Case din România

Un apartament comunist care aparținea părinților și-a “fluidizat” compartimentarea pe gustul copiilor.

Locul? La Drobeta-Turnu Severin, un oraș pe care încă nu-l bifasem pe lista noastră de design travels. Contextul? Un apartament dintr-o clădire de locuințe colective construită înainte de 1990, care s-a adaptat dorințelor noilor lui proprietari transformându-și geometria interioară într-un

/ No comments

Un apartament comunist care aparținea părinților și-a “fluidizat” compartimentarea pe gustul copiilor.

Locul? La Drobeta-Turnu Severin, un oraș pe care încă nu-l bifasem pe lista noastră de design travels. Contextul? Un apartament dintr-o clădire de locuințe colective construită înainte de 1990, care s-a adaptat dorințelor noilor lui proprietari transformându-și geometria interioară într-un

/ No comments

Despre matematica unui penthouse bucureștean = mai multă funcționalitate, mai puțin decorativ

Nu suntem fani ai matematicii în general, dar uneori îi recunoaștem utilitatea și în design: mai precis, în proiectele în care geometria și dinamica unui spațiu par așa de echilibrat calculate că un domeniu ca matematica li se potrivește perfect.

/ No comments

Despre matematica unui penthouse bucureștean = mai multă funcționalitate, mai puțin decorativ

Nu suntem fani ai matematicii în general, dar uneori îi recunoaștem utilitatea și în design: mai precis, în proiectele în care geometria și dinamica unui spațiu par așa de echilibrat calculate că un domeniu ca matematica li se potrivește perfect.

/ No comments

Un acoperiș, un șemineu, o ușă și două ferestre. Povestea casei de vacanță gata în 10 luni!

După cum știi, ne place mult să evadăm și să descoperim locuri designist indiferent de sezon. De exemplu, dacă ar trebui să alegem o reședință de vară, sunt șanse mari să ne dorim un spațiu aproape de Capitală, la liziera

/ No comments

Un acoperiș, un șemineu, o ușă și două ferestre. Povestea casei de vacanță gata în 10 luni!

După cum știi, ne place mult să evadăm și să descoperim locuri designist indiferent de sezon. De exemplu, dacă ar trebui să alegem o reședință de vară, sunt șanse mari să ne dorim un spațiu aproape de Capitală, la liziera

/ No comments

O mansardă bucureșteană a ajuns din 1930 în 2019, cu o escală inspirațională în parizianul Musée d’Orsay.

Și acum, că ți-am atras atenția, să reluăm pentru clarificare: vechea mansardă a unei case interbelice din apropierea Pieței Charles de Gaulle din București a trecut printr-o reconversie. Nu una funcțională, ci una…temporară, așa cum ne-a spus arhitectul care s-a

/ No comments

O mansardă bucureșteană a ajuns din 1930 în 2019, cu o escală inspirațională în parizianul Musée d’Orsay.

Și acum, că ți-am atras atenția, să reluăm pentru clarificare: vechea mansardă a unei case interbelice din apropierea Pieței Charles de Gaulle din București a trecut printr-o reconversie. Nu una funcțională, ci una…temporară, așa cum ne-a spus arhitectul care s-a

/ No comments

“Casa Prișcu” – o locuință beton și la propriu, și la figurat!

Așadar, punem toate luminile pe fosta casă a inginerului Radu Prișcu, hidrotehnicianul care a proiectat colosul de beton al Barajului Vidraru. La fel de trainică, construită în același an cu inaugurarea barajului – 1966 – s-a dovedit și locuința domnului

/ 2 Comments

“Casa Prișcu” – o locuință beton și la propriu, și la figurat!

Așadar, punem toate luminile pe fosta casă a inginerului Radu Prișcu, hidrotehnicianul care a proiectat colosul de beton al Barajului Vidraru. La fel de trainică, construită în același an cu inaugurarea barajului – 1966 – s-a dovedit și locuința domnului

/ 2 Comments

Cum s-a îndreptat (la propriu!) un apartament optzecist din Aviației, ca să facă loc pentru lumină și geometrie.

țevile de gaze —> traversează livingul spre bucătărie!! distribuitoarele pentru calorifere —> ocupă bucătăria!! plafon —> prea jos!! pereți, grinzi, pardoseală, plafon —> strâmbe!! Așa ne imaginăm că au arătat primele notițe mentale ale arhitectei Ioana Corbu (IC Studio) după

/ 3 Comments

Cum s-a îndreptat (la propriu!) un apartament optzecist din Aviației, ca să facă loc pentru lumină și geometrie.

țevile de gaze —> traversează livingul spre bucătărie!! distribuitoarele pentru calorifere —> ocupă bucătăria!! plafon —> prea jos!! pereți, grinzi, pardoseală, plafon —> strâmbe!! Așa ne imaginăm că au arătat primele notițe mentale ale arhitectei Ioana Corbu (IC Studio) după

/ 3 Comments

“Vrei lumină? Lumină îți dau!” – sau așa ar spune apartamentul bucureștean cu 80 m de benzi led

Atunci când proprietarii unui apartament nou și foarte spațios (102 mp) din București i-au spus echipei Miso Architects, care urma să se ocupe de amenajare, că își doresc un spațiu luminos, cu un mare accent pus pe funcționalitate, noul lor

/ No comments

“Vrei lumină? Lumină îți dau!” – sau așa ar spune apartamentul bucureștean cu 80 m de benzi led

Atunci când proprietarii unui apartament nou și foarte spațios (102 mp) din București i-au spus echipei Miso Architects, care urma să se ocupe de amenajare, că își doresc un spațiu luminos, cu un mare accent pus pe funcționalitate, noul lor

/ No comments

280 metri pătrați de fericire: o casă nobilă, un magazin de pantofi fermecați și mai multe povești

Dacă scena pantofului din Cenușăreasa s-ar filma la București, cel mai potrivit decor ar fi, cu siguranță, parterul unei case recent renovate din Cotroceni. Spațiul generos a fost transformat într-un shoe heaven, iar la mansarda luminoasă (cu șapte ferestre!) cei

/ No comments

280 metri pătrați de fericire: o casă nobilă, un magazin de pantofi fermecați și mai multe povești

Dacă scena pantofului din Cenușăreasa s-ar filma la București, cel mai potrivit decor ar fi, cu siguranță, parterul unei case recent renovate din Cotroceni. Spațiul generos a fost transformat într-un shoe heaven, iar la mansarda luminoasă (cu șapte ferestre!) cei

/ No comments

Mai puțin design, mai multă micro-arhitectură: în București, două apartamente au renunțat la delimitări și au devenit unul singur.

Inițial, am vrut să rezumăm proiectul celor două apartamente adiacente de la intersecția dintre Calea Moșilor și strada Zece Mese spunându-ți că încăperile curg una în alta și înapoi, ordonate de un traseu al funcțiunilor și de o fațadă curbă.

/ 2 Comments

Mai puțin design, mai multă micro-arhitectură: în București, două apartamente au renunțat la delimitări și au devenit unul singur.

Inițial, am vrut să rezumăm proiectul celor două apartamente adiacente de la intersecția dintre Calea Moșilor și strada Zece Mese spunându-ți că încăperile curg una în alta și înapoi, ordonate de un traseu al funcțiunilor și de o fațadă curbă.

/ 2 Comments

Casa cu dulap secret din Dorobanți, care s-a reinventat până ce podul i-a devenit mansardă.

A fost odată ca niciodată un tapițer. Nu orice tapițer, cu vreun atelier dosit pe o stradă de prin mahala, ci unul cu ștaif. Și nu orice ștaif, ci unul demn de casa regală din perioada interbelică, pentru care și

/ One Comment

Casa cu dulap secret din Dorobanți, care s-a reinventat până ce podul i-a devenit mansardă.

A fost odată ca niciodată un tapițer. Nu orice tapițer, cu vreun atelier dosit pe o stradă de prin mahala, ci unul cu ștaif. Și nu orice ștaif, ci unul demn de casa regală din perioada interbelică, pentru care și

/ One Comment