dușumeaua vopsită bleu, plafonul lambrisat alb și peretele personalizat cu stickerul pădurea nordică fac delicioasă camera copilului. Am pus pe listă un nou mix fain: alb-bleu-muștar.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMult lambriu, mult alb, mult lemn – baza oricărui decor nordic.

Dormitorul Before:12Casa din Suedia - Designist

Casa-din-Suedia---DesignistÎn baie, contrastul alb-turcoaz dă un aer foarte contemporan, proaspăt căsuței în care simți o ușoară adiere de retro, asortată vârstei ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVotăm pentru dușumeaua turcoaz!
8Casa din Suedia - Designist

Și bucătăria – înainte și după renovare:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 10Casa din Suedia - DesignistImaginea vechii bucătării ne-a proiectat în filmul Kitchen Stories și bucătăriile nordice din anii ’50 – ’60.

Mai multe proiecte semnate de somethingWedesign aici.
Iar pentru mai multă inspirație nordică, venim cu alte idei pentru casă pe care le-am pus pe lista dorințelor.

Fotografii: prin somethingWedesign

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed