Cine spune că nu le poți avea pe toate? Uneori, e la fel de ușor ca o pală de aer proaspăt.

Sigur ți s-a spus asta de multe ori, poate uneori ți-ai spus-o chiar tu: trebuie să îți faci alegerile și să te împaci cu ele, nu poți primi, nici măcar face rost de tot și de orice în același timp. Nu te speria, nu ne aventurăm în discursuri motivaționale – (și) de data asta ne referim strict la universul casei. Mai specific, vorbim astăzi despre acele aparate fără de care urarea “O vară răcoroasă!” nu s-ar mai regăsi, încrezător, pe buzele tuturor.

Ce faci când funcționalitatea și capacitățile tehnice sunt cap de listă, dar forma și stilul nu reușesc să țină pasul? Cauți în continuare. 🙂 Uneori, găsești o soluție care împacă și estetica, și eficiența, ba chiar și impactul redus asupra mediului, în timp ce vorbește fluent limba amenajării tale. Așa cum sunt soluțiile de climatizare create de Daikin, premiate în mai multe rânduri pentru design.

Unitatea de perete Daikin Stylish

Asta poate și pentru că brandul japonez Daikin lucrează de multă vreme la rafinarea gamelor de sisteme de încălzire și răcire pentru spații rezidențiale, comerciale și industriale – a fost fondat acum aproape 100 de ani, în 1924, iar astăzi pune accent pe promovarea echipamentelor cu un nivel tehnologic ridicat, îmbrăcate în soluții de design care au în palmares competițiile Good Design Award, Red Dot Award și iF Design Award. Îți povestim în continuare despre trei dintre sistemele care ne-au atras cel mai mult.

Daikin Stylish

Suficient de compact și subtil cât să susțină scenografia camerei, dar și suficient de robust cât să cuprindă multitudinea de filtre și senzori de care avem nevoie ca să nu ne topim decât la figurat admirând noua amenajare a casei – cam așa am prezenta sistemul de climatizare premium Daikin Stylish 🙂 .

Designul unităților Stylish a fost premiat la Good Design Award 2017, Red Dot Award 2014 și iF Design Award 2015, iar nouă ne-a plăcut descrierea făcută de specialiștii Daikin: “aspectul său final este complet doar atunci când unitatea este integrată în spațiul individual al fiecărui client” – apropo, ni se pare că se potrivește la fel de bine și într-un apartament minimalist, și într-o casă de vacanță cu mansardă și pardoseli din lemn.

Pentru unitățile interioare Stylish, ai de ales între alb, argintiu și negru.

Cât despre tehnologia implicată în ecuația Daikin Stylish, trebuie să spunem că sistemul face parte din gama Bluevolution, ceea ce înseamnă că folosește agentul frigorific R-32, cel mai eficient agent frigorific din punct de vedere energetic, cu un impact redus asupra mediului. De altfel, Daikin a fost prima companie din lume care a lansat pompe de căldură și aparate de aer condiționat încărcate cu R-32. Iar ca să înțelegi și mai bine cât e de important elementul eco la Daikin, adăugăm că unitățile Stylish funcționează cu 80% energie regenerabilă din aer și doar 20% electricitate.

La capitolul aerului curat și al filtrelor de purificare, iată ce am aflat:

  1. Filtrul deodorizant cu apatit de titan: reține particulele de praf din aer și substanțele organice dăunătoare și elimină mirosurile neplăcute, de exemplu cel de tutun.
  2. Filtrul purificator cu ioni de argint: poate elimina particulele de polen și acarienii în proporție de 99% sau mai mult – de reținut pentru alergiile de (orice) sezon!
  3. Flash Streamer: purifică aerul la fiecare utilizare și elimină mirosurile neplăcute declanșând reacții chimice care distrug virușii, bacteriile, mirosurile neplăcute și alergenii.

Dacă tot ce ți-am povestit deja despre Stylish ți s-a părut inteligent, află că abia acum am ajuns la ceea ce se numește senzorul de temperatură…inteligent – pe noi ne-a cam impresionat!

Stylish utilizează un senzor de temperatură special proiectat, care măsoară temperatura suprafeței camerei și o împarte în 64 de pătrate distincte. După ce măsoară temperatura de la nivelul acestor perimetre, incusiv a podelei și pereților, senzorul de temperatură inteligent utilizează aceste informații pentru a distribui aerul cald sau rece în zonele în care acesta este necesar”, explică specialiștii Daikin ? . 

Pentru asta, Stylish se folosește de “efectul Coandă” – cu ajutorul fantelor special proiectate, sistemul asigură o distribuție perfectă a aerului și a temperaturii în întreaga încăpere: atunci când îi ceri să încălzească încăperea, două fante direcționează aerul în jos (jet de aer vertical), iar când trebuie să o răcească, fantele vor deplasa aerul în sus (jet de aer spre tavan).

Poți controla unitatea Stylish de oriunde ai fi, cu ajutorul aplicației Daikin Online Cotroller.

Daikin Ururu Sarara

Recunoaștem: când aminteam în titlu despre “aerul proaspăt”, făceam, de fapt, aluzie la sistemul Daikin Ururu Sarara, care este singurul aparat de aer condiționat care poate umple o cameră de 26 mp cu aer proaspăt, din exterior, în mai puțin de 2 ore. Explicația: include 5 tehnici de tratare a aerului și control asupra umidității, cu impact extrem de redus asupra mediului și parte a clasei energetice A+++. Totul, împachetat într-un design care a câștigat premiul Red Dot Design. Da, și frumos, și inteligent. 🙂

Și sistemele Daikin Ururu Sarara pot fi controlate de la distanță cu ajutorul aplicației Daikin Online Controller.

Dincolo de filtrele despre care ți-am povestit și în cazul Stylish – filtrul deodorizant cu apatit de titan și Flash Streamer-ul – unitățile Daikin Ururu Sarara funcționează ca un umidificator parțial: sistemul integrat de umidificare inteligent Ururu Sarara păstrează cantitatea potrivită de apă din aerul exterior pe care îl introduce în casa ta și previne senzația neplăcută de aer uscat.

Preferata noastră rămâne, însă, tehnologia ochi inteligentde câte ori ți s-a întâmplat, la birou sau într-o cafenea, să îți dai seama că stai exact în locul în care bate curentul de aer condiționat? Daikin Ururu Sarara te protejează de asta cu ajutorul senzorului ochi inteligent pe trei zone, care detectează prezența ta și are grijă să nu intri în contact direct cu jetul de aer. În plus, e obișnuit să economisească energie dacă nu detectează o prezență și să treacă automat la setarea de eficiență energetică.

Daikin Emura

O siluetă suplă și precisă, curburi și suprafețe lise, un strop de glamour argintiu – da, și Daikin Emura a primit distincțiile Red Dot Design, iF Design Award, German Design Award Special și Good Design Award. Îl găsești în variantele alb și argintiu și par potrivite spațiilor fluide, care respiră cu ușurință (și la propriu, și la figurat).

De altfel, unitățile Daikin Emura sunt perfect pregătite să facă față încăperilor de mari dimensiuni: prin tehnologia flux de aer 3D, curentul de aer cald sau rece baleiază pe verticală și pe orizontală ca să nu rateze niciun colț al camerei. În plus, încorporează funcțiile de răcire, încălzire și purificare datorită tehnologiei pompelor de căldură aer-aer și filtrelor cu ioni de argint și apatit de titan, iar tehnologia ochi inteligent, de care ți-am mai povestit, economisește energie dacă nu detectează prezența umană. Poți controla prin smartphone până la cinci unități montate în aceeași casă.

Și noi am ales un aparat Daikin chiar la începutul acestei veri. Am montat aparatul în timp util, cât să nu ne prindă canicula nepregătiți. O vară răcoroasă să avem! 🙂

Fotografii: prin Daikin

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed